Na ledě lídra sehráli junioři dobrou partii, rozhodly smrtící třebíčské přesilovky

09.01.2011, Adam Bagar

Po vítězství nad Uherským Hradištěm změřili junioři síly s výrazně těžším soupeřem, vedoucím týmem tabulky z Třebíče. RT TORAX rozhodně na ledě nepůsobil jako outsider a od úvodních minut dělal favoritu problémy. Ještě po čtyřiceti minutách hry měli hosté naději na bodový zisk, ale nakonec odešli z ledu, po výsledku 7:4, poraženi. Hlavním faktorem celého střetnutí byly přesilové hry. Právě v nich nasázeli Horáci hned pět branek, čímž výrazně zadělali na svůj další bodový zisk. O porubské branky se postupně postarali Vajda, Blažej, Šimkovič a Martin Vidlák. Desetiminutovou premiéru v juniorském dresu zažil patnáctiletý gólman Pavel Herman.

1. liga juniorů - 32.kolo ne 9.1.12:00
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011
7:4(2:2, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. Kastner (Vlašín), 14. Kesner (Kotrba, Vítek), 29. Kesner (Kotrba, Vítek), 34. Čtveráček (Kesner), 46. Kotrba (Vítek, Kesner), 51. Belatka (Paták), 51. Vlašín (Šulc, Paták) - 3. Vajda (Chaloupka), 16. Blažej (Chaloupka, Dusík), 38. Šimkovič (Zuber, Vidlák), 53. Vidlák (Dusík, Kofroň). Rozhodčí: Paulík - Svoboda, Reich. Vyloučení: 4:11, navíc Vysloužil (TŘE) a Chaloupka (POR) 5 min. + OK, Barčák (POR) 10 min. OT. Využití: 5:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 7:3, 7:4.
SK Horácká Slavia Třebíč: Wolf - Čtveráček, Kotrba, Kún, Belatka, Krejčí, Švaříček, Kesner, Vysloužil, Křenek, Paták, Nahodil, Šulc, Kastner, Vlašín, Vítek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska (od 51. Herman) - Mládenka, Dusík, Lužný, Odsedek, Jasiok, Ferenc, Svoboda, Hudeček - Vajda, Chaloupka, Blažej - Zuber, Barčák, Kameníček - Kofroň, Vidlák, Šimkovič.

Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a odměnou jim byla rychlá vedoucí branka. Chaloupkovu střelu Wolf pouze vyrazil k Radovanu Vajdovi, který si šikovně stáhl touš a bez problémů zavěsil. Hosté reagovali stejnou mincí, tedy tlakem zakončeným vyrovnávací brankou. Vlašínovu střelu dokázal tečovat přesně za Hanuskova záda Milan Kastner.

Hrál se velmi dobrý, rychlý hokej ze strany na stranu. Přítomní diváci se tak rozhodně nemohli nudit. Sledovali také první přesilovou hru zápasu, která byla velmi rychle využita. Kotrbova dělovka od modré se smolně odrazila přesně k pravé tyči, kde operoval nepokrytý kapitán Karel Kesner.

Neuběhly ani dvě minuty a RT TORAX se dočkal zaslouženého vyrovnání. Dusík lehce poslal touš do středního pásma na najetého Chaloupku, který jej v situaci dva na jednoho posunul na Radima Blažeje. Ten se dokázal trefit přesně pod horní tyč. V závěru třetiny ještě zkoušela misky vah převážit zpět na svou stranu domácí Třebíč, ale branku jsme již neviděli.

Hned na začátku prostřední dvacetiminutovky bylo k vidění přečíslení dva na jednoho v podání Třebíče, Kesner ale tentokrát trefil pouze pravou tyč. Na druhé straně poskakoval po Vajdově akci kus černé pryže nepříjemně po Wolfově brankovišti, ale ani z toho pátá trefa zápasu nebyla.

