Přestřelku v Hodoníně junioři zvládli a po třech porážkách naplno bodovali

14.10.2012, Adam Bagar, Tomáš Chramosta

Po sérii tří porážek zajížděli junioři na horký led Hodonína, který ještě ve svém stánku neztratil ani bod. Drtiči šli sice v úvodu dvakrát do vedení, ale RT TORAX vždy našel odpověď a dobrou hrou zcela převážil výsledek na svou stranu. Když Porubští po druhé třetině vedli 5:2 a měli hru plně pod kontrolou, zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Jihomoravané se však ve třetí části vrhli do útoku a výsledkem bylo srovnání výsledku. Štěstí se nakonec přiklonilo na porubskou stranu, když necelé dvě minuty před koncem rozhodl o porubské výhře Lukáš Kofroň, který se navíc postaral o hattrick. V závěru ještě hosté přidali jednu branku a mohli se radovat z divokého vítězství 7:5.

Liga juniorů - 8.kolo ne 14.10.17:15
SHK Hodonín
HC RT TORAX Poruba 2011
5:7(2:3, 0:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Miklík (Tomi), 6. Vrba (Charvát), 44. Duchoslav (Charvát, Horinka), 53. Smetana, 56. Duchoslav (Charvát, Smetana) – 6. Maček (Pobuta, Kaleta), 13. Kofroň (Kameníček, Piják), 16. Kaleta (Maček, Pobuta), 23. Kysučan (Mihal), 36. Kofroň (Kameníček, Černín), 59. Kofroň (Piják), 60. Rosypka (Kysučan, Maček). Rozhodčí: Obadal – Čech, Goňa. Vyloučení: 6:7, navíc Jurík (HOD) 5 min. + OK, Vrána 5 min. + OK, Mihal (oba POR) 10 min. OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 28:37 (8:14, 6:15, 14:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 5:5, 5:7.
SHK Hodonín: Krampl (21. Jež) – Adamec, Horinka, Kukliš, Strapina, Miklík – Vrba, Charvát, Tomi, Jurík, Duchoslav, Fojtík, Kučera, Sedlák, Smetana.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert – Dusík, Černín, Franek, Jasiok, Vrána, Ryška, Chamrád – Piják, Kameníček, Kofroň – Kysučan, Mihal, Rosypka – Maček, Kaleta, Pobuta – Halla.

První třetina byla velice bohatá na góly. Hned v úvodní minutě se ve velké příležitosti ocitl hostující Rosypka, ale ten nedokázal ani nadvakrát překonat Krampla. Ve čtvrté minutě se již rozsvítilo červené světlo za Seifertovou klecí, když se do puku opřel okamžitě po vhazování Martin Miklík a výstavní ranou poslal puk tzv. „pod víko“. O dvě minuty později Poruba srovnala, tato situace však vypadala jako z baseballového, nikoliv hokejového stadionu. David Maček zasáhl přizvednutou přihrávku od Pobuty ve vzduchu a hosté se mohli poprvé radovat.

Ale za čtyřicet vteřin šli opět do vedení Drtiči, domácí kapitán Charvát si udělal prostor před bránou, poté naservíroval Lukáši Vrbovi kotouč jako na stříbrném podnose a hodonínský forvard se nemýlil. To však bylo od Drtičů na dlouhou dobu vše. Vzápětí se po střele Kameníčka zorientoval nejlépe na brankovišti Lukáš Kofroň, hned po něm se prosadil svým drzým průnikem Jakub Kaleta.

Ve druhé třetině se trenér Crlík rozhodl vyměnit brankáře, nevýrazného Krampla vystřídal na brankovišti Jež. Jenže ani on nedokázal zabránit Renému Kysučanovi ve vstřelení čtvrtého gólu RT TORAXu, hostující útočník uplatnil důraz na brankovišti. V polovině druhého dějství se Tomi vytáhl s prudkou střelou příklepem, jeho střela však scházelo pár centimetrů. Střetnutí zpestřila bitka mezi Juríkem a Vránou, po níž hlavní rozhodčí poslal oba aktéry pod sprchy.

