Oslabení junioři vybojovali v dohrávce s Frýdkem-Místkem bod

28.02.2012, Adam Bagar

Ve značně okleštěné sestavě zajížděli junioři na led nedalekého Frýdku-Místku, kde je čekala dohrávka pátečního kola. Už tak oslabení hosté přišli hned v úvodu o svého kapitána Michaela Dusíka a dohrávat museli ve třinácti hráčích. První třetina patřila RT TORAXu, ten se dostal brankou Šimkoviče do vedení. Naopak druhá tercie byla pod taktovkou domácích, kteří dvěma góly otočili výsledek. Poslední slovo měl při vlastním dvojnásobném oslabení Kofroň, a tak duel skončil nerozhodně 2:2. Mezi porubské tyče se postavil Dominik Hlavina a připsal si 39 úspěšných zákroků. Juniorka si tak připisuje na konto cenný bod a dostává se tím zpět na druhé místo tabulky.

Liga juniorů - 36.kolo út 28.2.17:30
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba 2011
2:2(0:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Ševčík (Herman), 37. Dubčák (Gančarčík) – 9. Šimkovič (Gola), 47. Kofroň. Rozhodčí: Dobeš – Havlík, Marek. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 47. Střely na branku: 41:37 (14:15, 17:9, 10:13). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.
HC Frýdek-Místek: Baldík – Kurajský, Dubčák, Herman, Gančarčík, Golasovský, Hamhalter, Kocurek, Mach, Bartek, Ševčík, Fiala, Majola, Ručka, Mičulka, Kočko, Vacula, Beinstein.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hlavina – Dusík, Vrána, Baca, Jasiok, Franek, Axman – Kysučan, Gola, Rosypka – Šimkovič, Palkovič, Pobuta – Mihal, Kofroň.

Hned po několika vteřinách hry hosty postihla nepříjemná událost, když se v jednom ze soubojů zranil kapitán Michael Dusík. Poruba tak utkání dohrávala s třinácti hráči v poli. A v úvodu byla výrazně aktivnějším celkem. Jenže její četné pokusy nebyly příliš nebezpečné. Vedoucí trefy se dočkala až v přesilové hře. To nejprve neuspěl Gola, ale Štefan Šimkovič již v předbrankovém prostoru zametl touš do sítě.

Domácím hokejistům šlo v utkání o hodně a to je jakoby svazovalo. Mihal si drze najel až před Baldíka a o chvíli později se šikovnou individuální akcí prezentoval i Kofroň. Na druhé straně mohl udeřit Herman, ani nadvakrát však netrefil poloprázdnou svatyni, když se Hlavina vyznamenal kvalitními zákroky. Frýdku-Místku nepomohla ani výhodná přesilovka čtyři na tři. V závěru periody sice měl porubský gólman hodně práce, ale vyložené šance si domácí nevytvořili.

Druhá třetina přinesla zcela jiný obraz hry. Frýdečtí začali lépe bruslit a svého soupeře přehrávat. Mach sice ještě trefil jen tyč Hlavinovy svatyně, ale v přesilové hře již dokázali výsledkově srovnat krok. Herman zpoza branky šikovně našel volného Vojtěcha Ševčíka a ten střelou z první našel volné místo v brance. Předtím však mohl rozveselit porubskou střídačku Šimkovič, jenž vystihl rozehrávku, ale po blafáku trefil jen Baldíka.

Na druhé straně se řítil na Hlavinu Dubčák, porubský gólman však svůj tým opět podržel. Poradil si následně i s jedovatým pokusem Macha a společně s obranou vyřešil i závar, při kterém touš poskakoval na hranici brankoviště. Domácí si za svou aktivitu vysloužili druhý gól. Střelu Gančarčíka ještě stačil Hlavina vyrazit, ale na dorážku Jakuba Dubčáka už byl krátký.

Úvod třetí periody byl ve znamení řady nepřesností. Zajímavou možnost k navýšení náskoku měli Frýdečtí poté, co v krátkém časovém sledu zamířili na trestnou lavici dva porubští hráči a na světě byla dlouhá přesilovka pět na tři. Jenže pro domácí přišel naopak pořádný šok, když Lukáš Kofroň vystihl přihrávku, zbavil se následně beka a parádní střelou pod horní tyč srovnal skóre na 2:2.

Porubští po gólu značně ožili. Pobuta obral za brankou o touš Baldíka a mířil s ním již do odkryté klece, ale jeden z domácích hráčů předvedl výborný obranný zákrok. V úplném závěru pak mohl rozhodnout o porubském vítězství Šimkovič, při pohledné kombinaci měl před sebou poloprázdnou branku, ale tu přestřelil. V závěru pak ještě zaujala menší pěstní výměna názorů, po které měli domácí k dispozici další přesilovku. RT TORAX už vše ustál a odvezl si z Frýdku-Místku cenný bod.

Ohlasy k utkání

Tomáš Snášel (HC Frýdek-Místek) se odmítl k utkání vyjádřit.

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba): Pro soupeře šlo o velmi důležitý zápas. Na to, že jsme utkání odehráli ve třinácti lidech a opět dostali možnost i starší dorostenci, tak jsme odvedli velmi bojovný výkon. Samozřejmě byly tam chyby, ale za výkon, který jsme tady předvedli, jsme si bod zasloužili. Dokonce si myslím, že jsme byli blíže k vítězství.