Porubské B-mužstvo padlo na ledě vicemistra, Bohumín rozhodl v posledních deseti minutách

25.11.2017, René Chyla

Porubští borci odcestovali v sobotu do nedalekého Bohumína, který doma porazili až díky skvělému závěru 5:2. A podobný scénář nabídla i odveta, jelikož souboj tabulkových sousedů byl až do 53. minuty stále vyrovnaný, poté ale domácí potrestali faul Porubských a rozhodli o své výhře. Bohumín poté přidal ještě dvě rány do zátylku a posunul se už na třetí místo, Poruba naopak o příčku klesá a nyní uzavírá horní polovinu desetičlenné tabulky.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 13.kolo so 25.11.17:30
HC BOSPOR Bohumín
HC RT TORAX Poruba "B"
4:1(0:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 27. Šmíd (Putniorz, Fejko), 53. Šmíd (Tobola), 56. Mikšan (Ovčaří, Ivan), 60. Fejko (Šmíd, Ivan) – 38. Buček (Rosypka, Hranoš). Rozhodčí: Jeřábek, Mareček – Klimek, Piskoř. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 29:33 (6:11, 13:9, 10:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
HC BOSPOR Bohumín: Šrámek – Javín, Čahoj, Zátopek, Ovčaří, Čintala, Besta, Benda – Mikšan, Ivan, Putniorz, Šmíd, Tobola, Fejko, Kovalski, Buba, Vlček
HC RT TORAX Poruba "B": Zavadil – Baca, Hranoš; Ščurek, Dvořák; Štěpán, Široký; Prepsl, Bijota – Chomič, Bernát, Buček – Rosypka, Sysala, Kuncek – Korec, Černín, Kurnik – Hudec

Hvězdy zápasu

Jan Šmíd (BOH) (2+1)
Jan Putniorz (BOH) (0+1)
Jaromír Široký (POR) (0+0)

Zavadilova stopka Tobolovi a Chomičova minela

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, tedy až do té doby, kdy domácí dostali výhodu přesilové hry. V ní ale vynikali spíše hosté a Bohumínští se do žádné větší příležitosti nedostali. Pozornost vzbudil až ve dvanácté minutě Václav Chomič, který nakrátko nahrával Vojtěchu Černínovi, ten ale trefil pouze připraveného Richarda Šrámka. Z protiútoku naopak mohli těžit domácí hokejisté, když se Dominik Tobola dostal do samostatného úniku, ten ale výtečným způsobem zlikvidoval Jan Zavadil. V osmnácté minutě byl HC RT TORAX jen centimetry od úvodní branky doposud vyrovnaného duelu. Martin Buček nabil mezi kruhy Václavu Chomičovi, ten ale dělovkou těsně minul pravou tyč Šrámkovy klece.


Putniorzův přehled a Bučkovo srovnání

Bohumín byl oproti první třetině o mnoho aktivnější. Už ve 22. minutě měl na holi gól Jan Šmíd, ten ale v jasné pozici porubskou branku přestřelil. Domácí Bospor však další šanci už proměnil, když zaspala porubská obrana, za níž Jan Putniorz vysunul Jana Šmída, jenž prostřelil Zavadila mezi betony – 1:0. Za dvě minuty mohlo být v promrzlém stánku vyrovnáno, Antonín Kurnik nahrával v situaci dva na nikoho lépe postavenému Davidu Sysalovi, který ovšem trestuhodně nedal. HC RT TORAX následně hrál více než minutu dvojnásobnou přesilovku, využil ale až tu klasickou, kdy Vladimír Rosypka nahrával před branku Martinu Bučkovi, který si zkušeně počkal a poté poslal puk do horní části branky – 1:1.


Šmíd potrestal Korcovo vyloučení

Třetí třetina byla bojem o každý centimetr ledu. Marek Ivan až v 50. minutě vytvořil větší šanci pro Kryštofa Fejka, ten však tečoval před brankou mimo. Jan Korec ovšem následně hloupě fauloval v útočném pásmu a Porubští museli do čtyř. Přesilovku Bospor využil a zápas tím rozhodl. Dominik Tobola nahrával na pravý kruh Janu Šmídovi, který z pravého kruhu zamířil přesně nad levé Zavadilovo rameno – 2:1. Za tři minuty Bohumín slavil potřetí, když David Mikšan vypálil z hranice kruhu a s pomocí břevna uklidil luxusně kotouč do sítě – 3:1. Dvě a půl minuty před koncem sáhli Ostravané ke hře bez brankáře, ale po dvou minutách nahrával Jan Šmíd z rohu kluziště před branku Kryštofu Fejkovi, který měl už lehký úkol – 4:1.


Ostatní zápasy 13. kola

Horní Benešovvs.Nový Jičín "B"5:2
Krnovvs.Frýdek-Místek "B"6:4
Český Těšínvs.Orlová1:5
Rožnov pod Radhoštěmvs.Studénka4:6

Ohlasy k utkání

Marek Ivan (HC BOSPOR Bohumín): Poruba je v krajské lize nováčkem, i přesto má v týmu několik zkušených hráčů a mnoho mladých kluků, kteří vytvářejí velice dobrý pohyb po ledě, výborně bruslí a mají k tomu výborné fyzické dispozice. Je ale samozřejmé, že když je vám dvacet let, tak se vám lépe bruslí. Naše kluky jsem naváděl, že toto utkání bude hodně o bruslení a bude nás stát mnoho a mnoho sil. Pak už se ukázala naše zkušenost a myslím si, že zhruba od poloviny zápasu jsme byli lepší a ke konci se k nám přiklonilo i štěstíčko. Štěstí ale chodí naproti tomu, kdo maká a hraje po celých šedesát minut.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): Bylo to kvalitní utkání z obou stran, šance měly oba týmy. Chvíli měl tlak Bohumín, chvíli zase my. Poslední třetina se už trochu více otevřela, protože obě mužstva chtěla vyhrát. Ke konci se projevila zkušenost Bohumína, který čekal na naši chybu. Ta přišla opravdu zbytečně v útočném pásmu a domácí ji také potrestali. Další gól jsme dostali praktiky ihned, kdy se hráč vrátil z trestné lavice a power-play už je vabank. Zvítězila disciplína a zkušenost.

Tabulka po 13. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 1368:4429
2.Studénka 1159:3927
3.Bohumín 1259:4025
4.Český Těšín 1374:5124
5.Poruba "B" 1369:4322
6.Krnov 1347:4821
7.Frýdek-Místek "B" 1352:4719
8.Horní Benešov 1250:6015
9.Rožnov pod Radhoštěm 1347:757
10.Nový Jičín "B" 1318:960