Potřetí to již nevyšlo, z Nového Jičína se Poruba vrací s prázdnou

15.12.2012, Adam Bagar

Po třízápasové domácí sérii se porubští hokejisté po dlouhé době představili na cizím kluzišti. V promrzlém novojičínském stánku se jako první dokázali prosadit domácí zásluhou Zedníka. V brankově chudém zápase stejný hráč navýšil vedení Gedosu těsně po polovině utkání. RT TORAX ovšem dokázal reagovat ještě v téže třetině trefou Jiřího Haška. Rozhodnutí přišlo na začátku závěrečné dvacetiminutovky, kdy Gedos přidal třetí branku. V dalších minutách měla sice Poruba převahu, ale gól z ní vytěžit nedokázala. Po výsledku 3:1 se tak vrací s prázdnou a náskok na devátý Nový Jičín se ztenčil již na pouhé dva body.

2. liga - skupina Východ - 25.kolo so 15.12.17:00
Ďáblové Nový Jičín
HC RT TORAX Poruba 2011
3:1(1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Zedník (Uhlár), 33. Zedník (Brynecký, Hradil), 45. Macháček (Pargáč, Skaloš) – 38. Hašek (Vychodil). Rozhodčí: Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Ďáblové Nový Jičín: Šrámek – Gulda, Chvostek F., Hruška, Vašut, Foltýn, Hradil – Kabeláč, Škumát, Mičulka – Pargáč, Macháček, Skaloš – Uhlár, Zedník, Brynecký.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Šindelář, Wolf, Prokop L., Slavík, Vychodil, Hruzík, Zientek, Mládenka – Vaněk, Krayzel, Chaloupka – Hašek, Holuša, Piják – Sedlář, Pavlačka, Buček – Vrána, Galajda.

Utkání začalo s téměř půlhodinovým zpožděním, protože se nedostavili delegovaní rozhodčí. Zápas tak musela odřídit zkušená prvoligová čárová dvojice Adamec – Poruba. RT TORAX vstoupil do utkání aktivněji. Sedlář nejprve před Šrámkem šikovně tečoval a následně Vrána zůstal sám před domácí brankou. Gólem neskončila ani tvrdá Pijákova střela z první. Postupem času přebíral aktivitu Nový Jičín. Uhlár se zjevil u tyče Gleichovy svatyně, ale trefil jen připravený beton.

Až přesně po třinácti minutách hry padla první branka. V signalizované výhodě se dokázal Pavel Zedník drze protlačit až před Gleicha, kterého si položil a vyčkal na správný střelecký moment. Poruba měla ideální příležitost srovnat stav v téměř dvouminutové přesilovce pět na tři. Tu však Sršňova družina sehrála naprosto tragicky. Po první dvacetiminutovce se tak odcházelo do kabin za těsného vedení Gedosu.

Nepříliš pohledná partie pokračovala i ve druhé třetině. Častěji se však hrálo před brankou Michala Gleicha. Chvostek se Škumátem sice ještě nebyli úspěšní, ale v následné přesilové hře již domácí navýšili svůj těsný náskok. Podruhé v zápase zamířil přesně Pavel Zedník. V další šanci si sjel dobře před branku aktivní Kabeláč, trefil však pouze hostujícího gólmana.

Na druhé straně se naopak dočkala zkorigování stavu Poruba. Jiří Hašek po návratu z trestné lavice dostal přesnou přihrávku od Mládenky a nabídnutou šanci využil tvrdou střelou k tyči. V závěrečných vteřinách druhé části ještě porubská obrana za sebou trestuhodně nechala Macháčka, ten ztroskotal na výborném Gleichově zákroku. Před třetí periodou tak bylo nadále vše otevřené.

Na začátku třetí tercie přidal výběr trenéra Pavla Handla třetí přesný zásah do černého. Po střele Pargáče ještě zůstal touš před brankovou čarou, ale lehkou úlohu již měl dorážející Petr Macháček. Porubské hokejisty inkasovaná branka povzbudila k větší útočné aktivitě, ale obrana Gedosu v čele s Lukášem Šrámkem pracovala nadále na jedničku. Výsledek 3:1 tak vydržel až do závěrečné sirény.

Ostatní zápasy 25. kola II. ligy – sk. Východ:

HC AZ Havířov 2010 – VHK Vsetín 4 : 2
LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov 1 : 5
HC Baník Karviná – HC Slezan Opava 4 : 2
HC Frýdek-Místek – HC Bobři Valašské Meziříčí 3 : 2 pr.

Ohlasy k utkání

Pavel Handl (HC Nový Jičín): První třetina byla taková nemastná neslaná, protože se začínalo o půl hodiny později. Jsme rádi, že jsme v ní dokázali vstřelit gól. Druhá třetina byla vyrovnaná, i když měli jsme více vyložených šancí. Ve třetí třetině nás soupeř zatlačil a hrálo se převážně v našem pásmu. Na začátku jsem tam dali gól a pak už jsme si výsledek pohlídali.

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Bylo to z naší strany takové nějaké mrtvé. Neproměnili jsme v první třetině dlouhou přesilovku pět na tři, což nás možná trošku rozhodilo. Nový Jičín hrál jednoduchý hokej a jen nahazoval puky. Soupeř čekal na naše chyby, udělali jsme několik faulů, čehož dokázal využít. Nedokázali jsme už výsledek zvrátit.