Junioři opět servírovali házenou, Hodonínu nasázeli deset branek

03.03.2013, Adam Bagar

V pátek junioři zodpovědným výkonem ukončili sérii tří porážek na ledě Opavy. Tříbodový zisk chtěli potvrdit i v duelu s Hodonínem. Divákům nakonec bylo servírováno další bohaté gólové představení. V první třetině si Poruba především brankovou smrští z jejího závěru vypracovala pohodlný náskok a když v polovině střetnutí svítilo na světelné tabuli skóre 9:1, zdálo se, že Drtiči odjedou s pořádným debaklem. RT TORAX ovšem polevil a Jihomoravané toho dokázali využít ke stáhnutí náskoku. Ještě předtím alespoň kapitán Michael Dusík, který si připsal na konto šest kanadských bodů, zasadil desátý úder a v posledním domácím vystoupení sezóny junioři zvítězili divoce 10:6.

Liga juniorů - 35.kolo ne 3.3.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
SHK Hodonín
10:6(6:1, 3:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 9. Jasiok (Kaleta), 9. Odsedek (Kofroň, Dusík), 18. Kaleta (Palkovič), 19. Odsedek (Dusík, Ryška), 19. Odsedek (Kofroň, Dusík), 19. Rosypka (Mihal, Kysučan), 22. Maček (Dusík), 26. Kofroň (Dusík), 29. Kaleta (Palkovič, Pobuta), 45. Dusík (Mihal, Chamrád) – 15. Duchoslav, 36. Tomi (Smetana), 45. Duchoslav, 48. Kulyk (Tomi, Smetana), 49. Kučera (Buřič), 57. Tomi (Smetana, Adamec). Rozhodčí: Langer – Havlík, Bartošák. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 95. Střely na branku: 35:34 (16:9, 13:7, 6:18). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 9:1, 9:2, 10:2, 10:6.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert – Dusík, Ryška, Franek, Jasiok, Chamrád – Maček, Odsedek, Kofroň – Kysučan, Mihal, Rosypka – Kaleta, Palkovič, Pobuta.
SHK Hodonín: Masaryk (21. Luner) – Buřič, Kulyk, Duchoslav, Adamec, Horinka, Tomi, Polák, Kukliš, Kučera, Sedlák, Čavoj, Smetana, Výmola.

Po úvodní oťukávané začala přebírat aktivitu Poruba. Ta se po osmi minutách hry dostala do vedení, když si obránce Robin Jasiok najel drze před branku a překonal Masaryka. Uběhlo pouhých sedmadvacet vteřin a náskok RT TORAXu byl již dvoubrankový. Přesné Kofroňovy přihrávky využil v předbrankovém prostoru Patrik Odsedek. Domácí tlak sílil a dvakrát v řadě dokonce Jasiok napálil jen tyč hodonínské branky. Naopak na druhé straně se z ničeho nic prosadili Drtiči poté, co Adam Duchoslav dotlačil kus černé pryže za Seiferta.

V závěru třetiny přišla málo vídaná branková smršť. Pohlednou kombinaci předvedla třetí útočná formace, konkrétně Vojtěch Palkovič s Jakubem Kaletou, který zůstal před Masarykem volný a střelou z první se nemýlil. V přesilové hře pak Dusíkovu střelu dorazil za bezmocného hodonínského gólmana Patrik Odsedek. Za dalších šestnáct vteřin se již Patrik Odsedek radoval z hattricku, když jej ideálně našel Kofroň a porubská osmnáctka se trefila přesně do pravého růžku branky.

To však nebylo z porubské strany stále vše a za další půl minutu zasouval po vyšachování obrany kotouč do prázdné klece Vladimír Rosypka. Hodonínští v tu chvíli působili již zcela odevzdaně. Naopak domácí byli při chuti a sedmou branku přidali v úvodu druhé části při vlastním oslabení. Dusík svou milimetrovou přihrávkou našel Davida Mačka, tomu stačilo jen vložit hůl a ztečovat touš do horní části branky, kterou v tu chvíli hájil již Ondřej Luner.