Třebíč se dočkala jak jinak než v početní výhodě. Domácí téměř zkopírovali svou předchozí trefu, když se opět na modré opřel do puku Kotrba a Karel Kesner již dorážel do poloprázdné svatyně.

Počet domácích přesilovek narůstal. V další z nich chyboval na modré Lužný a Horáci své přečíslení využili ke čtvrté brance. Přesně do růžku Hanuskovy kasy se trefil Jiří Čtveráček. RT TORAX ještě stačil v téže třetině snížit. Po přečkaném oslabení nechala třebíčská obrana před brankou osamoceného Štefana Šimkoviče, který se nemohl do odkrytého místa branky mýlit.

Před třetí tercií tak bylo stále vše otevřené. V úvodu přišla opět série třebíčských početních výhod. Jedna z nich byla samozřejmě také využita. Další pumelice od modré, z hole Pavla Kotrby, zapadla přesně do branky Hanusky, který vůbec nic neviděl. RT TORAX následně zahrával svou první přesilovku v zápase. V té navíc Vysloužil zbytečně atakoval Hanusku, což nenechalo klidným Chaloupku. Nakonec šli oba kohouti předčasně do sprch a Porubě se naskytla možnost přesilovky pět na tři.

Ta zůstala nevyužita a naopak další přesilovku dokázala Třebíč opět velmi rychle zužitkovat. Samozřejmě trefou od modré, tentokrát z hole Martina Belatky. Za rozhodnutého stavu 6:3 dal trenér Vavrečka příležitost mladšímu dorostenci Pavlu Hermanovi. Ten se však nestačil ani pořádně rozcvičit a už lovil touš zpoza svých zad.

Střelou ke vzdálenější tyči, na kterou Herman nedosáhl, se prezentoval Michal Vlašín. Hlavní rozhodčí Paulík byl tak štědrý, že ještě za stavu 7:3 dal možnost Porubě zkorigovat výsledek ve druhé dvojnásobné přesilovce zápasu. Tu dokázala využít, když po Dusíkově střele tečoval puk za Wolfova záda Martin Vidlák.

Hosty vstřelená branka nabudila a v závěru byli opět aktivnější, ale naopak měnit se mohlo skóre na druhé straně poté, co Čtveráček orazítkoval břevno. Třebíč tak především díky pěti využitým přesilovkám zdolala Porubu v zápase bohatém na góly 7:4.

Ostatní výsledky 32. kola Ligy juniorů - sk. Východ:

VHK Vsetín - HC Frýdek - Místek 6 : 3
HK MD Šumperk - HC Plus Oil Orlová 6 : 1
LHK Jestřábi Prostějov - HC Kometa Úvoz Brno 2 : 3
HC Uherské Hradiště - HC ZUBR Přerov 5 : 3

Ohlasy k utkání

Roman Mejzlík (SK HS Třebíč): Pro nás to bylo velmi těžké utkání, hra Poruby nám totiž vůbec nesvědčí. Velmi dobře bruslí a hrají důrazný hokej. Jsme moc rádi, že jsme využili několik přesilových her. Je velká škoda, že soupeř je v tabulce tak moc dole, myslím si, že kdyby byli ve větší pohodě, tak by se hrálo lépe a pro soutěž by to bylo velké oživení. Jako jeden z mála soupeřů se mi v této soutěži Poruba moc líbí. Dělali nám po celý zápas problémy, ale naštěstí jsme využili ty přesilovky. Při hře pět na pět nás Poruba přestřílela.

Roman Mrázek (HC RT TORAX Poruba): Dlouho jsme se s kvalitním mančaftem drželi jak herně, tak i výsledkově, na stejné úrovni. Hlavní rozhodčí nás hodně vylučoval, často i velmi přísně, a tím se Třebíč dostávala více do hry. Většinu branek nám dala v přesilové hře. Ale nechci, aby to vypadalo tak, že se vymlouváme na rozhodčí. Myslím si, že jsme odehráli velmi solidní utkání, bohužel jsme si z něj neodnesli ani bod.