Nový rok započali prohrou. Vsetín se opět dostal do čela tabulky

03.01.2017, Kateřina Juříková

Porubský mladší dorost měl před sebou velkou výzvu. Jelikož předešlý den Vsetín odehrál utkání s Přerovem a neměl tak dostatečný čas pro regeneraci, zdálo se, že bude snadným terčem. Přesto únava na valaších nebyla znát. Vsetín se snažil mít po celou dobu utkání puk na svých holích a pokoušel se nedávat příliš prostoru domácímu týmu. Porubě se ovšem podařilo párkrát protlačit se do útoku a mnohdy zde i zůstala déle, gólu se ale dočkala až ve třetí třetině. TORAX bojoval až do úplného konce, ale v posledních vteřinách se nedokázal vymanit ze sevření a z těsného vítězství se nakonec radovali Vsetínští. Autorem jediné porubské branky byl Daniel Stodůlka.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 26.kolo út 3.1.18:00
HC RT TORAX Poruba
VHK ROBE Vsetín
1:2(0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 48. Stodůlka (Kotásek) – 18. Kuboš, 25. Šánek (Lukačka). Rozhodčí: Trombík – Bojda, Mikler. Vyloučení: 1:3, navíc Lobodowski (VSE) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 11:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
HC RT TORAX Poruba: Mokrý – Havlík, Becher, Fabianczyk, Husák, Krátký, Machů, Gajdoš, Pitucha – Foldyna, Kotásek, Anlauf, Stodůlka, Häring, Bořuta
VHK ROBE Vsetín: Ševců – Fojtášek, Kuboš, Vávra, Houser, Lukačka, Mikulík, Kunst, Sviták, Navrátil, Půček, Adámek, Lobodowski, Calaba, Jenáček, Baďura, Šánek

Do utkání vlétl Vsetín s odhodláním zvítězit, neboť v předešlém dnu obsadil po porážce Přerova první příčku v tabulce skupiny E, ale zubři pár hodin před tímto utkáním porazili Brno a opět valachy z čela vystrnadili. Hosté se tak od počátku snažili držet se v útočném pásmu, kde se pokoušeli pálit na Mokrého, aby si mohli uzmout body a znovu Přerovské přeskočit. Jenomže Poruba si to nenechala líbit a svého soupeře tlačila k mantinelům a nedovolila žádnému vsetínskému hráči dostat se do výhodné střelecké pozice.

Přesto se hosté několikrát dostali až před domácího gólmana a ohrozili jeho klec. Nejčastěji se před domácí klecí objevovali Adámek, Kuboš a Šánek, ale ani jeden neskóroval. Teprve v závěru první třetiny doslova propasíroval kotouč za Mokrého Petr Kuboš, který z místa činu nechtěl odejít poražen a neustále na porubského gólmana dorážel. Ke konci třetiny se o dorovnání pokusil svou tvrdou střelou Husák, ale kotouč si nenašel tu správnou skulinu v brankovišti.

V úvodu druhé části dostala Poruba příležitost na srovnání stavu v podobě přesilové hry. Bohužel útočné pásmo se jí nepodařilo udržet a trhlina v obraně dvakrát zapříčinila samostatný únik vsetínských hráčů. Nejprve takto ujel Adámek, ale Mokrý byl na něj připraven. Jenže druhý samostatný únik dopadl jinak. Porubský gólman sice byl na střelu Kryštofa Šánka připraven, ale sevření betonů nebylo silné a puk z nich vyjel přímo do klece.

O dvě minutky později se i Poruba dostala blízko k první bance, ale situace před Ševců byla tak zamotaná, že ani jedna ze střel neskončila za zády vsetínského strážce. Střídaly se strany, puk měnil často majitele a převážně se bojovalo u mantinelů. Ovšem až do konce druhé části již žádný gól nepadl.

Porubští měli zpočátku poslední třetiny spoustu příležitostí, ale hokejové štěstí na jejich straně prostě nestálo. Domácí se dočkali alespoň jedné branky ve 48. minutě. Kotáskovi se nepodařilo vsetínského gólmana překonat, ale dostal jej alespoň dál od jeho klece tak, že se brána otevřela. Daniel Stodůlka neváhal a okamžitě se chopil kotouče, který poslal do odkrytého prostoru.

Porubané chytli druhý dech a útočili na svého soupeře, seč mohli. Vsetín ovšem vzdoroval a cenné body si nechtěl nechat vzít. Posledních deset minut utkání bylo náročných pro oba celky. Jedni chtěli stav dorovnat a druzí jej chtěli navýšit. Ačkoliv se Vsetínu nepodařilo stav navýšit, vyhrál s náskokem jedné branky a po právu se po skončení utkání radoval z vítězství. Opět se mu totiž podařilo přeskočit ve výsledkové tabulce Přerov a je tak nyní lídrem skupiny E. Poruba sice žádné body nezískala, ale i tak si může oddechnout. Olomouc totiž body nezískala již třikrát po sobě a stále na TORAX ztrácí 6 bodů.