Ústečtí Lvi nestačili nasazenému tempu, Poruba první zápas baráže dotáhla k vítězství

10.03.2013, Kateřina Juříková

První utkání baráže odehrála Poruba proti Lvům z Ústí. Domácí nasadili vysoké otáčky a jejich tempo bylo vražedné, ale během první třetiny nastříleli pouze dvě branky, neboť gólman hostí byl velice obratný. Do druhé třetiny již Lvi nastoupili se zcela jinou energií, bojovali ze všech sil a Mačka se jim podařilo dvakrát překonat. To ovšem nestačilo a ani Martina Csomora nedokázali uhlídat. Jeho razantní střela si sice ne vždy našla ten správný cíl, ale během utkání nastřílel hattrick. Poruba tak nad Ústím zvítězila 6:2. Další zápas odehrají starší dorostenci ve středu 13. března na ledě Třebíče.

Liga staršího dorostu - B1 ne 10.3.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Slovan Ústí nad Labem
6:2(2:0, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Havránek (Rataj, Kotas), 10. Gřeš (Mládek), 22. Csomor (Smrčka), 24. Gřeš, 31. Csomor (Smrčka), 56. Csomor – 31. Navarra (Kopta), 34. Vondráček (Trončinský, Šimanovský) . Rozhodčí: Škach – Vožda, Dučák. Vyloučení: 9:4, navíc Gřeš (POR) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 457. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček – Štěpán, Síkora, Charvát, Bolek, Kotas, Demel, Ščurek, Hranoš, Laryš, Gřeš, Csomor, Stoklásek, Rataj, Mládek, Smrčka, Kurnik, Holaň, Havránek.
HC Slovan Ústí nad Labem: Burkovec – Šimanovský, Procházka, Klement, Trončinský, Hucek, Straka, Kašek, Macek, Řídel, Vondráček, Kopta, Navarra, Chovanec, Šváb, Tůma, Janák.

Při prvním vhazování puk našel svého majitele na holi ústeckého obránce, ale posléze jej domácí vybojovali a usadili se v útočném pásmu. Smrčka, Gřeš a Csomor se jako první pokusili zdolat gólmana hostí, jenomže puk v kleci neskončil. Ani Demel pálící od modré Burkovce nepřekonal. Ústečtí lvi také nezůstávali pozadu a prvním ač neúspěšným střelcem byl Navarra.

Poruba v páté minutě hrála přesilovou hru, takže se snažila udržet v prostoru hostů. Na chvíli byl puk před Mačkem, ale jeho spoluhráči jej zavezli zpět. Ústečtí lvi se ale nedali a přesilovka domácích tak nebyla využita. Jenomže pár vteřin po návratu vyloučeného Poruba skórovala. Martin Havránek po nahrávce od Rataje dokázal mohutného brankáře zdolat. Poruba se posléze dostala do oslabení, ale i tak dokázala zaútočit. Díky signalizovaného trestu pro hráče hostí mohl naskočit na led pátý hráč a před ústeckou klecí vznikl boj, který nakonec Tomáš Gřeš proměnil ve druhou branku.

Ústí se stále pokoušelo dát gól. Ačkoliv se občas objevili v útočném pásmu, nedokázali hráči hostí Mačka překonat. Ani pokus Janáka nevyšel. Hosté urputně hájili prostor před svým gólmanem a ještě urputněji se snažili dostat se k tomu porubskému. Několikrát se to podařilo, ovšem se střelami byl problém, neboť domácí puk vždy dostali zpět na své hole.

Druhou část v začátku ovládli hosté, kteří se neustále tlačili do útočného pásma. Poruba jim nepodlehla a při jednom útoku dokonce skórovala. Smrčka se pokusil prostřelit puk mezi betony, ale nepovedlo se. Odražený puk zachytil na svou hůl Martin Csomor a vypálil okamžitě do odkrytého prostoru v brankovišti.

Za podražení domácího hráče bylo nařízeno trestné střílení. Tomáš Gřeš si při nájezdu přibrzdil těsně před gólmanem a vypálil mu přímo do hrudi. Chvíle napětí se dala doslova krájet. Ústecký gólman se pohnul, aby se přesvědčil, zda soupeř proměnil a v tom se z jeho sevření kotouč dostal a spadl přímo za něj.

Pátá branka domácích padla v půli druhé třetiny. Nekonečný nátlak ani tentokrát ústecký gólman neustál. Martin Csomor se strefil pod víko a jeho střela byla tak razantní, že i flaška gólmana odložená na brankové konstrukci se odmrštila k mantinelu. Pár vteřin poté Ústí poprvé skórovalo. Mačka překonal rychlou střelou Roman Navarra.

Utkání se začínalo přiostřovat, přibývalo více soubojů u mantinelů a také těžších faulů. Za útok na hlavu si šel trest 2+10 odsedět Gřeš. Hosté se usídlili v útoku a tlačili. Faul na svého spoluhráče potrestal Jan Vondráček prudkou střelou z prostoru kruhů a stav byl snížen na 5:2. Navarra, Kopta a Janák chtěli vytvořit akci a zakončit ji gólem, ale jakmile překročili modrou, byli zastaveni a puk jim byl odebrán. V posledních dvou minutách se domácí drželi v útočném pásmu, neboť hráli přesilovou hru. Trápili hosty dlouho, ale gól se jim vstřelit nepodařilo.

Hosté byli v začátku poslední část v oslabení, ale i tak se Janák a Navarra dostali příliš blízko Mačka a skoro se jim podařilo dát branku. Porubský brankář jejich snahu zhatil. Zanedlouho poté Ústí hrálo hru přesilovou a ovládli útočné pásmo. Šimanovský vypálil od modré a kotouč skončil sevřen mezi betony. Domácí ani hosté své přesilovky nevyužili, ačkoliv šancí měli mnoho.

Velké ohrožení porubské klece nastalo, když se Macek pokusil o dorážku. Puk ale jen orazítkoval boční tyč a posléze horní a odlétl pryč. Domácí se dostali do velkého oslabení 3 na 5 a svůj prostor chránili zuby nehty. Tuto tvrdou zkoušku zvládli, ale pocuchalo to jejich nervy. Ústečtí Lvi se o puk rvali jako o kus masa a na domácích šlo vidět, že jim síly docházejí.

Ústí se opět dostalo do početní výhody a obsadili pásmo domácích. Když chtěl ale Klement nahrát na modré spoluhráči, zachytil puk na hůl Martin Csomor a ujížděl, co mu nohy stačili. Gólman se pokoušel pokrýt brankoviště, ale na porubského útočníka nevyzrál. Kotouč skončil pod víkem. Do konce utkání již žádná branka nepadla a Poruba si tak připsala první výhru v baráži.

Výsledek druhého barážového utkání:
HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč 2 : 1

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Jsme spokojení za tři body. Myslím si, že kluci podali výkon, který jsme si představovali. Do dalšího utkání se ale musíme vyvarovat častých vyloučení, tudíž bychom měli zlepšit disciplínu. Jinak z naší strany to bylo povedené utkání .

Vít Borůvka (HC Slovan Ústečtí Lvi): Poruba má ve svém středu výborné hráče, technicky dobře vybavené. Dobře bruslili a bohužel jsme se nevyrovnali jejich rychlejšímu tempu. Jejich tempo je jiné než to, na které jsme byli zvyklí. Myslím si, že výsledek odpovídá předvedené hře.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011