Poruba v přestřelce podlehla předposlednímu Novému Jičínu, ztráta narostla již na devět bodů

04.01.2012, Adam Bagar

Poslední Poruba přivítala v zápase, ve kterém šlo o hodně, předposlední Nový Jičín. Hostům vyšel začátek zápasu, kdy si vypracovali dvoubrankový náskok a měli i několik dalších příležitostí. V úvodu druhé části RT TORAX srovnal, ale následně v rozmezí necelých čtyř minut třikrát inkasoval. I tentokrát se ještě dostal do zápasu. Za stavu 4:5 však domácí hokejisté ze svého tlaku vyrovnání nevytěžili. A tak přišel trest v podobě šesté, rozhodující, trefy Nového Jičína. V závěru se sice Porubě podařilo opět snížit na 5:6, ale na více se už nezmohla a podlehla podvanácté v sezóně rozdílem jedné trefy. Tři kanadské body nasbíral Pavel Zdráhal. V sobotu přivítá na svém ledě hokejisty Frýdku - Místku.

2. liga - skupina Východ - 32.kolo st 4.1.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Ďáblové Nový Jičín
5:6(1:2, 2:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Pavlačka (Vaněk, Zdráhal), 21. Zdráhal (Pavlačka), 30. Vaněk (Krayzel, Šindelář), 42. Zuber (Kovář, Seidler), 59. Matějný (Bartošek, Zdráhal) - 6. Andrýsek (Horák, Macháček), 10. Gebauer (Hruška), 25. Uhlár (Slavík, Gulda), 26. Gulda (Skaloš, Zedník), 28. Chvostek (Zedník), 57. Gebauer (Uhlár). Rozhodčí: Koliba - Mrákava, Vengřín. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 254. Střely na branku: 38:29 (9:12, 16:11, 13:6). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 4:5, 4:6, 5:6.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Šindelář, Wolf, Kovář, Klimíček, Chajretdinov, Pociecha - Vaněk, Krayzel, Matějný - Seidler, Pavlačka, Zdráhal - Zuber, Galgonek, Chaloupka - Bartošek.
Ďáblové Nový Jičín: Chvostek D. - Toman, Andrýsek, Pelikán, Brynecký, Částečka, Skaloš, Horák, Hruška, Martinčík, Macháček, Gebauer, Štěpják, Slavík, Gulda, Zedník, Chvostek F., Uhlár.

Poruba hned v úvodu zápasu nevyužila přesilovou hru. Naopak Nový Jičín domácím předvedl již po šesti vteřinách, jak se využívají početní výhody. Na modré napřáhl Martin Andrýsek a Gleich byl bezmocný. Hosté byli rázem při chuti. Chvostek si udělal z porubské pětice dobrý den, ale z blízkosti Gleicha nadvakrát nepřekonal. To jej však nemuselo příliš mrzet, protože ani ne o minutu později už hostující lavička měla důvod k radosti.

Hruška nejprve napálil tyč a Robin Gebauer již měl lehkou úlohu dorazit touš za ležícího Gleicha. Nový Jičín následně spálil několik dalších šancí. V situaci tři na dva jen těsně přestřelil klec Hruška, třetí branky se pak nedočkali Brynecký ani Skaloš, když měli před porubskou svatyní až příliš prostoru. Trestalo se tak na druhé straně. Vaněk za brankou vybojoval kotouč a poslal jej mezi kruhy na Marka Pavlačku, jenž vymazal nulu na kontě vsteřelených branek RT TORAXu.

Stejný hráč již po jedenapadesáti vteřinách druhé tercie našel Pavla Zdráhala a ten ideální střelou z první překonal Chvostka podruhé. Zdálo se, že Porubu tyto trefy vyburcují k lepšímu výkonu, jenže opak byl pravdou. Slavík vyslal na Gleicha střílenou přihrávku a Adam Uhlár usměrnil touš přesně mezi jeho betony. Za minutu bylo s domácími ještě hůře, když Skalošovu střelu tečoval do horního růžku branky veterán Petr Gulda.

Když pak navíc měli hosté k dispozici svou druhou přesilovku, navýšili svůj náskok na hrozivě vypadajících 2:5. Filip Chvostek ukázal tvrdost své střely a přesně do levého horního rohu porubské klece zavěsil. Poruba reagovala stejnou mincí, tedy využitou přesilovkou. Rostislav Vaněk z nehokejové pozice poslal puk přesně mezi Chvostkovy betony. V závěru třetiny ještě měli snížení na holi Zdráhal a Šindelář, ale trefili jen připraveného gólmana.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupila Poruba velice živě a odměnou jí bylo rychlé snížení. Kovář střílel od modré a Vlastimil Zuber svým důrazem dotlačil kotouč za Chvostka. Na světelné kostce rázem svítil stav 4:5. RT TORAX si poté vytvořil tlak a hosté prakticky jen vyhazovali na zakázaná uvolnění, ale to jim stačilo. Mezi kruhy navíc neuspěl Pavlačka, Seidlerova střela do protipohybu jen těsně minula branku a Pociecha ztroskotal na tyči.

Tři a půl minuty před koncem navíc hosté udeřili z ničeho nic pošesté. Ihned po buly vypálil Robin Gebauer a Gleich byl opět bezmocný. Přesto se ještě domácím podařilo snížit. Zdráhal našel na útočné modré Bartoška a ten jen lehce posunul touš na Jana Matějného, který se trefil přesně pod horní tyč odkryté branky. V závěru zkusili domácí hru bez brankáře. Jejich prázdnou klec netrefil Macháček a když pak ani závary před Chvostkem nevedly k vyrovnání, skončil tolik důležitý duel výsledkem 5:6.

Výsledky ostatních utkání 32. kola II. ligy - Východ:

VHK Vsetín - HC Slezan Opava 5 : 3
HC Karviná - HC ZUBR Přerov 5 : 3
HC Bobři Valašské Meziříčí - LHK Jestřábi Prostějov 4 : 3 sn.
HC Uherské Hradiště - HC AZ Havířov 2010 2 : 3

Ohlasy k utkání

Pavel Hinner (HC RT TORAX Poruba 2011): Věděli jsme, že je to stěžejní zápas, ale náš vstup byl velice špatný. Soupeř nás dost přečísloval a byl lepším týmem. Poté jsme se dostali do hry, vyrovnali, ale ty tři rychle inkasované branky nás opět srazily. Po mírných úpravách v sestavě se naše hra zlepšila, ale srovnat jsme již nedokázali. Je to velké zklamání. Teď už musíme jít zápas od zápasu a je to jen otázka toho, jestli si dají hráči říct a začnou plnit to, na čem jsme se domluvili.

David Handl (HC Nový Jičín): Věděli jsme, stejně jako soupeř, že je to velmi důležité utkání o šest bodů. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a drželi jsme si střední pásmo. Jen škoda, že jsme tam nevyužili více našich šancí. Náskok tak mohl být mnohem vyšší. Potom už to byla taková přestřelka a jsme nesmírně rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce.