Nepříjemná ztráta bodů. Starší dorost podlehl fotbalovým výsledkem Přerovu

20.11.2016, Kateřina Juříková

Utkání to bylo od začátku do konce pohledné. Strany se střídaly, puk létal všemi směry a oba gólmani předváděli svůj um. Nicméně hokejové štěstí dnes stálo na straně Přerova, který si odvezl tři cenné body. V první třetině se nikomu nepodařilo skórovat, i když šance zde byly. Druhou třetinu vyhrála jednou brankou Poruba, ovšem v poslední části padl do její klece nešťastný gól a Přerov chytil druhou mízu. Domácí nedokázali odpovědět ani na druhou branku hostí a nepomohla ani power play v závěru utkání.

Liga staršího dorostu - 16.kolo ne 20.11.10:00
HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov
1:2(0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 37. Takáč (Vavřík, Vojtášek) – 41. Indrák, 58. Frolek (Komačka, Indrák). Rozhodčí: Janda – Bala, Moravec. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Lelek, Kroček, Vojtášek, Timura, Nagy, Ferleťják, Šolc, Zicháček, Gajdoš, Voznička, Béreš, Brodek, Skalka, Takáč, Vavřík
HC ZUBR Přerov: Kocák – Koudela, Tischer, Nesrsta, Hlaváč, Kotala, Svozil, Smejkal, Knápek, Krul, Petráš, Frolek, Indrák, Komačka, Barveníček, Borot, Mrázek, Krzystek, Gergel

Začátek utkání byl velice svižný. Byla to pohledná hra, ale bohužel ani jednomu týmu se nepodařilo využít parádní šance. Hned zpočátku první třetiny Vavřík špatně zpracoval kotouč před přerovskou klecí a puk sjel podélně kolem betonů gólmana. Vzápětí na to si Poruba zahrála přesilovou hru, ovšem ze začátku to vypadalo, že hostům jeden hráč nechybí a ocitali se před porubským gólmanem, kde Barveníček posléze orazítkoval horní tyč.

Hra byla čím dál svižnější a strany se neustále střídaly. Sotva se domácí dostali do útoku, po vypálení na bránu o puk přišli a ihned se jelo na opačný konec ledové plochy. Oba gólmani tedy měli napilno. Jak Mrázek tak Kocák dokázali úřadovat ve svých klecích dokonale. Navíc díky tomu, že se strany neustále měnily a nevznikaly žádné sporné situace, se ani nepřerušovala hra.

Velká ohrožení obou svatyní přišla téměř v závěru první části. Nejprve byli blízko první branky hosté, kteří dostali příležitost v podobě přesilové hry. Sice to zprvu vypadalo podobně jako u přesilovky domácích, kdy se oslabený tým dral do útočného pásma, ale Přerov nakonec situaci na ledě ovládl a hrálo se urputně před porubským gólmanem. Zde se Gergel dostal do výhodné střelecké pozice. Nejenže obdržel kotouč na svou hůl, ale také byl před ním otevřen kousek brankoviště. Mrázek ovšem zasáhl svou holí včas a vypálený kotouč odrazil mimo klec. Holí zasahoval i soupeřův gólman, když na něj při samostatném úniku najížděl Béreš. Domácí útočník sice vypálil, ale zároveň mu do jeho střely zasáhl Kocák a puk skončil v rohu kluziště.

Již to vypadalo, že ani druhá třetina nepřinese žádné ovoce, ale pro jeden tým byl opak pravdou. Začátek druhé části se nesl ve zmateném duchu, kdy se hosté nedokázali zorientovat v útočném pásmu a sami sobě si hru kazili špatnými přihrávkami. Poruba i Přerov se začali více drát do brankovišť a to doslova. Nejvíce trpěl gólman hostí, který byl nejednou v obležení všech hráčů.

Občas měl slabé chvilky i porubský strážce, ale dokázal z nich vyjít jako vítěz. Prekérní situaci zažil, když Indrák zpoza brány nahrál Koudelovi. Pohotový Mrázek nastavil beton tak šikovně, že se puk po něm svezl a skončil mimo brankový prostor. Domácí brankář také vyjížděl z klece, aby se dostal dříve k puku než soupeř a následně nahrával svým spoluhráčům. Naštěstí pro něj se ke kotouči Přerov nedostal, jinak by tyto situace byly jistě náležitě potrestány.

Poruba tlačila svého soupeře čím dál víc a tlak se nakonec i vyplatil. Ačkoliv to již vypadalo, že i další oslabení ustojí Přerov bez úhony, byl to omyl. Stačila lehounká střela z prostoru kruhů, která těsně minula nastavenou lapačku, a domácí se radovali z první branky, jejímž autorem byl David Takáč. Do konce třetiny se ještě Přerov pokusil stav dorovnat, ale bezúspěšně.

Závěrečná část utkání byla napínavá od začátku až do konce. Krul se pokusil o skórování z bezprostřední blízkosti. Puk se mu podařilo dostat za brankovou čáru, ale gól být uznán nemohl, neboť hlavní sudí hru přerušil dříve, než kotouč přešel přes brankovou čáru. Dorovnání stavu nastalo ihned po vhazování, takže se Přerov přece jen mohl radovat již doopravdy. Autorem branky byl Daniel Indrák.

Domácí se nechtěli nechat porazit, a tak opět vyvíjeli nátlak. Před klecí hostů začalo vznikat několik sporných situací, ale přes klubko hráčů hlavní sudí nemohl vidět vše. Vyloučil pouze hráče Přerova, což se nelíbilo jak divákům, tak i trenérovi hostu. Za protesty obdržela hráčská lavice další trest, ale hrálo se 5 na 4 s tím rozdílem, že dvouminutový trest byl protáhnut na 4 minuty. Hosté toto oslabení ustáli a prali se o cenné body dál. Pár šancí měli, ovšem nedokázali je proměnit.

Po chybě v obraně obdržela Poruba druhou branku. Domácí bek si nevšiml, že je za ním protihráč. Romanu Frolkovi se dostal puk na hůl a ihned si to namířil na Mrázka a přesnou střelou pod víko zajistil svému týmu vedení. Před domácími stál nelehký úkol. Zbývaly pouze dvě minuty do konce utkání a Přerov se s úspěchem bránil. Dvacet sekund před koncem se domácí usadili v útoku a setrvali v něm až do poslední sekundy. Navíc Poruba hrála power play, jenže po buly těsně před koncem utkání jeden ze soupeřů držel kotouč pod svou holí a zabránil tak domácím vytvoření kloudné akce. Poruba podlehla 1:2.