Poruba se s posledním týmem natrápila, v prodloužení rozhodl kanonýr Luka

25.10.2017, René Chyla

Nečekané drama. Kdo čekal jednoznačnou porubskou záležitost, musel být velmi překvapen. Kopřivnice podala na porubském ledě heroický výkon a díky výborné defenzivní práci kopřivnických zadáků v čele se zdí jménem Petr Hromada dovedla duel prvního s posledním až do prodloužení. V něm se ale podruhé v zápase neprosadil nikdo jiný než Vladimír Luka, a Poruba tak odskakuje na čele tabulky již na luxusních sedm bodů!

2. liga – skupina Východ - 14.kolo st 25.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ISMM Kopřivnice
2:1p(0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Luka (Zdeněk, Janota), 64. Luka (Zdeněk) – 31. Tomášek (Stříž, Krutil). Rozhodčí: Cabák – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 422. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Dresler, Slavík, Janota (od 40. Baca), Kaluža, Popela, Puškár – Ballner, Zachar, Fojtík – Káňa T., Zdeněk, Luka – Říha, Jaroš (od 40. Sztefek), Ollender
HC ISMM Kopřivnice: Hromada – Stříž, Krutil, Marek, Bail, Mrowiec – Heinzl, Hrubý, Bartošák, Pargač, Mach, Vyčesaný, Suchý, Tomášek, Sluštík

Hvězdy zápasu

Petr Hromada (KOP) (27 střel, 25 zásahů, 2 góly, 92.59% úspěšnost)
Martin Tomášek (KOP) (1+0)
Jiří Zdeněk (POR) (0+2)

Začátek věnovaný aukci a Sluštíkova tyč

Úvod utkání mezi domácí Porubou a hostující kopřivnickou Tatrou byl v krátkosti věnován již skončené aukci porubských dresů. Kapitánův dres byl ohodnocen na konečných 3 170 Kč, který výherkyně Patricie Ryšková převzala osobně z rukou kapitánových krátce před úvodním buly za zraků celé RT TORAX ARENY. Domácí hokejisté však na začátku zápasu nepředváděli takovou dominanci, jako tomu bylo zhruba před měsícem na ledě jejich středečního soupeře. Blízko prvnímu gólu byla druhá lajna, která předvedla parádní důraz v brankovišti. Domácí už zvedali ruce nad hlavu, poskakující kotouč ovšem do sítě nezavítal. Za pár desítek sekund mohla naopak otevřít skóre Kopřivnice, konkrétně kapitán Ondřej Sluštík, ten ale trefil ve zmatku v porubském brankovišti pouze levou tyč Kůdelovy brány. V sedmnácté minutě se pak do slibné šance probojoval Marek Pěnčík, který mohl bez problémů usměrnit nahrávku Dominika Suchého pod horní tyč, exporubský útočník ale tečoval nad břevno.


Famózní start do druhé části a vystřízlivění jménem Tomášek

Domácí výběr se dostal do vedení už po 64 odehraných vteřinách ze druhé části. Jiří Zdeněk elegantní zadovkou přenechal kotouč ve středním pásmu Vladimíru Lukovi, který se rozjel na Petra Hromadu nikým nehlídaný a s velkou porcí štěstí překonal hostujícího gólmana střelou pod lapačku – 1:0. V přesilovce pak dostal najíždějící David Zachar ideální nahrávku až z obranného pásma, ve svém úniku byl však faulován, a porubský kapitán tak nemohl zakončit dle svých představ. HC RT TORAX následně dostal k dispozici hned několikrát dvojnásobnou přesilovku, tu však Ostravané promrhali a hosté trestali hned z první šance. David Stříž nahrával zprava před branku Martinu Tomáškovi, jenž propálil zblízka Hynka Kůdelu – 1:1. V oslabení ujel zhruba minutu před druhou pauzou David Zachar, který poté z ostrého úhlu našel před brankovištěm volného Jiřího Zdeňka, ten ale napálil puk pouze do připraveného Petra Hromady.


Duel rozsekl v prodloužení kanonýr Luka

Domácí hokejisté byli i ve třetí třetině opticky lepším týmem, na skvěle bránící hostující mužstvo však dlouho hledali marně tolik potřebný recept. Do vážnější příležitosti se dostal například ve 48. minutě Michal Sztefek, v rozhodující chvíli však nedokázal porubský útočník puk zvednout a Petr Hromada znovu vynikl. Kopřivnice mohla rozhodnout o svém vítězství v další přesilovce, dorážkám do prázdné klece však zabránili skvěle pracující porubští beci. Martin Tomášek se pak dostal do přečíslení, v rozhodující chvíli ale poslal svému najíždějícímu spoluhráči nepřesný pas, a celá akce tak přišla vniveč. Tatra navíc dvě minuty před koncem zbytečně faulovala a naskýtaly se tak před ní hotové dvě minuty hokejové hrůzy. Zápas prvního s posledním dospěl nakonec až do prodloužení, v němž Jiří Zdeněk poslal kotouč před brankoviště Vladimíru Lukovi, který napálil puk mezi Hromadovy betony – 2:1.


Ostatní zápasy 14. kola

Hodonínvs.Val.Meziříčí3:6
Nový Jičínvs.Šumperk1:4

Ohlasy k utkání

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Kopřivnice je velmi houževnatý soupeř, což se v tomto utkání potvrdilo. Hráli výborně z obrany a my jsme si přes ně moc šancí v zápase nedokázali vytvořit. Mrzí mě zejména neproměněné přesilovky, ve kterých jsme mohli odskočit a zápas rozhodnout. I tak jsme ale za dva body rádi, jelikož jsme nemuseli mít ani ty dva. Soupeře podržel brankář, který chytal opravdu velmi dobře. I takové vítězství je ale vítězství.

Jaroslav Kofroň (HC TATRA Kopřivnice): Bylo to velmi těžké utkání, ze kterého bereme velmi důležitý a cenný bod. Hráli jsme ze zabezpečené obrany a spoléhali na brejky, což se vyplatilo. Klíčové bylo také ubránění dlouhých oslabení, zejména těch dvojnásobných.

Tabulka po 14. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 1266:3431
2.Hodonín 1252:3724
3.Nový Jičín 1237:3720
4.Šumperk 1245:4317
5.Val. Meziříčí 1243:4614
6.Opava 1230:4910
7.Kopřivnice 1232:5910