Bojovnost, nasazení a hlavně dobrý pohyb byly u desáté výhry v řadě

01.11.2015, Gabriela Juříková

Mladší dorostenci po středeční utrpěné výhře v první listopadový den jeli ke svému desátému utkání na led Frýdku-Místku, kde sice od čtvrté minuty prohrávali, ale trpělivou hrou a postupnému ovládnutí hry Porubští do první přestávky otočili vývoj utkání dvěma góly Wiktora Bochnaka. Dalo se říci, že hosté diktovali hru a přepisovali stav zápasu ještě třikrát. Přestože šlo na Martina Pobutu střel po málu, stejně jako ve středečním domácím utkání s Novým Jičínem, kde lovil z brány tři kotouče, tak tentokrát se plně soustředil a domácím dovolil protlačit puk za brankovou čáru jen jedinkrát a měl nemalý podíl na výhře 5:1. Porubští bojovností, nasazením a bruslením uhráli desátou výhru v řadě. V sobotu 7. listopadu prověří kvality Francouzské šestnáctky.

ELIOD liga mladšího dorostu - 12.kolo ne 1.11.10:00
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba
1:5(1:2, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Vlček (Kolář, Lednický) – 16. Bochnak W. (Zicháček, Wawrzkiewicz M.), 19. Bochnak W. (Wawrzkiewicz), 30. Anlauf, 33. Wawrzkiewicz (Pitucha, Bochnak W.), 46. Kroček (Häring). Rozhodčí: Janda R. – Piskoř, Vančo-Minařík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Průběh utkání: 1:0, 1:5.
HC Frýdek-Místek: Hubáček – Mička, Motloch, Popelář, Řehák, Chmiel, Miklík, Poprocký M.– Vlček, Lednický, Kolář, Kapitanov, Cienciala, Stebel, Demel, Pastor, Zoubek, Onderka, Škrlík, Poprocký O.
HC RT TORAX Poruba: Pobuta – Zicháček, Pitucha, Husák, Kroček, Šolc, Becher – Wawrzkiewicz, Žídek J., Bochnak W. – Anlauf, Häring, Benka-Rybár – Šimek, Puchala, Boniatti

Porubští od první minuty byli na puku a vytvořili si v rychlém sledu několik šancí. Pak hráli svěřenci trenéra Leksovského oslabení, v kterém ujel Härring, jenže střelu na vyrážečku gólman vytěsnil nad bránu a v dalším založení útoku Frýdeckomístečtí hosty rozhodili a Tomáš Vlček naznačil střelu a pak stahovačkou gólmana Pobutu překonal po ledě. Po gólu měli navrch domácí hráči, ale RT TORAX si postupně vypracovával převahu a začal gólmana Hubáčka častovat jednou střelou za druhou. Domácím se párkrát podařilo vymanit se ze sevření, ale porubského gólmana nijak neohrozili. Porubská obrana pracovala důsledně.

Jenže čeho je moc, toho je příliš a i jalová střelba jednou skončí. Wiktoru Bochnakovi se podařilo snad až na čtvrtý pokus dopravit puk za Hubáčkova záda a zúročit gradující tlak ve vyrovnání. Poruba z tlaku neslevila, a když si v začínající devatenácté minutě Bochnak s Wawrzkiewiczem několikrát na šíři pásma vyměnili puk, mohl jít RT TORAX do vedení. Jenže prvně jmenovaný jen o kousek minul vzdálenější tyč prázdné brány. Vše bylo o pár vteřin jinak! Wiktor Bochnak nakonec to vedení zařídil, když puk umístil přesně do brány.

V druhé třetině se hlavně hodně bruslilo. Největší šance přišla až v sedmé minutě druhého dějství, kdy Boniatti nastřelil horní tyč a posléze v osmé minutě nedopravili porubští útočníci puk do brány po rychlých nahrávkách okolo brány. V polovině utkání se puk k překvapení hlavně domácího gólmana, který si poctivě hlídal levou tyč, dostal za jeho záda. Jan Anlauf v jízdě za bránu posunul puk dlouhou holí nad brankářovo rameno a slavil třetí porubskou branku.

O pár minut později po biliárovém nahrávání byl zakončujícím hráčem Mateusz Wawrzkiewicz. Na druhé straně mohl do dokryté brány střílet Pastor, jenže porubský obránce se rychle zorientoval a poslal kotouč do rohu. Po druhé přestávce hrály oba týmy minutu a půl ve čtyřech hráčích a více prostoru na ledě využila Poruba, kdy po odstřelování gólmana puk zaplul do brány kolem spojnice tyčí. Od modré čáry střílel Filip Kroček - 1:5.

Po většinu času to byli hosté, kdo tvořil hru. Kotouč soupeři půjčovali sporadicky. Když už se Frýdek-Místek nadechoval k útoku, ztroskotával na důsledné porubské obraně. Ve čtrnácté minutě třetí třetiny se domácímu týmu naskytla přesilovka, jejíž začátek však neodehrál s pukem na holích. Až ke konci početní výhody vypálil od modré Poprocký. Do konce třetí třetiny, resp. do konce utkání, se již nic podstatného neudálo a hosté zvítězili 5:1, čímž prodloužili šňůru výher na rovných deset utkání. V sobotu 7. listopadu v pravé poledne se mladší dorostenci střetnou v přátelském utkání s reprezentačním výběrem Francie.