Stále ta samá písnička, také v Přerově sehrála Poruba vyrovnaný zápas s prohrou o gól

14.12.2011, Aleš Novotný, Adam Bagar

V dalším kole třetí nejvyšší hokejové soutěže zajížděl poslední RT TORAX na půdu čtvrtého Přerova, kde sehrál naprosto vyrovnanou partii. V první třetině šli Zubři přesilovkovou trefou do rychlého vedení, ale v dalších minutách je již hosté prakticky do ničeho nepustili a navíc gólem Luďka Krayzela srovnali krok. O majiteli tří bodů nakonec rozhodl závěr druhé periody, kdy Hanáci dvakrát našli recept na překonání Gleicha. V poslední třetině sice Poruba dalším gólem Krayzela snížila, ale na vyrovnání již nedosáhla. Připsala si tudíž po výsledku 3:2 na své konto již devátou porážku o jeden gól. Vskutku neuvěřitelně smolná bilance. V dalším duelu hostí Porubští v neděli hokejisty Valašského Meziříčí.

2. liga - skupina Východ - 28.kolo st 14.12.18:00
HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba 2011
3:2(1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Brančík (Ditrich, Vlček), 35. Kotásek (Pala, Faltýnek), 38. Pala (Ditrich) - 10. Krayzel (Matějný), 58. Krayzel (Vaněk, Matějný). Rozhodčí: Škrobák - Dučák, Poláček. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 25:26 (5:10, 13:9, 7:7). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
HC ZUBR Přerov: Tihlář - Pala, Ferenc, Faltýnek, Vlček, V. Sklenář, Pospíšil, Krajíček - Brančík, Blinka, Ditrich, Kočara, Hanák, Kotásek, Coufal, Kundrátek, Kolář, Goiš, Šťastný.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Šindelář, Wolf, Prokop, Hruzík, Kovář, Klimíček, Chajretdinov, Mládenka - Vaněk, Krayzel, Matějný - Seidler, Zdráhal, Zuber - Kilnar, Pavlačka, Chaloupka - Bartošek, Badžo, Ďurica.

Bodový rozdíl v tabulce je sice mezi oběma soupeři obrovský, ale na ledě v prvním dějství vůbec znát nebyl. Úvod zápasu patřil domácímu týmu, který po faulu Prokopa získal početní výhodu a okamžitě z ní těžil. Vlček střílel přes klubko clonících hráčů a Brančík kotouč tečoval do sítě. Přesilovkovou možnost měla za další minutu také Poruba, ale na rozdíl od Zubrů s ní nenaložila dobře. Největší možnost v ní neproměnil Wolf, jeho střela šla o pár čísel vedle.

V dalších minutách úvodní části hry Poruba zvýšila tempo a dočkala se vyrovnání. O změnu stavu na 1:1 se postaral veterán Krayzel, který se s pukem vůbec nemazlil a nekompromisně střílel k tyčce. Přerov se sice poté na malou chvíli znovu dostal před branku soupeře, jenže hosté ještě více přidali na důrazu a Tihlář se musel mít na pozoru. Velmi nebezpečně střílel v krátkém sledu Šindelář i Matějný a v následné přesilovce byla Poruba blizkoučko druhému gólu po projektilu Pavlačky.

Druhou třetinu zahájili domácí v přesilovce, jenže její využití se nezdařilo, stejně jako dvou dalších. Při nich ale byli Zubři hodně aktivní a příležitosti skórovat měli velké. Brančík s Ditrichem neuspěl při dorážce a nepříjemnou střelu Ference pokryl brankář Gleich. Přesilovku hrál posléze i porubský RT TORAX, ovšem také bez gólového úspěchu.

Skóre se pak změnilo až ve 35. minutě, kdy tlak Zubrů znovu narostl. Hanák sice ještě z obrovské šance Gleicha mezi betony nepřekonal, ale krásná spolupráce Paly, Faltýnka a Kotáska už měla sladký konec. Obranu i s brankářem domácí vyšachovali tak dokonale, že poslední jmenovaný v pohodě poslal kotouč do opuštěné kasy. V závěru druhé třetiny se veselí na přerovském stadionu ještě zvýšilo. V přesilové hře se o to postaral Pala, jehož prudká střela od modré zamířila naprosto přesně a málem protrhla síťku v brance.

Do třetí třetiny nastupovala Poruba s dvougólovým mankem, které chtěla smazat. Bylo to vidět na jejím dobrém bruslení a napadání. Obrana Zubrů s brankářem Tihlářem tak znovu musela vyhlásit pohotovost. Radost porubským hokejistům ovšem i tentokrát nebyla díky zákrokům gólmana přána. Tihlář pokryl střelu kapitána Wolfa a vychytal také možnost Kováře. S přibývajícím časem několikrát zahrozili také Zubři, kteří ovšem čtvrtý gól nevstřelili. Bez úspěchu skončilo přečíslení v podání Goiše a Faltýnka i následná pěkná souhra Kotáska s Hanákem.

V závěru zápasu se ale Poruba přece jen ještě dočkala snížení stavu, a to díky špatnému vyjetí přerovského gólmana. Tihlář se po riskantní rozehrávce sice do kasy vrátil, ale na střelu Krayzela nedosáhl. Další porážku o jeden gól už poté porubský RT TORAX odvrátit nedokázal, poslední dvě minuty si totiž Zubři velmi dobře pohlídali a Ostravanům ani nepovolili hrát bez brankáře. Zápas tak skončil těsnou výhrou domácího Přerova 3:2.

Ohlasy k utkání

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Sice jsme dali rychlý gól, ale Poruba zařadila vyšší rychlostní stupeň, s čímž jsme měli velké problémy. Inkasovali jsme vyrovnávací gól, ale jinak nás brankář v první třetině hodně podržel. O přestávce jsme museli hráčům vysvětlit, že je potřeba přidat na bruslení a díky tomu byla druhá třetina špičková. Dali jsme dva góly, které nakonec rozhodly. V závěru jsme ale zbytečně udělali ještě drama, tam Radek Tihlář situaci špatně vyřešil. Nechápu, jak může být Poruba poslední. Dnešní zápas byl výborný, hrál se z obou stran ve vysokém tempu. Výsledek 3:2 je pro nás dobrý, pro soupeře naopak hodně nešťastný, protože ta porážka o gól je už snad jeho dvanáctá.

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba 2011): Dnes nemohu hráčům nic vytknout. Dřeli, bojovali, snažili se, ale chybí nám kousek toho štěstíčka v zakončení. Dva góly jsme dostali v oslabení, které nebylo zase tak drtivé, aby nás domácí jasně přehráli. Měli tam snad čtyři střely, z toho dvě tečované, které skončily v naší brance. Myslím si, že zápas nám prohrál druhý gól, kdy jsme si při hře 4 na 4 nedokázali pokrýt hráče soupeře. Odehráli jsme jeden z našich nejlepších zápasů, ale hráče hodně sráží to, že jsme na posledním místě tabulky a máme už strašně moc prohraných utkání o gól.