V atraktivním souboji podlehli junioři hokejistům Frýdku - Místku

23.09.2011, Adam Bagar

Junioři mají za sebou premiérové domácí představení nové sezóny. V něm sice s Frýdkem - Místkem sehráli atraktivní a rychlý zápas, který se přítomným divákům musel líbit, ale na body tentokrát nedosáhli. Trefou Mačka se Smetákovi svěřenci dostali do vedení, ale ještě v první části dokázali hosté převážit misky vah na svou stranu. RT TORAX srovnal, ale vlastními chybami dovolil dobře hrajícímu soupeři nasázet v rozmezí devíti minut další tři góly. V závěru ještě měla Poruba snahu udělat něco s výsledkem, ale na více než snížení z hole Štefana Šimkoviče, který byl u všech tří gólů, se nezmohla a podlehla tedy 3:5. V dalším kole zajíždí již v neděli na led Havířova.

Liga juniorů - 3.kolo pá 23.9.17:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Frýdek-Místek
3:5(1:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Maček (Šimkovič, Lažek), 31. Vaněk (Šimkovič, Franek), 58. Šimkovič (Kanaloš, Odsedek) - 9. Mičulka (Bartek, Gančarčík), 16. Mach (Alina), 37. Bartek (Alina), 42. Mach (Suchý), 46. Mičulka (Fiala, Dubčák). Rozhodčí: Klapetek - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 75. Střely na branku: 43:37 (15:14, 16:8, 12:15). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert - Lažek, Dusík, Franek, Spusta, Lužný, Cháňa - Kofroň, Šimkovič, Vaněk - Mihal, Palkovič, Kanaloš - Maček, Odsedek, Rosypka - Vidlák, Kysučan.
HC Frýdek-Místek: Baldík - Mach, Dubčák, Vacula, Bartek, Alina, Fiala, Golasovský, Mičulka, Blahuta, Hamhalter, Maczurek, Kurajský, Ručka, Veselský, Gančarčík, Suchý.
Od začátku souboje se hrálo ve velkém tempu. Hokej nahoru dolů se musel přítomné hrstce diváků líbit. Do vedení šel RT TORAX poté, co Šimkovič zpoza branky našel volného Davida Mačka, který střelou z první propálil Baldíka. Vzápětí sice Fiala dopravil touš za brankovou čáru, ale rozhodčí Klapetek správně rozpažil, protože branka byla dosažena rukou frýdeckého útočníka.

Hosté se přesto poměrně rychle radovali z vyrovnání. Situaci dva na jednoho vyřešilo ideálně duo Přemysl Bartek - Tomáš Mičulka. Druhý jmenovaný nedal Seifertovi žádnou šanci. Vrátit zpět vedení domácím mohl po pěkné souhře druhé formace Palkovič, ale sám před Baldíkem neuspěl. Naopak trestalo se na druhé straně. Alinův pokus ještě dokázal Seifert zneškodnit, ale na dorážku Jakuba Macha už byl krátký.

Ve druhé tercii mohl hned po pár vteřinách pobytu na ledě vyrovnat Vidlák, před gólmanem ani nadvakrát neprotlačil puk do branky. Na druhé straně zase neuspěli ve velmi dobrých předbrankových pozicích Suchý, Mach i Hamhalter. Hosté byli v těchto chvílích aktivnější, ale byli to právě oni, kdo inkasoval. Franek zatáhl touš do útočného pásma, Šimkovič jej poté v předbrankovém prostoru vybojoval a předložil na zlatém podnose volnému Rostislavu Vaňkovi, jenž se do poloprázdné branky nemohl mýlit.

Porubu vstřelená branka očividně nabudila a až do druhé sirény se hrálo téměř neustále před Baldíkem. Aktivitou si vynutili domácí i dvě přesilové hry. Kofroň si sjel v jedné z nich výborně mezi kruhy, ale gólovou tečku jeho pokus neměl. Překvapivě se ve vlastním oslabení radovali hosté. Chybu domácí pětice dokázal potrestat Přemysl Bartek samostatným únikem a následnou parádní střelou pod horní tyč.

Hostům vyšel náramně vstup do poslední dvacetiminutovky. V přesilové hře vymetl všechny pavučiny v Seifertově brance Jakub Mach a svěřenci trenéra Snášela šli do dvoubrankového vedení. To bylo o chvíli později ještě příjemnější, když na průběžných 2:5 zvyšoval po dalším přečíslení Tomáš Mičulka. Seifert byl proti jeho dobře umístěné střele opět naprosto bezmocný.

Frýdečtí hráli chytře a soustředili se v závěrečných minutách především na udržení výsledku. Poruba naopak stáhla hru na dvě formace, což přineslo velkou aktivitu a řadu šancí. Především Štefan Šimkovič nemohl na Baldíka dlouho vyzrát. Až dvě minuty před koncem dostal kotouč do prostoru mezi kruhy a nechytatelnou ranou pod horní tyč ještě vykřesal pro domácí jiskřičku naděje. RT TORAX už se ovšem na více nezmohl a podlehl Frýdku – Místku 3:5.

Výsledky ostatních utkání 3. kola LJ – Východ:

AZ Havířov – HC ZUBR Přerov 4 : 3
Hokej Šumperk 2003 – SK Horácká Slavia Třebíč 1 : 3
MHC Warrior Brno – HC Rožnov p. R. 7 : 3
VHK Vsetín – HC Slezan Opava 7 : 1

Ohlasy k utkání

Tomáš Snášel (HC Frýdek - Místek): Byl to z obou stran hezký zápas, hodně se bruslilo a bylo hodně šancí. Myslím si, že pro diváky to bylo atraktivní utkání plné hokejového náboje. Vyšel nám obrat v první třetině, což bylo velmi důležité. Na začátku třetí třetiny jsme využili přesilovku a tam se zápas definitivně zlomil. Závěr jsme si již pohlídali. Jsme s výkonem kluků moc spokojeni, ale i domácí hráči sehráli velmi dobrý a kvalitní zápas.