Jasiok s Kysučanem sice následně netrefili poloprázdnou branku, ale to domácí nemuselo mrzet, protože o několik momentů později přidal osmý gól Lukáš Kofroň, když jej u tyče našel nadšeně hrající Dusík. Další pohledná akce třetí pětky znamenala již hrozivě vypadající vedení 9:1. Jakub Kaleta se ani tentokrát nemýlil. Zdálo se, že hosté odjedou domů s pořádným debaklem, ale Porubští vzápětí očividně polevili. Hodonín se usadil v útočné třetině a ještě do přestávky alespoň snížil. Na brankovišti dorážel Smetanův pokus Jakub Tomi. Desátý gól měl na holi Maček, ale svůj únik na gólmana nezakončil optimálně.

V úvodu třetí dvacetiminutovky se přece jen Poruba dočkala desítky. V přesilové hře našel Mihal přesnou křižnou přihrávkou Michaela Dusíka, který k pěti asistencím přidal i gól. Pak už ovšem hrálo pouze jedno mužstvo – Hodonín. V předbrankovém prostoru to nadále hořelo a Adam Duchoslav měl poměrně lehkou úlohu poslat puk do branky. Po dvou zcela zbytečných faulech navíc měli hosté k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři. David Kulyk v ní napřáhl na modré a propálil vše, co mu stálo v cestě. Drtiči následně využili i klasickou početní výhodu, v předbrankovém prostoru tentokrát přesně dorážel Tomáš Kučera.

Luxusní domácí náskok tak byl rázem stáhnut na rozdíl pěti gólů. Adamec navíc následně netrefil úplně prázdnou branku a právem se chytal za hlavu. Necelé čtyři minuty před koncem se již Drtiči dočkali. Mezi kruhy dostal ideální přihrávku Jakub Tomi a na jeho střelu k levé tyči neměl Seifert nárok. V závěru mohl naopak rozšířit gólové konto Poruby Kaleta, ale v samostatném úniku nechal vyniknout Lunera. Poruba tak v brankově bohatém duelu zdolala Hodonín 10:6 a v posledním kole se v neděli 10. března představí na vsetínském Lapači.

Ostatní výsledky 35. kola LJ – sk. Východ:

HC Frýdek-Místek – VHK Vsetín 0 : 6
HC ZUBR Přerov – HC Slezan Opava 3 : 1
HCM Warrior Brno – LHK Jestřábi Prostějov 1 : 9
HC AZ Havířov – HK Hokej 2003 Šumperk 4 : 3 po 2. tř.

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): V posledním domácím utkání jsme divákům předvedli pořádnou divočinu. Do poloviny utkání jsme si vytvořili luxusní náskok, vedli jsme 9:1, ale některým hráčům to zřejmě nestačilo a chtěli utkání trošku zdramatizovat. Ve třetí třetině jsme totiž dělali nepochopitelné individuální chyby, disciplína šla stranou a soupeři jsme nabídli náskok patřičně snížit. Za dvě třetiny mohu kluky pochválit, ale třetí třetinu jsme sehráli úplně špatně. Ti, co bojují o dres A-týmu, by se měli předvést v úplně jiném světle.

Kamil Rýpar (SHK Hodonín): Začali jsme velmi špatně a po první třetině bylo prakticky rozhodnuto. Možná jsme ještě v hlavách měli nepovedené utkání ze Vsetína. Druhou třetinu už to bylo o něco vyrovnanější, ale náskok se ještě zvýšil. V závěrečné části bylo vidět, že o nic nejde. Myslím si, že divákům se tolik branek muselo líbit. Poruba si především díky první třetině zasloužila vyhrát, byla lepší a lépe bruslila. Neměli jsme tady celou jednu lajnu, která se připravuje s A-týmem, který je samozřejmě prvořadý.