Ani Přerov nedokázal zastavit rozjetý porubský vlak, starší dorostenci opět nadělovali

15.03.2013, Kateřina Juříková

Do dalšího utkání baráže vstoupila Poruba opět v plné síle. Přerov se sice po celou dobu zápasu snažil svému soupeři vyrovnat, ale neúspěšně. Hostům se podařilo skórovat pouze dvakrát, a to nejlepším střelcům týmu Martinu Gremlicovi a Danielu Karolovi. Domácí měli na góly větší štěstí. Do přerovské klece se po suverénním výkonu trefili celkem osmkrát. O dvě branky a dvě nahrávky se postaral Martin Csomor. Kapitán Marek Smrčka jeden gól dal a na tři nahrával. Úderná porubská formace tak o sobě opět dala vědět. Rambouskův výběr zvládlhladce i třetí kolo baráže a další utkání sehraje v neděli 17. března na ledě Havlíčkova Brodu.

Liga staršího dorostu - B3 pá 15.3.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
8:2(3:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. Csomor (Smrčka), 12. Gřeš (Smrčka), 13. Laryš (Rataj, Mládek), 27. Holaň (Havránek, Stoklásek), 38. Smrčka (Gřeš, Csomor), 42. Csomor (Smrčka, Demel), 54. Mládek (Laryš, Rataj), 58. Demel (Csomor, Gřeš) – 35. Gremlica, 54. Karola (Václavíček, Gremlica). Rozhodčí: Mrkva – Bojda, Mikler. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 235. Střely na branku: 39:20. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2, 8:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček – Síkora, Demel, Štěpán, Stoklásek, Charvát, Holaň, Kotas, Bolek, Havránek, Csomor, Smrčka, Gřeš, Laryš, Mládek, Rataj.
HC ZUBR Přerov: Grigárek – Slavík, Červínek, Kundrátek, Hurta, Novák, Maršálek, Duda, Metelka, Karola, Kubal, Gremlica, Václavíček, Kubíček, Nohál, Müller, Němec, Blahunek, Siegel, Rybka.

Poruba se vrhla do utkání s velkým nadšením a Přerov zatlačila před jejich gólmana. Domácí měli několik šancí a nadějných pokusů, ale nedokázali je proměnit. Hosté měli pár úniků před Mačka, ale ani oni nedokázali skórovat. Ačkoliv se domácí dostali do oslabení, dokázali se dostat před přerovskou klec. Martin Csomor čekal, až mu spoluhráč zpoza brány nahraje a poté se jen letmo podíval, kde má Grigárek skulinu.

Poruba udržovala útočné pásmo, jenomže Přerov se stále pokoušel dostat se před domácí klec. Ono se to hostům i několikrát podařilo, ale ke střele se dostal pouze Karola, když ujížděl na bránu sám. Kotouč jen orazítkoval Mačkovy betony. Dlouho se Poruba trápila a přerovskému gólmanovi již musela docházet trpělivost a síly. Smrčka vystřelil a puk skončil vedle Grigárka, který jej včas nestačil zakrýt, takže jej Tomáš Gřeš pouze lehce popostrčil. O několik vteřin později vstřelil gól Lukáš Laryš a hosté si vzali oddechový čas.

Přerov byl v přesile. Nohál a Rybka nenechali Mačka pomalu ani vydechnout a stále se snažili kotouč protlačit skrz jeho betony. To se jim nepovedlo, ale Přerov svou bitvu nehodlal vzdát a na pár minut se usadil v útočném pásmu. Domácím se naskytla obrovská příležitost ke vstřelení čtvrtého gólu, když hráli čtyřicet vteřin přesilovku 5 na 3, jenomže ji nevyužili.

Pokračující přesilovka z předchozí třetiny nebyla využita, ale tlak na přerovskou klec ze strany domácích stále pokračoval. Demel vystřelil z prostoru kruhů a puk těsně minul brankovou konstrukci. Obsazení teritoria hostí dlouhou dobu nepřinášelo ovoce. Hosté už si nevěděli rady a tak sáhli i po faulování. Při signalizovaném trestu se podařilo Vojtěchu Holaňovi vypálit nad ležícího Grigárka.

Přerov se na pár minut usadil v útočném pásmu. Němec vypálil na Mačka a chybělo jen pár centimetrů, aby útočník hostů skóroval. Maršálek a Karola založili zanedlouho poté útok a ujížděli směr porubská brána. Maček však parádně zakročil a kotouč za sebe nepustil. Neustávající nátlak hostí již domácí gólman ovšem nevydržel. Martinu Gremlicovi se podařilo dostat se až před Mačka a zvedáčkem poslal puk za něj.

Domácí se dostali ke konci třetiny opět do přesilové hry, kterou i využili. Marek Smrčka vypálil na Grigárka, od kterého se puk odrazil přímo do klece. Další akci chtěli rozjet Havránek s Holaněm, ale již jim nezbyl dostatek času.

Martin Csomor otevřel šestou brankou poslední část utkání. Ačkoliv se hosté snažili svého soupeře dostat daleko od svého gólmana, nedařilo se jim. Nedařilo se jim ani poslat na Mačka kloudnou střelu. Ale i tak Přerov domácí pořádně potrápil.

Domácí se díky přesilové hře stále drželi v útočném pásmu. Přesilovou hru sice nevyužili, ale nátlak neustával. Hráči Poruby se hlavně snažili dorážet střely svých spoluhráčů, ale to se jim nedařilo, neboť většinou byli příliš blízko Grigárka a ten se tak včas stačil připravit. Při jednom přerovském výpadu padla branka mezi betony. Druhý přerovský gól dal Daniel Karola.Jonáš Mládek se postaral o dorážku několik vteřin poté.

Do hostů jako by se vlila nová síla a více útočili, ale Kubíčkovi se skórovat nepodařilo. Dlouho se obě strany přely o to, kdo bude mít kotouč ve své moci a tak puk střídal majitele i strany dost často. Gřeš objel klec hostí, ale puk mezi beton a tyč nedostal. Po několika marných pokusech nakonec domácí znovu dali gól. Grigárka překonal Patrik Demel. Do konce třetiny již žádný pokus Poruba neproměnila a tak zvítězila nad Přerovem 8:2.

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Myslím si, že za celých šedesát minut jsme byli lepší. Za stavu 1:0 nám ujel Karola, kdyby proměnil, mohl se zápas vyvíjet jinak. Maček nás ale výborně podržel. Pohlídali jsme si jejich první lajnu, dali jsme osm pohledných branek a snažili jsme se hlídat Gremlicu a Karolu, což se nám dvakrát nepodařilo a tito hráči nám dvě branky dali. Myslím si ale, že kluci do puntíku zvládli celé utkání.

Aleš Verlík (HC Zubr Přerov): Domácí nás jednoznačně předčili ve všech dovednostech. Od začátku jsme měli špatný pohyb po hřišti, nebyli jsme důrazní. Domácí byli dnes lepší.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011