Starší dorostence sesadili z vítězné vlny Bobři z Valašského Meziříčí

28.10.2017, David Kubatík

V devátém kole Regionální ligy staršího dorostu se porubští mladší dorostenci po třech, respektive čtyřech výhrách v řadě, postavili valašskomeziríčským Bobrům. I přes dobrou hru a vedení v zápase však padli. O výhře Bobrů rozhodl jak neproměněný samostatný nájezd Michala Morávka, tak i skvělý vstup Bobrů do třetí třetiny.

Regionální liga staršího dorostu - 9.kolo so 28.10.10:00
HC RT TORAX Poruba
HC Bobři Valašské Meziříčí
2:5(0:0, 1:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 21. Bořuta (Bukowski), 60. Béreš (Richtár) – 34. Hrňa (TS), 35. Fojtášek (Škrhla), 41. Hrňa (Kašpar, Koušťár), 46. Koušťár (Fojtášek), 56. Koušťár (Kašpar). Rozhodčí: Klepetek – Mareček, Rychlý. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 36:39. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5.
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Kroček, Husák, Timura, Nagy, Krátký, Pitucha, Becher – Bořuta, Vojtášek, Richtár, Bukowski, Fabianczyk, Stodůlka, Anlauf, Béreš, Häring, Brodek, Vavřík, Morávek
HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr – Pařízek, Brázdil, Fojtášek, Nadymáček,Kamas, Škrhla – Hrňa, Hep, Kitzberger, Koušťár, Kubenka, Vilém, Kucharík, Kašpar

První polovina úvodní periody se nesla ve znamení vzájemného oťukávání. Za zmínku stojí možná tak dělovka Vavříka ze sedmé minuty, která si však svůj cíl nenašla a prolétla těsně nad horní tyčí. Gólem potom neskončil ani závar Porubských v jedenácté minutě utkání. Další velká šance se pak domácím naskytla paradoxně ve svém vlastním oslabení. Béreš však z bezprostřední blízkosti trefil pouze horní tyč odkryté valašskomeziříčské branky. Záhy už byl počet hráčů na ledě vyrovnán. Další šance však přišla až v devatenácté minutě. Morávek si krásně najel až před Sachra a zkusil ho překonat střelou do protipohybu. Sachr byl však pozorný, a tak třetina, ve které měli více ze hry domácí borci, skončila bez jediného vstřeleného gólu.

Druhá třetina byla co do atraktivity hry o dost výš, než ta první. A už po 30 vteřinách mohli domácí slavit první gól, když Richard Bořuta dorazil z blízky střelu Bukowského. Ve dvacáté šesté minutě, při přesilové hře hostů, prokázal dobrý postřeh brankář Mrázek, který dobře zasáhl proti neočekávané zadovce Koušťára. V čase 32:47 mohli domácí své vedení navýšit. Po faulu Kucharíka se k samostatnému nájezdu postavil Michal Morávek! Nájezd se mu však vůbec nepodařil, a tak i nadále platilo, že Poruba vedla nad Valachy pouze o gól. Tento stav se ale změnil už za minutu a deset vteřin. To totiž dostali příležitost ke vstřelení gólu z trestného střílení i hosté. David Hrňa se rozjel, nic velkého nevymýšlel a propálil Mrázka v porubské brance - 1:1. V čase 34:19 mohli jít domácí znovu do vedení, ale ve skrumáži se nejlépe zorientoval valašskomeziříčský gólman. Nedáš – dostaneš. O 25 vteřin později se toto pořekadlo do puntíku naplnilo. Michal Fojtášek totiž z bezprostřední blízkosti dorazil střelu Škrhly z pravé strany. Vstříc druhé přestávce se tak oba týmy rozjely za stavu 2:1 pro hostující Bobry.

Třetí třetina nezačala pro domácí příliš slavně. Už po pětačtyřiceti vteřinách se totiž po přihrávkách Koušťára a Kašpara prosadil střelou z levého kruhu David Hrňa - 1:3. S dvougólovým vedením se však hosté nespokojili. Už v čase 45:35 poslal Hrňa od levého mantinelu přihrávku před branku a Tomáš Koušťár se nemýlil. Šanci na snížení měl v padesáté minutě Daniel Timura. Jeho střela z mezikruží ale nemířila do těch správných míst. Na pomezí padesáté páté a padesáté šesté minuty rozjeli hosté kolotoč v porubském pásmu. Velký tlak potom úspěšným zásahem korunoval Tomáš Koušťár. Když už to vypadalo, že se utkání už pouze dohraje, protlačil puk do branky po Richtárově přihrávce Viliam Béreš - 2:5. Na víc se už však Porubští nezmohli a padli po čtyřech výhrách v řadě 2:5.

Šanci na nápravu nepovedeného výsledku a zároveň k návratu na vítěznou vlnu budou mít porubští starší dorostenci už příští neděli, kdy vyjedou na horký opavský led.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek(HC RT TORAX Poruba): Porážku vidím v tom, že jsme neproměnili spoustu brankových situací. Hráli jsme aktivně, mělo to spád, dobře jsme stříleli. Potom se nám to ale celé rozpadlo a bylo to chaotické. Soupeř vyhrál zaslouženě.

Tomáš Pařízek (HC Bobři Valašské Meziříčí): Bylo to vyrovnané a bojové utkání s velkým nasazením. Myslím, že rozhodlo proměňování šancí. My jsme byli šťastnější, protože jsme jich proměnili víc.