V nadstavbě starší dorostenci pořád bodují, Bobrům nadělili sedmičku

21.01.2018, Gabriela Juříková

Ve dvanáctém kole nadstavby Regionální ligy staršího dorostu hostila Poruba pátý tým tabulky Valašské Meziříčí. Po dvou těžkých zápasech v uplynulém týdnu je čekal relativně lehký soupeř. Jenže ten přijel s extraligovým gólmanem, který v první třetině přiváděl domácí hráče k zoufalství, a tak se skóre začalo měnit až od šestnácté minuty. Další dvě branky padly s odstupem deseti minut a až Poruba vedla 5:0, dokázali skórovat i Bobři za přispění gólmana Sachra. Na konečném výsledku 7:1 se dvěma góly podílel Michael Vavřík a Jakub Bukowski.

Regionální liga staršího dorostu - N12 ne 21.1.10:00
HC RT TORAX Poruba
HC Bobři Valašské Meziříčí
7:1(1:0, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 16. Brodek (Vavřík, Pitucha), 26. Bukowski (Béreš), 36. Vavřík (Timura), 39. Stodůlka (Timura, Bukowski), 44. Bukowski (Richtár, Béreš), 47. Vavřík (Brodek, Stodůlka), 60. Richtár – 46. Fitzberger (Kollář, Sachr). Rozhodčí: Čahoj – Bartek, Orság. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1.
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Timura, Pliska, Husák, Pitucha, Zajíc, Kroček, Krátký – Béreš, Bukowski, Richtár – Stodůlka, Vavřík, Brodek – Morávek, Bořuta, Vojtášek
HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr – Janoško, Kollář, Brázdil, Pařízek, Vávra – Kašpar, Kubenka, Kuchařík, Hrňa, Kitzberger, Kelnar

Domácí měli střeleckou převahu i díky dvěma přesilovkám, ale Bobři měli v bráně skvěle chytajícího Sachra, který se dokázal včas přesouvat a krýt střely Béreše, Bukowského a stejně tak si našel projektily Bořuty nebo mu pomohla v případě dělovky Brodka tyč. Ve třetím oslabení Valašského Meziříčí dokázal pohotově a k překvapení všech přítomných, nejen střelce Bořuty, nastavit levý beton. Na porubského gólmana Mrázka moc střel nešlo ani, když hráli jeho spoluhráči v oslabení. A s tím málem si dokázal poradit, protože většinou na letící puky dobře viděl.

První střelecký zápis obstarali domácí až v šestnácté minutě, kdy po nahrávkách Pituchy a Vavříka dopravil kotouč za záda Sachra Jiří Brodek. Hosté byli blízko vyrovnání v poslední minutě první třetiny, kdy se kolem střídaček prosmýkl Kuchařík, a střela Mrázkovi vypadla z lapačky. Puk se pak odkutálel za branku těsně kolem levé tyče.

Než padla druhá porubská branka, měli domácí další množství nepřeberných šancí skórovat, ale hostující brankář si i po přestávce dělal mezi třemi tyčemi svou práci na výbornou. Až v šesté minutě druhé třetiny nepohlídali obránci Bobrů mezi kruhy stojícího Jakuba Bukowského, který nekompromisně využil nahrávku z pravé strany od Viliama Béreše. Pak byla na pár minut hra nedobrovolně přerušena kvůli nedostatečnému usazení brankové konstrukce, kterou hájil porubský gólman. Po opětovném zahájení hry Porubští dál hráli svůj ofenzivně laděný hokej a brankáři Sachrovi přidávali jeden zásah za druhým.

Hosté měli v oslabení příležitost úniku dva na nikoho, ale nepřesnou nahrávkou se výhody zbavili a z velké šance nebylo nic. Hra se po souboji na mantinelu postupně přesunula opět před bobří branku. Tu domácí gólově dobyli v šestatřicáté minutě střelou Michaela Vavříka. O dvě minuty později měl Mrázek menší potíže se střelou Kubenky. Kotouč vyletěl nad hlavu a dlouho čekal, kde padne. Nakonec jej do bezpečí uklidil Pliska. Minutu před koncem druhé třetiny navýšil RT TORAX vedení na 4:0 po spolupráci dvou Danielů. Od modré střílel Timura a odražený puk do odkryté brány dopravil nikým netísněn Daniel Stodůlka.

Hned z kraje třetí třetiny se podruhé v utkání trefil mezi tři tyče Jakub Bukowski a dostal Porubu do pětibrankového vedení. To smazal střelou z dálky Fitzberger poté, co hosté ubránili další útočné tažení domácích. Sachr rozehrál na Kollára a Mrázkovi pak po střele Fitzbergra kotouč propadl pod paží. Stav 5:1 ale netrval dlouho. Po minutě střílel na Davida Sachra Michael Vavřík za přispění Brodka se Stodůlkou a opět to bylo o pět gólů. Jakmile měli Bobři přesilovku, dokázali se usadit v pásmu a porubskou obranu potrápit. V tlaku zůstali i po vypršení početní výhody, jenže ani střela Kitzbergera, ani rána Kubenky nepropadla za Mrázka.

Hráči Valašského Meziříčí měli v posledních sedmi minutách co dělat, aby hráče Poruby dokázali ubránit a nedovolit jim další skórování. To se ale nepodařilo, protože devět vteřin před koncem základní hrací doby doslova zametl kotouč Sachrovi mezi betony z prostoru mezi kruhy Jan Richtár a stanovil konečný výsledek na 7:1. A protože Zubři v Šumperku vyhráli 1:4, ztrácí Poruba pořád jednu výhru. V pátek 26. ledna v Přerově to bude zápas o první příčku.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Máme za sebou třetí těžké utkání v tomto týdnu. Po středečním Polsku jsme odehráli ve všech směrech náročné utkání v pátek v Opavě odehrané na osm útočníků, takže jsme čekali, že to nebude z naší strany takový drajf, jako v jiných zápasech. Kluky jsme nabádali, abychom hráli ze zajištěné obrany a hru neotevírali. A tím, že jsme byli trpěliví a měli převahu, i když jsme neproměňovali šance, získali jsme tři body. Soupeře jsme zlomili, myslím si, třetí brankou. Jsme rád, že jsme zopakovali výsledek z Opavy.

Tomáš Pařízek (HC Bobři Valašské Meziříčí): Přijeli jsme v hodně improvizované sestavě s několika mladšími dorostenci. Jsme druhý zápas v deseti lidech, takže sil pomalu ubývalo. Když mám být upřímný, čekal jsem, že dostaneme více gólů než nakonec je v zápise.