Mladší dorost "B" na závěr základní části padl s Opavou, čestný úspěch zaznamenal Elbl

03.12.2017, René Chyla

Porubský mladší dorost své poslední vystoupení v základní části nezvládl. S již jistým vítězem první fáze sezony z Opavy prohrál na domácím ledě po nepřesvědčivém výkonu 1:5. Zatímco Slezan proměnil takřka vše, k čemu se nachomýtl, Porubští ztroskotávali na bezchybném Kevinu Zamazalovi, který dělal ostravským střelcům nemalé vrásky. Čestný úspěch v podobě parádní trefy pod víko zaznamenal v 58. minutě Tomáš Elbl.

Regionální liga mladšího dorostu - 18.kolo ne 3.12.10:00
HC RT TORAX Poruba "B"
Hokejový klub Opava
1:5(0:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 58. Elbl – 7. Hon (Horný), 18. Horný (Hradil), 39. Zelinka (Černý, Hon), 41. Horný, 54. Hon (Pomp). Rozhodčí: Moravec – Bala. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 33:19 (6:2, 15:6, 12:11). Průběh utkání: 0:5, 1:5.
HC RT TORAX Poruba "B": Števanka – Elbl, Havlík, Prepsl, Stehlík, Pásek, Tošenovjan – Stibor, Hlavatý, Prokeš – Elze, Pavlík, Pohl – Bukovjan, Chovanec, Barčák – Luzar, Zeman, Becher
Hokejový klub Opava: Zamazal – Adamczyk, Lhotský, Nádeníček, Hartmann, Pomp – Tomsa, Hon, Černý, Zelinka, Zelenka, Horný, Hradil, Haasová

Hvězdy zápasu

Lukáš Horný (OPA) (2+1)
Jakub Hon (OPA) (2+1)
Tomáš Havlík (POR) (0+0)

Sehraná dvojice Horný – Hon a tyč Havlíka

Poslední kolo základní části mezi sedmým porubským béčkem a lídrem z Opavy začalo poněkud vlažně. Až v sedmé minutě se do větší příležitosti dostala dvojice Lukáš Horný – Jakub Hon, ti ale nedokázali adekvátně zakončit. Puk ovšem domácí ihned mezi kruhy ztratili, z čehož se tatáž dvojice najednou ocitla v situaci dva na nikoho, kde Jakub Hon nahrával volnému Lukáši Hornému, který měl před odkrytou brankou lehký úkol – 0:1. V desáté minutě pak hráli domácí borci přesilovku, kdy se krátce po vhazování dostal ke kotouči Tomáš Havlík, který k překvapení všech trefil bližší tyč.


Hon na honu, Horného trest a záchranná siréna

Tentýž bek poté o pár minut později společně s Šimonem Pavlíkem pořádně zavařil opavské obraně, vyrovnání z toho ale nebylo. V minutě sedmnácté chyboval na modré Jan Prepsl a střemhlav do útoku tedy vyrazil Jakub Hon, svůj nájezd ale zakončil pouze do boční sítě. Slezan se dočkal až o pár desítek vteřin později, když ostravská defenzíva nechala příliš prostoru Lukáši Hornému, který si najel na hranici levého kruhu, z něhož vypálil ke vzdálenější tyči – 0:2. A hosté měli na holi i třetí gól, když jeden z Opavských vysunul ideální přihrávkou přes půl kluziště Vojtěcha Tomsu, který už uháněl sám na Víta Števanku, mezi kruhy jej však zastavila siréna znamenající první přestávku.


Spálené tutovky domácích a Zelinkova lekce z produktivity

Domácí hokejisté na začátku druhé třetiny spálili velkou tutovku. Přemysl Pohl nahrával z brankoviště najíždějícímu Šimonu Pavlíkovi, ten ale tváří v tvář Kevinu Zamazalovi trefil pouze jeho hruď. Skóre se mohlo měnit i na druhé straně, když Hana Haasová nebezpečně dorážela střelu od modré čáry, dorážka ale letěla mimo. HC RT TORAX se více osmělil při přesilovce, příležitosti Jonáše Barčáka ale na snižující gól nestačily. Ve 34. minutě se před porubským brankářem zjevil Lukáš Horný, který hodlal zužitkovat nahrávku z levé strany, Vít Števanka byl však u své tyče připraven. A neuspěl ani na opačné straně Ondřej Becher, jenž svou jedovatou střelou pořádně zaměstnal Kevina Zamazala. Opavský Slezan udeřil až v samém závěru třetiny. Ladislav Zelinka si najel na pravý kruh, z něhož se přesnou ranou radoval ke vzdálenější tyči – 0:3.


Opava definitivně rozhodla gólem Horného, čestný úspěch pro Elbla

Opava o svém vítězství rozhodla definitivně už po 25 vteřinách třetí části. Lukáš Horný si nikým nehlídaný najel až před Víta Števanku, kterého překonal bekhendem k levé tyči – 0:4. Lukáš Horný pak pozlobil porubskou obranu i o dvě minuty později, to ale z hranice kruhu trefil pouze tyč, a sny o hattricku se tak vypařily. Alespoň čestného úspěchu se Porubští mohli dočkat v 50. minutě, teč Marka Prokeše před brankovištěm však zastavil pohotový beton Kevina Zamazala. Za čtyři minuty přidali hosté ze Slezska pátou branku. Martin Pomp sice zpoza modré čáry označkoval jen tyč, u ní však byl připravený a naprosto osamocený Jakub Hon, jenž s klidem doklepl puk za Števankova záda – 0:5. Kevin Zamazal přišel o čisté konto až v závěru, když v čase 57:45 napřáhl na vrcholu pravého kruhu Tomáš Elbl, který zamířil parádně a nechytatelně pod víko – 1:5.


Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba "B"): I když dorazil soupeř z čela tabulky, tak musím říct, že náš výkon nebyl optimální a určitě jsme sehráli řadu mnohem lepších zápasů. Chválím zejména opavského brankáře, který naše útočníky prakticky úplně vymazal. Měli jsme sice hodně šancí, nicméně měli jsme je vyřešit lépe a utkání pak mohlo vypadat jinak. Soupeř naopak vytěžil ze zápasu maximum, a tak je dle mého názoru výsledek až příliš krutý. Z výkonu jsem velmi zklamaný, protože v tomto utkání jsem tam neviděl nic, co hráče na tréninku učíme. Kdo má nějak povědomí o uplynulé základní části, tak ví, že nás čeká v nadstavbě ještě mnoho práce.

Ladislav Imlauf (Hokejový klub Opava): Přijeli jsme v oslabené sestavě, takže průběhu zápasu jsem se trochu obával. Naštěstí se nám podařilo dát dva rychlé góly, což nás malinko uklidnilo. Zápas jsme nakonec zvládli bez problémů. Doufám, že do nadstavby půjdeme v kompletním složení, protože někteří kluci by mohli dostat šanci i ve starším dorostu, a tak bychom za ně museli hledat náhrady. Myslím si, že druhá skupina je kvalitnější než naše, a tak každý zápas bude určitě velmi náročný a bude rozhodovat aktuální forma.