Starší dorostenci opět potvrdili svou kvalitu, Frýdek-Místek rozstříleli vysoko 11:2

28.02.2013, Kateřina Juříková

Starší dorostenci Poruby jsou jasným vítězem skupiny Východ a poslední zápasy již jsou ze stran soupeřů brány jako formality. Frýdek-Místek se sice snažil být domácím vyrovnaným soupeřem, ale nedařilo se. Nebýt chyb porubských hráčů, nedali by hosté ani dvě branky. I v tomto zápase se porubští dorostenci gólově vyřádili a nastříleli přes deset branek. O dvě branky se postaral Martin Csomor a hattrickem se blýsknul Tomáš Gřeš. Po skončení utkání proběhlo velké děkování, kdy byly rozdány kšiltovky jak hráčům, tak i realizačnímu týmu. Porubské čekají ještě dva ligové zápasy a 10. března jim začínají boje o postup do extraligy.

Liga staršího dorostu - 34.kolo čt 28.2.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Frýdek-Místek
11:2(3:0, 4:0, 4:2)
Branky a nahrávky: 6. Rajnoch (Kurnik, Ščurek), 7. Gřeš (Smrčka, Demel), 15. Laryš (Holaň), 26. Gřeš (Demel), 33. Mládek (Laryš, Holaň), 38. Csomor (Gřeš), 40. Holaň (Smrčka, Csomor), 54. Gřeš (Csomor, Štěpán), 57. Demel (Gřeš), 57. Smrčka (Demel, Csomor), 60. Csomor (Smrčka, Demel) – 46. Zberovský (Kocháň), 50. Carbol (Rykala). Rozhodčí: Libiger – Vengřín R., Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 7:0, 7:2, 11:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mec – Štěpán, Bolek, Csomor, Smrčka, Síkora, Hranoš, Holaň, Ščurek, Laryš, Kotas, Kurnik, Rajnoch, Boleslavský, Gřeš, Mládek, Němec, Demel.
HC Frýdek-Místek: Wanecki – Flegr, Hykl, Slávik, Skalický, Polášek, Carbol, Rykala, Volný, Koval, Zberovský, Kocháň, Matějka, Anestis, Káňa.

Poruba se usídlila před frýdeckým gólmanem, ale Rykala se pokusil o únik, který mu byl na modré čáře zmařen. První přesilovou hru si zahráli domácí, jenomže se jim v útočném pásmu nedařilo. Teprve po přesilovce padla parádní branka. Martin Rajnoch pálil od modré a kotouč letěl přes hráče, od kterých se odrážel a s malou rychlostí poté doplachtil do klece. Další gól vstřelil Tomáš Gřeš, když se gólman nestačil zvednout a nechal tak odkrytý prostor své svatyně.

Frýdek se po celou dobu jenom bránil. Na puk si sáhli hosté jen v případě, že bránili svého gólmana, ale snaha dostat se před Mece nevycházela. A pokud vyšla, tak jim nebylo povoleno vystřelit. Tak třeba Volný byl zastaven, jakmile přejel modrou čáru a nemohl již nic dělat. V 15. minutě domácí opět skórovali. Za brankářova záda se trefil Lukáš Laryš. Hosté byli na chvíli v útočném pásmu a alespoň střelou od modré se Slávik snažil Mece prostřelit, ale nevyšlo to. K závěru třetiny se Frýdek opět snažil Mece potrápit a málem se to i podařilo. Střela Carbola jen těsně minula škvíru mezi betony.

Další část utkání domácí začali akcí Csomora, ale gól se Porubě nepodařilo dát. Hosté se také snažili vstřelit branku, jenomže je RT TORAX opět překonal. Tomáš Gřeš si objel všechny v útočném pásmu, nikdo jej nemohl zastavit a poslal puk kolem Waneckiho betonu. Na obou stranách byl vyloučen jeden hráč a domácí se stále drželi v útočném pásmu. I po skončení trestů stále setrvávali v teritoriu hostí a Gřeš s Csomorem se pokusili skórovat, ale frýdecký gólman střelu vyrazil.

