RT TORAX slaví sedmý triumf v řadě, drama v Břeclavi rozsekl Seidler

14.01.2015, Martin Daneš, Adam Bagar

Povzbuzeni šesti výhrami za sebou zajížděli hokejisté HC RT TORAX Poruba 2011 na led daleké Břeclavi, kde je přes dobrý začátek nečekala žádná procházka růžovou zahradou. Hladoví Lvi se houževnatě hnali za úspěchem a dokonce měli blíže k vítězství v základní hrací době. Překvapivou porážku ale odvracel v závěru obránce Slavík, jenž poslal duel do prodloužení a následných samostatných nájezdů. V nich už Poruba potvrdila roli favorita a díky trefě Petra Seidlera se z jihu Moravy vrací se sedmou výhrou v řadě! Ta svěřence trenérů Sršně a Kotaly posunula na třetí příčku druholigové tabulky. Úspěšnou šňůru může Poruba natáhnout už v sobotu proti Opavě.

2. liga - skupina Východ - 32.kolo st 14.1.18:00
HC Lvi Břeclav
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(0:1, 2:0, 1:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Kučera (Tobola), 39. Svoboda, 54. Buhaj – 4. Chaloupka (Peslar, Zachar), 48. Seidler (Slavík, Krayzel), 57. Slavík (Kilnar, Krayzel), 65. rozhodující sam. nájezd Seidler. Rozhodčí: Škach – Blecha, Švarc. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 211. Střely na branku: 27:45. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
HC Lvi Břeclav: Šurý – Směřička, Miklík, Dittrich, Vojáček, Beneš, Svoboda – Kubáč, Tobola, Konečný, Kučera, Kozel, Zháňal, Fejt, Medřický, Medek, Buhaj, Papp.
HC RT TORAX Poruba 2011: Vrba – Peslar, Vajda, Slavík, Javín, Buček, Baca – Červenka, Krayzel, Seidler, Hulva, Zachar, Sedlář, Vaněk, Vrána, Kilnar, Chaloupka.

Zápas začal pro Břeclav velice špatně, už ve 4. minutě ujeli do přečíslení dva na jednoho Jan Chaloupka s Peslarem a vyřešili ho učebnicově. Obránce Poruby si chytře počkal, až bek Břeclavi proklouzá kolem a naservíroval spoluhráči gól na zlatém podnose. Břeclavany rychlá branka srazila a dlouhé minuty se nemohli dostat do hry. Brankář Lvů Šurý tak měl spoustu práce. Domácímu týmu nepomohly dostat se do hry ani přesilovky, které jim dlouhodobě nejdou.

Přesilovková mizérie žlutomodrých pokračovala i v prostředním dějství. Poruba v oslabení často hrozila, několikrát ujela do samostatného úniku, který skončil až u Šurého. Když už kapitán hostí Javín Šurého překonal, pomohla břeclavskému gólmanovi tyčka. První důvod k radosti vnesl na tribuny ve 34. minutě domácí útočník Kristian Kučera, který při vyloučení spoluhráče Medřického z úniku Vrbu nepřekonal, ale brankář Poruby si následně puk srazil do vlastní sítě. Poruba se ovšem nepoučila a dvě minuty před druhou sirénou ujel znovu v oslabení Adam Svoboda s nováčkem Radoslavem Konečným, prvně jmenovaný vzal zodpovědnost na sebe a trefil přesně mezeru mezi Vrbovými betony. To byl pro hosty šok.

Do třetí třetiny se vrhli svěřenci Tomáše Sršně po hlavě a Břeclavané nevěděli, kde jim hlava stojí. Na pasivní hru doplatili ve 48. minutě, kdy se nejprve poroučel na trestnou Miklík a za minutu ho následoval Vojáček. Dvojnásobné oslabení už Lvi neubránili a i když Slavíkovi střela od modré nesedla, dostal se pomalý kotouč přímo na hůl Petra Seidlera, který neměl problém trefit prázdnou branku. Přestože Břeclavané nebyli aktivnějším týmem, dostali se znovu do vedení. Tomáš Buhaj vzal na vlastní polovině kotouč, jakoby nic se kolem mantinelu protlačil před Vrbu z pravé strany a nenucenou střelou bekhendem vrátil Lvům překvapivé vedení. Jenže těsný náskok domácí nakonec neudrželi. Tři minuty před koncem Poruba využila další přesilovku, tentokrát se Marek Slavík trefil výstavním příklepem z první od modré čáry a podruhé zažehnal hrozbu ostudy.

Poruba si byla vědomá převahy a i v prodloužení se bylo na co dívat. Jenže pak fauloval Červenka a domácí dostali možnost přesilovky. V té měli několik dobrých šancí, jenže Vrba dělovkám odolal. A tak došlo na nájezdy. Na Šurého si přišli jak Petr Seidler, tak Luděk Krayzel, zatímco Kubáč nezvedl puk nad Vrbův beton a Svoboda pak neuspěl s kličkou jednoruč. Druhý bod tak putoval do Ostravy.