Opavští junioři potvrdili svou formu také v Porubě, nasázeli jí devět branek

22.01.2012, Adam Bagar

V dalším kole druhé nejvyšší juniorské soutěže bylo na programu kromě několika dalších střetnutí také derby druhé Poruby se třetí Opavou. To se však proměnilo ve zcela jednoznačnou partii, alespoň co se gólů týče. Opavským hokejistům do branky napadalo prakticky vše. RT TORAX šel sice v polovině první tercie zásluhou Kofroně do vedení, ale poté se už trefoval pouze Slezan. Jeho brankostroj se nakonec zastavil až na čísle devět. Juniorka si tak tento zápas, který prohrála vysoko 1:9, příliš za rámeček nedá. V dalším kole zajíždí na půdu prostějovských Jestřábů.

Liga juniorů - 29.kolo ne 22.1.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
Hokejový klub Opava
1:9(1:3, 0:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 11. Kofroň (Kameníček) - 15. Džemla (Koschatzký, Jelen), 17. Vaněk (Otipka), 20. Jelen (Koschatzký), 25. Jelen (Koschatzký, Džemla), 30. Džemla (Mosler), 40. Otipka, 43. Březina (Svoboda), 51. Lichý (Trčka), 56. Svoboda (Koschatzký). Rozhodčí: Trombík - Záviský, Vengřín. Vyloučení: 4:3, navíc Jelen (OPA) 5 min. + OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 85. Střely na branku: 38:32 (11:13, 14:9, 13:10). Průběh utkání: 1:0, 1:9.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hlavina (od 41. Lesák) - Baca, Dusík, Lužný, Odsedek, Franek, Jasiok, Chamrád - Šimkovič, Mihal, Vaněk R. - Kanaloš, Vidlák, Maček - Kofroň, Kameníček, Rosypka - Kaleta, Palkovič, Kysučan.
Hokejový klub Opava: Novák - Bendík, Hájek, Trčka, Vaněk F., Březina, Jelen, Svoboda, Koschatzký, Havlíček, Spusta, Gulda, Džemla, Otipka, Lichý, Chvěja, Mosler.

Na opavských juniorech byla od začátku vidět větší touha po vítězství. Aktivní Jelen si šikovně vyjel zpoza branky až před Hlavinu, který mu nedovolil skórovat. Předtím to zkoušel po buly dvakrát v řadě Trčka. Na druhé straně zvládl RT TORAX výborně přečíslení dva na jednoho. Dalibor Kameníček si několikrát vyměnil touš s Lukášem Kofroněm, pro nějž nebyl problém poslat jej do opuštěné branky.

Slezan se vyrovnání dočkal v přesilové hře. Jelen ještě neuspěl, ale kotouč se dostal k Patriku Džemlovi, který rovněž nemohl mít potíže s trefením odkryté klece. O dvě minuty později hosté zcela převážili pomyslné misky vah na svou stranu, a to dokonce ve vlastním oslabení. Po velké chybě se dostal až před Hlavinu Filip Vaněk a střelou pod horní tyč rozpoutal bouřlivé oslavy na hostující střídačce.

V úplném závěru třetiny měli hosté k dispozici svou druhou přesilovku a rovněž ji dokázali bleskově využít, když si domácí obrana nepohlídala Jakuba Jelena, jenž mezi betony určil po první periodě stav 1:3. Do druhé dvacetiminutovky vstoupil RT TORAX aktivněji. Vaněk se pokusil objetím branky překvapit Nováka a o chvíli později nedokázal snížit ani Šimkovič. Logicky tak musel přijít další trest.

Tvrdá střela Jakuba Jelena doskákala i s dávkou štěstí za brankovou čáru. V polovině třetiny přišla další branka z kategorie laciných. Hlavinovi vypadl pokus Moslera a bez problémů mohl opět dorážet Patrik Džemla. Další gól mělo na holích duo Trčka – Vaněk, kotouč ovšem skončil na brankové čáře a tentokrát tedy stálo štěstí na straně Poruby. To naopak ustoupilo při střele Rostislava Vaňka, jenž napálil jen břevno Novákovy branky.

Další hrubku domácí vyprodukovali v úplném závěru prostřední části hry. Martin Otipka tak svůj krátký únik zakončil pohotově mezi betony. Do závěrečné části se již v porubské kleci objevil Lesák, jemuž hned propadla do branky střela Adama Březiny. O minutu později vyhodil Novák nepochopitelně svou hůl a rozhodčímu Trombíkovi nezbývalo nic jiného než odpískat trestné střílení. To však Šimkovič proměnit nedokázal.

Porubě se v zápase vůbec nic nedařilo, naopak hostům vycházelo prakticky vše, nač šáhli. Další poněkud laciný gól propustil Lesák za svá záda v polovině závěrečné třetiny. Mezi úspěšné střelce se tentokrát zapsal Richard Lichý. Když pak čtyři minuty před závěrečnou sirénou vyšlo Slezanu náramně přečíslení, na jehož konci zakončoval u druhé tyče Lukáš Svoboda, museli se domácí strachovat, aby nedostali potupnou desítku.

Snížit mohl ještě Palkovič, ale Novák proti němu vytáhl zákrok nedělního odpoledne. Když pak před Lesákem neuspěl ani Gulda, podlehla Poruba rozjeté mašině jménem opavští junioři vysoko 1:9.

Ostatní výsledky 29. kola LJ – Východ:

HCM Warrior Brno – VHK Vsetín 3 : 3
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov 6 : 1
HC Frýdek – Místek – SK Horácká Slavia Třebíč 4 : 2
AZ Havířov – HC Rožnov pod Radhoštěm 8 : 2

Ohlasy k utkání

Petr Beránek (HC Slezan Opava): Myslím si, že po celé utkání jsme neudělali žádnou hrubou chybu, hráli jsme soustředěně. Kluci, kteří byli vybráni do sestavy, plnili velmi dobře obranné i útočné povinnosti. Je však pravda, že jsme dokázali dát snad z každé druhé střely gól, čímž jsme dostávali Porubu pod psychický tlak. Ve druhé třetině domácí přeházeli lajny, ale my jsme nastříleli další tři branky. Ve třetí části vystřídali gólmana, ale ani tomu se utkání příliš nepodařilo a dospěli jsme k výsledku 9:1. Závěr se již spíše dohrával tak, že nedošlo k žádným potyčkám a žádnému zranění. Musím poděkovat mužstvu, že plnili přesně to, na čem jsme se domluvili.