Junioři po výborném výkonu vybojovali vítězství nad lídrem soutěže

27.02.2011, Adam Bagar

Naposledy se v této sezóně porubští junioři představili před vlastními tribunami. Soupeře měli nejtěžšího možného, vedoucí Třebíč. Hosté byli hokejovějším týmem, ale domácí vše doháněli velkou bojovností. Na úvodní trefu se čekalo až do 23. minuty, kdy se symbolicky trefila třiadvacítka Jan Barčák. Boj o každý kousek ledu pokračoval i nadále, RT TORAX se podruhé radoval po přesilovkové trefě Daniela Špoka a v závěrečné části pečetil vítězství 3:0 Štefan Šimkovič. Robin Hanuska pochytal všech osmnáct třebíčských střel a Porubští vůbec poprvé v sezóně neinkasovali. Junioři se tak se svými fanoušky rozloučili velmi kvalitním výkonem.

1. liga juniorů - 43.kolo ne 27.2.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč
3:0(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Barčák (Kurovský), 40. Špok (Šimkovič), 52. Šimkovič. Rozhodčí: Smeták - Novák, Škrobák. Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 194. Střely na branku: 31:18 (7:5, 15:9, 9:4). Průběh utkání: 3:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Dusík, Mládenka, Špok, Ferenc, Hudeček, Svoboda - Vajda, Peslar, Blažej - Kofroň, Vidlák, Šimkovič - Kurovský, Barčák, Zuber - Bystroň.
SK Horácká Slavia Třebíč: Wolf - Kesner, Kotrba, Kún, Belatka, Dočekal, Krutiš, Vondráček, Vysloužil, Křenek, Kastner, Nahodil, Šulc.

Od úvodních minut přinesl souboj Poruby s Třebíčí rychlý hokej o každý kousek ledu. K vidění tak bylo úplné minimum šancí a také časté dohrávání soubojů. RT TORAX měl k dispozici dvě přesilové hry, ale ani ty nepomohly k prolomení bezbrankového skóre. Horáci byli hokejovějším mančaftem, lépe bruslili a dokázali si kvalitněji přihrávat, ale domácí vše nahrazovali naopak velkou bojovností a obětavostí. Přesto si ani jedna z pouhých celkových dvanácti střel cestu za Hanuskova či Wolfova záda nenašla.

Na úvodní gól této bitvy se čekalo až do 23. minuty, kdy dokázala symbolicky skórovat domácí třiadvacítka Jan Barčák. Toho našel Kurovský po chybě třebíčských zadáků ideálně mezi kruhy a centr třetí formace se trefil přesně mezi betony bezmocného Wolfa. Na porubské lavičce tak mohla propuknout vlna radosti.

Porubští v těchto chvílích přebírali aktivitu. Po úniku Peslara se ocil ve velké příležitosti Bystroň, který zůstal před gólmanem zcela sám, ale branku pouze přestřelil. Na druhé straně se velmi drze prodral až do porubského brankoviště Dočekal, Hanuska si s jeho pokusem dokázal poradit. Poté přišly na řadu souboje Vondráčka s Hanuskou. Nejprve třebíčský forvard v oslabení netrefil poloprázdnou klec a poté nedokázal skórovat ani po šikovném blafáku při samostatném úniku.

Na druhé straně měl RT TORAX dlouhou výhodu dvojnásobné přesilové hry. V ní skončila tvrdá Vajdova střela pouze na břevně. Již při klasické přesilovce, navíc v další signalizované výhodě, našel za brankou operující Šimkovič mezi kruhy najetého Daniela Špoka a ten se přízemní střelou z první nemýlil. Vše se událo pouhých sedmnáct vteřin před druhou sirénou.

Začátek závěrečného dějství nám spíše opět připomínal boj, který byl k vidění v průběhu první tercie. Porubští si zkušeně hlídali svůj dvoubrankový náskok a soupeře do ničeho nepouštěli. Rozhodnutí přišlo osm minut před koncem. Štefan Šimkovič vybojoval u mantinelu puk, najel si do prostoru kruhu a kvalitní střelou zápěstím trefil bližší horní růžek hostující svatyně.

V závěru ještě mohl navýšit porubské vedení Peslar, jenž na modré zachytil přihrávku a i se zlomeným palcem dokázal příklepem vystřelil. Wolf měl co dělat, aby jeho pokus ramenem vytěsnil mimo prostor tří tyčí. Domácí si vedení 3:0 v poklidu udrželi až do závěrečné sirény a vůbec poprvé v sezóně udrželi čisté konto, navíc s lídrem soutěže. Po zápase se svým nejvěrnějším fanouškům odvděčili za podporu také „rybičkami“.

Ostatní výsledky 43. kola Ligy juniorů – sk. Východ:

HC Frýdek – Místek – VHK Vsetín 4 : 3
HC Plus Oil Orlová – HK MD Šumperk 5 : 1
HC ZUBR Přerov – HC Uherské Hradiště 11 : 5
HC Kometa Úvoz – LHK Jestřábi Prostějov 3 : 6

Ohlasy k utkání

Roman Mrázek (HC RT TORAX Poruba): Sehráli jsme velmi dobré utkání, měli jsme po celých šedesát minut ohromný pohyb. Třebíč byla velmi těžký soupeř, dvě její lajny měly dokonce zkušenosti s první hokejovou ligou mužů. Myslím si, že jsme to zvládli parádně, obrana pracovala prakticky bezchybně a zachytal nám výborně gólman. Klukům nemáme co vytknout, sehráli zápas na sto procent, za předvedený výkon jim musíme poděkovat.

Roman Mejzlík (SK HS Třebíč): Poruba byla důraznější a měla lepší pohyb. Hokej, který praktikují, nám vůbec nesedí. Chtěli jsme hrát hokej, zatímco domácí tvrdě pracovali a šli si pevně za svým cílem. Hráli jsme zbytečně složitě dopředu, dělali jsme chyby v obraně a soupeř je dokázal potrestat. Utkání bylo vyrovnané, rozhodly maličkosti, ale myslím si, že Poruba vyhrála zaslouženě.