Tihlář vynuloval bezzubou Techniku, RT TORAX nasázel Brnu osm branek

16.12.2015, René Chyla

Porubští vstoupili do zápasu pravou nohou a už po devíti minutách vedli rozdílem dvou branek. Důležitým momentem ale byla chvíle před druhým gólem domácích. Technika vstřelila vyrovnávací branku, ale ta nakonec nemohla být uznána, jelikož autor nebyl vůbec uveden na soupisce. RT TORAX ale v dalším průběhu zápasu dominoval a Brňany nepouštěl téměř k ničemu. Svěřenci Tomáše Sršně tak Pavla Jekla bez práce nenechali ani chvíli a do černého zamířili nakonec celkem osmkrát. Poruba tak zapsala po nepříznivé sérii nad rozjetou Technikou vysoké vítězství, které korunoval čistým kontem Radek Tihlář.

2. liga - skupina Východ - 27.kolo st 16.12.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Technika Hockey Brno
8:0(2:0, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 5. Sedlář (Vaněk, Ovšák), 9. Seidler(Vrána, Stejskal), 33. Ballner (Sedlář), 34. Vrána (Stejskal, Slavík), 45. Kilnar (Blahuta, Vajda), 48. Stejskal (Peslar), 49. Kilnar (Vajda, Zachar), 60. Zachar (Blahuta). Rozhodčí: Koziol – Ganger, Konvička. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 431. Průběh utkání: 8:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Slavík, Buček, Malý, Ovšák, Vajda, Peslar – Kilnar, Blahuta, Seidler, Stejskal, Vrána, Vaněk, Sedlář, Zachar, Ballner.
Technika Hockey Brno: Jekel – Habrovec, Vrba, Navrátil, Koukal, Šidák, Sedlák, Havíř, Strýček, Jurča, Brzobohatý P., Čtvrtníček, Piskoř, Benýšek, Látal, Boček, Brzobohatý M., Polesný, Kadlec.

Utkání začalo jednoznačně lépe pro domácí, kteří už na začátku páté minuty otevřeli skóre. Rostislav Vaněk poslal kotouč za útočnou modrou na pravou stranu Marku Sedlářovi, jenž udělal ještě pár kroků a vymetl všechny pavučinky z pravého horního růžku – 1:0. Porubský střelec tak ukončil 126 minut trvající neprůstřelnost Pavla Jekla. O půl minuty později mohlo být na domácí střídačce ještě veseleji. David Zachar nahrával mezi kruhy Aleši Kilnarovi, který ale zamířil pouze do hrudi připraveného gólmana. Brno se ale rychle oklepalo. V osmé minutě vystřelil z pravého kruhu přes obránce hráč s číslem 20 a ten vyrovnal střelou k protější tyči. Tento hráč ale nebyl na soupisce zapsán a gól tedy platit nemohl.

O chvíli později tak tuto hrubici hostujícího celku potrestal domácí RT TORAX. Lukáš Vrána vyslal do šance Petra Seidlera, který bekhendem našel skulinku mezi Jekelovými betony – 2:0. Na konci dvanácté minuty zazářil porubský gólman. Michal Brzobohatý získal kotouč před brankovištěm a zcela pohodlně mohl zakončit do prázdné branky, Radek Tihlář však předvedl fantastický zákrok lapačkou a zcela oprávněně si vychutnal potlesk domácích tribun.

Úvod prostřední dvacetiminutovky vzali do svých rukou Brňané. Petr Jurča klepl do puku v předbrankovém prostoru a už už zvedal ruce nad hlavu, když v tu chvíli někdo z Porubských odpálil kotouč do bezpečí. Na druhé straně předal černá kus pryže David Ballner Rostislavu Vaňkovi. Ten ale hostující klec v dobré pozici netrefil. Technika mohla v polovině zápasu snížit v první přesilovce zápasu, veškerá snaha Vysokoškoláků ale přišla vniveč. Do největší šance se dostal chvíli poté Jakub Kadlec, který zkoušel překvapit Radka Tihláře zpoza branky, porubský gólman však vytáhl i proti následné dorážce Ondřeje Látala.

Ostravané navýšili vedení ve 33. minutě. David Ballner dostal ideální nahrávku mezi kruhy a v pádu dokázal prostřelit pod vyrážečku bezmocného Pavla Jekla – 3:0. RT TORAX využil i následnou přesilovku, ze které časomíra ukrojila pouhých devět vteřin. Vladimír Stejskal z ostrého úhlu našel před brankovištěm naprosto volného Lukáši Vránovi, jenž neměl problém usměrnit kotouč za brankovou čáru – 4:0. Jakub Kadlec mohl snížit v další početní výhodě, jeho rána z pravého kruhu ale gólové parametry neměla. Na opačné straně zase ujel David Zachar, ale ani ten neseřídil přesně svá mířidla. Krátce před druhou surénou ještě znovu zahrozila elitní formace domácích, Aleš Kilnar ale v rozhodující chvíli selhal.

RT TORAX neměl dost ani v poslední části zápasu. Lukáše Vránu sice ještě Jekel vychytal, Aleš Kilnar ale o chvíli později upláchl brněnské obraně, zkušeně si rozpohyboval brankáře Techniky a pohodlně zakončil do odkryté klece – 5:0. David Ballner zase o chvíli později promáchl před prázdnou bránou. Vladimír Stejskal poté napřáhl na pravém kruhu a kotouč zaplachtil až za Jekelova záda – 6:0. Milan Ovšák ve 49. minutě usedl potřetí na lavici hanby, domácí ale paradoxně odskočili na rozdíl sedmi branek. David Vajda nahrával Aleši Kilnarovi k levému mantinelu a provedl to naprosto totožně jako u svého prvního zásahu – 7:0. 35 vteřin před koncem byl gólový účet definitivně uzavřen. Martin Blahuta přenechal kotouč Davidu Zacharovi, který si už jen položil gólmana a zavěsil pod víko – 8:0.

Ostatní zápasy 27. kola II. ligy skupiny Východ

SK Karviná vs. HK Nový Jičín1:4
SHK Hodonín vs. HC Kopřivnice6:5 pr.
HC Lvi Břeclav vs. HC Slezan Opava5:3
HC Frýdek-Místek vs. VHK Vsetín5:3
HC Bobři Valašské Meziříčí vs. HC Moravské Budějovice 20057:11

Ohlasy k utkání

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Můžeme být maximálně spokojeni jak s přístupem hráčů, tak s výsledkem. Kluci hráli to, co měli. Perfektní v bráně, bezchybní v obraně a i v útoku. V první třetině jsme se tlačili do brány, dali dvě branky, což bylo velmi důležité. Ve druhé třetině jsme se drželi tempa a třetí už byla jednostranná záležitost, padaly krásné góly a jsme rádi za takový zápas. Co je důležité, drželi jsme se také co se týče vyloučení. Jsme spokojení.

Roman Kaňkovský (HC Technika Brno): Tak musím říci, že nám dneska vyšla asi jen první tři střídání, poté už nás soupeř přehrával a my jsme byli slabí na všech frontách. Myslím si, že jsme dneska nebyli důstojným soupeřem. Pro nás je to poučení do dalších zápasů a věřím, že už takové utkání letos nesehrajeme. Dnes jsme nebyli vůbec důrazní, nechali jsme soupeře odskočit na rozdíl tří čtyř branek a poté už Poruba jasně dominovala.