Hostům se málem vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě vymstilo. Zachránila je pouze skutečnost, že při vstřelené brance stál v brankovišti soupeř. Poruba se tento malér snažila napravit a jeden z pokusů měl i Smrčka. Tomu se ale nepodařilo dát gól, neboť se puk zastavil u tyčky, kde jej okamžitě zpacifikovali frýdečtí hráči a dostali jej okamžitě pryč. Frýdek chtěl nátlak oplatit a Rykala s Carbolem sehráli krásnou akci. Snažili se Mece vyšachovat, ale ten se nenechal a rychlými pohyby se stačil přesunout. Tento útok pomstil Jonáš Mládek.

Frýdek začínal vytahovat drápky, jenomže stav obdržených branek byl už velice vysoký. Zberovský a Rykala se o branku pokusili znova, ale Mec byl neoblomný. Domácím se na okamžik přestaly dařit nahrávky a ve středním pásmu tak vznikla přetahovaná o puk. Tu nakonec vyhráli domácí a za pár vteřin padla šestá branka. Gřeš si s Martinem Csomorem najížděli do prostoru hostí a porubskému útočníkovi se podařilo zvedáčkem dostat puk pod víko.

Netřeba stále připomínat, že domácí byli neustále v útočném pásmu, kde ustavičně trápili frýdeckého gólmana. Takže při dalším útoku, po Smrčkově nahrávce, poslal Vojtěch Holaň puk do frýdecké klece posedmé.

Poruba doslova ovládla kluziště a Frýdek sváděl marný boj. Ščurek několikrát vypálil od modré, jenže kotouč Waneckým neprošel. Demel vypálil také od modré, ale Smrčka nebyl dostatečně rychlý, aby mohl puk do klece dorazit. Domácí udělali velkou chybu, kterou hosté využili a Lukáš Zberovský sice ujížděl pomalu, ale i tak se mu podařilo poslat puk Mecovi mezi betony. Porubský gólman tak v tomto zápase neudržel čisté konto.

Frýdku-Místku se do žil vlila nová síla a párkrát se jim podařilo o únik. Mládek se pokusil stav navýšit, puk se ovšem odrazil od tyče. Hosté se usídlili v útočném pásmu a tlačili. Rykalovi se gól podařit nedalo, zato Janu Carbolovi ano a stav byl snížen na 7:2. Porubští se snažili své předchozí chyby napravit další brankou, což se jim povedlo, ale až v 54. minutě. Krásnou akci sehráli Gřeš s Csomorem a Štěpánem. Po několika nahrávkách se puk dostal k Tomáši Gřešovi a ten vypálil prudkou střelu pod břevno.

Další porubská branka vznikla také z nátlaku na Waneckého, který podlehl Patriku Demlovi. Rykala se pokusil o pomstu, ale jelikož mu podjely brusle, nedokázal se rychle otočit a poslat puk do odkryté brány. Heslo "Nedáš, dostaneš" se potvrdilo i v tomto případě. Marek Smrčka si to šinul k frýdecké kleci, kde překonal zřejmě již pořádně vyčerpaného gólmana. Poslední branku celého utkání dal Martin Csomor do nehlídaného prostoru v bráně. Poruba zvítězila vysoko 11:2.

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Na dnešní zápas jsme měli vyautované tři kluky kvůli desítkám, a také máme zraněného Kropku a Rataj je nemocný. Tito hráči patří do základního kádru a v dnešním zápase nám chyběli. Vyhrálo se 11:2. Některé akce byli podle našich představ, ale samozřejmě některé věci, jako je oslabení, musíme ještě dopilovat. Doufejme, že do 10.3. budeme všichni zdraví, ve správné formě. Co se týče nabuzení, naladění, to budou kluci stoprocentně. Už to v nich vře a vyloženě se na to těší.

Miroslav Kameník (HC Frýdek - Místek):Myslím si, že na tomto zápase není co hodnotit. Blíží se konec sezony a soutěž je již rozhodnuta. Takové zápasy jsou potom bez motivace a nasazení. Těžko se hodnotí dnešní zápas, když již není v tabulce o co hrát. Soutěž v závěru postrádá svůj smysl.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011