Tihlář znovu s nulou! Poruba v předehrávce skolila Nový Jičín

22.12.2015, René Chyla

Kdo zavítal před Vánoci do RT TORAX ARENY na předehrávku druhé ligy mezi Porubou a Nový Jičínem, určitě nelitoval. Šance na obou stranách, líbivý hokej a další čisté konto Radka Tihláře! Jeho neprůstřelnost na domácím ledě tak činí již neuvěřitelných 123 minut! Ostravané udeřili už v sedmé minutě, kdy bekhendovou střelou otevřel skóre Marek Sedlář (2+0). RT TORAX však následně nevyužil dvojnásobnou přesilovku a hosté z Nového Jičína byli čím dál nebezpečnější. Ti však po celý zápas ztroskotávali na bezchybném Tihlářovi, kterému k čistému kontu pomohla deset vteřin před koncem také branková konstrukce. Zato Porubští uštědřili Novojičínským lekci z produktivity ještě třikrát během druhé dvacetiminutovky a pohodlně tak dokráčeli k třetímu vítězství v řadě. A pokud nepočítáme přípravná utkání, tak Martin Blahuta dnes vstřelil svůj první ligový gól za A-mužstvo Poruby!

2. liga - skupina Východ - 29.kolo út 22.12.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Ďáblové Nový Jičín
4:0(1:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Sedlář (Ballner, Buček), 29. Seidler (Slavík, Stejskal), 33. Blahuta (Kilnar, Zachar), 39. Sedlář (Vaněk, Buček). Rozhodčí: Czubaj – Gančarčík, Vengřín M. Vyloučení: 4:4, navíc Málek (NJČ) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 357. Průběh utkání: 4:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Slavík, Buček, Malý, Ovšák, Vajda, Peslar – Kilnar, Blahuta (od 36. Rimmel), Seidler, Stejskal, Vrána, Vaněk, Sedlář, Zachar, Ballner.
Ďáblové Nový Jičín: Iláš (od 41. Chvostek) – Kužílek, Flašar, Hruška, Hoďa, Vašut, Haloda – Gebauer, Škumát, Mikšan, Lehečka, Hlaváč, Zetík, Málek, Ižacký, Novotný, Uhlár.

Domácí hokejisté po nevýrazném začátku udeřili v polovině sedmé minuty. David Ballner ujel po levé straně kluziště, na hranici kruhu pak nahrával najíždějícímu Marku Sedlářovi, jenž bekhendovou střelou otevřel skóre posledního zápasu v tomto roce střelou nad vyrážečku Davida Iláše – 1:0. O chvíli později vyrazil Stejskalovu ránu z pravé strany hostující gólman, k dorážce se následně dostal Robin Malý, kotouč ale proskotačil jen pár centimetrů od pravé tyče.

Porubští mohli navýšit svůj náskok ve dvojnásobné přesilovce, která mohla trvat až 84 sekund. RT TORAX se ale k ničemu vážnějšímu nedostal a z početní převahy tak měli šanci vyrovnat svěřenci Aleše Flašara. Ani ti ale svou možnost nevyužili.

Nový Jičín se osměloval ve druhé periodě čím dál více. Málkovu střelu dorážel David Mikšan, poté to zkoušel ještě Adam Uhlár z mezikruží či Robin Gebauer z pravého kruhu, Radek Tihlář ale stále odolával. Porubští borci pak udělili svému soupeři lekci z produktivity. Petr Seidler tečoval v mezikruží Slavíkovu střelu od modré a ta zapadla až k pravé tyči – 2:0.

O čtyři minuty později vybojoval Aleš Kilnar kotouč v útočném pásmu, najel si až do levého rohu, odkud vyslal nenápadnou střelu před brankoviště, kde se puku lehce dotkl Martin Blahuta a Davidu Ilášovi propadl černý kus pryže mezi betony – 3:0. Kilnarovu střelu z levého kruhu pak zkoušel tečovat rozjetý David Zachar, dalšímu gólu tak scházely opravdu jen centimetry. Rostislav Vaněk tak dvě minuty před druhou sirénou nahazoval puk z pravé strany a Marek Sedlář jej ještě před Ilášem dokázal tečovat znovu mezi gólmanovy betony – 4:0.

Lodivod Nového Jičína Aleš Flašar změnil pro posledních dvacet minut oporu v brankovišti. Davida Iláše tak nahradil Daniel Chvostek. Ve velké příležitosti se pak na začátku poslední dvacetiminutovky ocitl David Ballner, tváří v tvář Danielu Chvostkovi však selhal. Ze stejného místa pak nedokázal vstřelit pátý gól ani David Zachar. Hráči Nového Jičína zahrozili zase během svého vlastního oslabení, ani přečíslení však hosté nedokázali využít.

Ostatní zápasy 29. kola II. ligy skupiny Východ

HC Kopřivnice vs. HC Technika Brno1:3
VHK Vsetín vs. HC Lvi Břeclav29.12.
HC Bobři Valašské Meziříčí vs. SHK Hodonín29.12.
HC Frýdek-Místek vs. SK Karviná29.12.
HC Moravské Budějovice 2005 vs. HC Slezan Opava30.12.

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Dle mého názoru jsme dneska viděli z obou stran hezký hokej. Sice jsme vyhráli 4:0, Nový Jičín však měl také plno nebezpečných šancí, ale dnes nás opravdu podržel brankář. Musím říci, že naše mužstvo odehrálo zápas perfektně, co se týče taktiky a zodpovědnosti směrem dozadu, a přesně takto by to mělo vypadat.

Aleš Flašar (HK Nový Jičín): Dnes jsme prohráli zejména proto, že jsme nevyužili řadu šancí a to rozhodlo o osudu utkání. Poruba sice hrála trošku lépe, my jsme však nejlépe odehráli druhou třetinu, ve které jsme paradoxně dostali tři góly. Měli jsme zhruba dvakrát tolik střel co domácí, ale ti to dokázali využít a to je samozřejmě velmi chytré. Třetí dvacetiminutovka už byla 0:0, kde se projevila naše únava po velmi těžkých zápasech. Nezlobím se, ale škoda našich nevyužitých šancí, zápas pak mohl být daleko dramatičtější.