Po této situaci se dostal do úniku Vrba, ten byl však faulován a sudí Obadal nařídil trestné střílení. Hodonínský forvard ovšem danou šancí pohrdl a napálil kotouč pouze do Seiferta. Ostravští tuto skutečnost o pouhých dvacet vteřin později po zásluze potrestali. Proti nádherné kombinaci na jeden dotek po trase Kameníček - Černín a Lukáš Kofroň brankář Drtičů nemohl vůbec nic dělat. Před druhou sirénou se ještě ve stoprocentní šanci ocitl porubský Rosypka, s dorážkou Kysučanovy rány si bohužel pro hosty neporadil s chladnou hlavou.

Ve třetí periodě Jihomoravané spustili nevídanou stíhací jízdu. Vše začal Adam Duchoslav, který se z Charvátovy přihrávky prosadil přesně k levé tyči. Po sérii několika spálených šancí Hodonína vsítili mladí Drtiči kontaktní branku. Radoslav Smetana ve středním pásmu nabral rychlost, vystřelil přes obránce a svůj nepřesný pokus dorazil za zmateného Seiferta. Následně se mohli Ostravané vymanit z místy drtivého tlaku, to by ovšem musela dvojice Piják - Kofroň překonat Ježe, který se vytasil s famózním zákrokem.

A tady platilo známé hokejové pořekadlo "Nedáš, dostaneš!". Charvát z téměř nulového úhlu napálil kotouč před brankoviště a Adam Duchoslav si s nabídnutou příležitostí věděl rady. Jenže modro-oranžoví nezvládli závěr utkání. Lukáš Kofroň svou přesnou střelou pod horní tyčku zkompletoval hattrick, čímž odstartoval euforii v řadách svých spoluhráčů. A když se téměř okamžitě po něm trefil do černého Vladimír Rosypka, mohli domácí na jakýkoliv bodový zisk z tohoto zápasu zapomenout.

Ostatní výsledky 8. kola LJ – sk. Východ:

VHK Vsetín – HC Frýdek-Místek 4 : 1
HC Slezan Opava – HC ZUBR Přerov 3 : 1
HK Hokej 2003 Šumperk – HC AZ Havířov 2010 5 : 4
LHK Jestřábi Prostějov – HCM Warrior Brno 8 : 4

Ohlasy k utkání

Jaroslav Crlík (SHK Hodonín): Zápas jsme nezačali vůbec špatně, v první třetině jsme vyhrávali 2:1. Ve druhém dějství ovšem kluci přestali hrát, navíc jsme přišli o dva obránce a bylo velice složité v sestavě udělat pořádek. V poslední třetině se o to kluci porvali, šlo na nich vidět, jak moc chtějí se zápasem něco udělat. Stáhl jsem hru na dvě pětky a vyplatilo se, dali jsme tři branky v řadě a dočkali se vyrovnání. Bohužel jsme inkasovali šestý gól, vzápětí sedmý do otevřené obrany. Zkrátka jsme si ten dobrý stav nechali hloupě vzít a to mě neskutečně mrzí.

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Úvod utkání nám příliš nevyšel dle představ. Co se týče brankového vyjádření jsme tahali za kratší konec. Naštěstí jsme vždy dokázali na gól domácích bleskově odpovědět a od stavu 2:2 jsme utkání dostali pod kontrolu. Kdo má rád horory, mohl se přijít podívat na třetí třetinu. V podstatě rozhodnutý zápas jsme si hloupými chybami dokázali pořádně zkomplikovat. Domácím se podařilo skóre srovnat a vše schylovalo k samostatným nájezdům. Hokej se však hraje šedesát minut a kluci se nehodlali smířit s méně než tříbodovým ziskem. Soupeř příliš otevřel svou obranu, chtěl strhnout vítězství na svou stranu a to se mu nevyplatilo. Dvakrát jsme domácí přečíslili a myslím si, že zaslouženě rozhodli o vítězství. Za to jsem na kluky náležitě hrdý.