Zápas jako na houpačce zvládli lépe junioři Vsetína, rozhodly domácí individuální chyby

31.10.2010, Adam Bagar

Junioři HC RT TORAX Poruba potřebovali po zaváhání v Hodoníně zvítězit. Dostali se sice trefou Martina Vidláka do vedení, ale v dalším průběhu hosté třemi brankami skóre otočili. Domácí hokejisté se zvedli a brankami Dalibora Kameníčka, Jana Barčáka a Lukáše Kofroně převážili misky vah na svou stranu. Poruba byla na koni, jenže v závěru vytvořila několik fatálních individuálních chyb, které Vsetínští dokázali ztrestat. RT TORAX tak po bojovném výkonu podlehl Valašskému hokejovému klubu 4:6.

1. liga juniorů - 17.kolo ne 31.10.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
4:6(1:2, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 7. Vidlák, 36. Kameníček (Šebesta), 41. Barčák (Mládenka, Zuber), 44. Kofroň (Barčák, Lužný) - 11. Kubo (Ondra, Lechner), 20. Motloch (Vítek), 35. Kubo (Lukeš), 53. Ondra (Kubo), 55. Vítek (Valigura), 58. Ondra (Kubo). Rozhodčí: Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 50. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3, 4:6.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Mládenka, Lužný, Koziol, Dusík, Odsedek, Ferenc - Kofroň, Barčák, Zuber - Kameníček, Šebesta, Vidlák - Kurovský, Poláček, Jelen.
VHK ROBE Vsetín: Hromada - Ondra, Studený, Boháčik, Kubo, Zbranek, Stupka, Vítek, Pokus, Tyralík, Jordán, Žabčík, Lechner, Valigura, Lukeš, Motloch.

V úvodu utkání působili aktivnějším dojmem Valaši. K dispozici měli i dvě přesilové hry v řadě, jenže právě v jedné z nich udeřila Poruba. Martin Vidlák předvedl své zrychlení, protlačil se u mantinelu přes dva hráče, dostal až před Hromadu a zkušeně k tyči zakončil.

RT TORAX si až příliš často vypomáhal fauly, za což následně zaplatil. Ve dvojnásobné přesilovce trefil ještě Ondra tyč Hanuskovy branky, ale dorážející Martin Kubo se již nemohl do prázdné klece mýlit.

Poruba si v dalších momentech vytvořila, i díky přesilové hře, velký čtyřminutový tlak. Obstřelování valašské branky však gólem neskončilo. Naopak na druhé straně se trefil pouhé tři vteřiny před koncem první části Tomáš Motloch, jenž se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru.

Do druhé části vstoupili aktivněji domácí hokejisté. Své šance neproměnil Kofroň a úspěšný nebyl po šikovném objetí branky ani Kurovský. Vyrovnání nepřišlo ani v přesilové hře, kdy dostal dobrou přihrávku mezi kruhy Lužný. Ten netrefil branku a právem se chytal za hlavu.

Naopak Valaši zahrozili Vítkem, jehož pokus skončil na pravé tyči porubské svatyně. Ostravané měli o chvíli později k dispozici přesilovku pět na tři, ale naložili s ní prachbídně. Zapomněli totiž na z trestné lavice vracejícího Martina Kuba. Ten svůj únik zakončil bezchybnou střelou do horní části branky.

Snížení přišlo hned vzápětí. V pokračující početní výhodě plácnul v nepřehledné situaci Dalibor Kameníček do puku a ten skončil až za Hromadovými zády. Před třetí tercií tak bylo stále vše otevřené.

Poruba měla rychlý nástup do poslední dvacetiminutovky. Mládenkovu střelu Hromada pouze vyrazil, a tak Jan Barčák mohl pohotově dorážet do odkrytého místa branky. Domácí pokračovali v aktivitě, a to se jim také vyplatilo. Z těžkého úhlu prostřelil nejistě působícího vsetínského gólmana Lukáš Kofroň.

V dalším průběhu porubský tlak sílil, svěřenci trenéra Leksovského pálili ze všech pozic a Zuber dokonce trefil tyč. Jenže přišlo zbytečné vyloučení Ference, což dostalo hosty zpátky do hry. Přesilovou hru ještě využít nedokázali, ale vzápětí ujel Michal Ondra a po elegantním blafáku bez problémů skóroval.

Další obrovská chyba domácích přišla pět minut před koncem utkání. Do samostatného úniku se tentokrát dostal David Vítek a téměř zkopíroval předešlou trefu svého spoluhráče. Hrůznou porubskou pětiminutovku zakončil po další hrubici v obraně trefou do prázdné branky agilní Michal Ondra.

RT TORAX tak podlehl v divokém zápase Vsetínu 4:6. Valachům patří v tabulce druhá příčka, Poruba zůstává nadále sedmá.

Výsledky ostatních utkání 17. kola LJ - Východ:

HC Kometa Úvou Brno - HC Frýdek - Místek 5 : 2
HC ZUBR Přerov - SHK Hodonín 3 : 1
SK HS Třebíč - HK MD Šumperk 4 : 1
HC Uherské Hradiště - LHK Jestřábi Prostějov 7 : 4

Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba): Dneska v každém případě rozhodly individuální chyby našich hráčů. První branku jsme dostali ve třech, druhou po chybě dvou obránců, kteří stáli vedle skórujícího hráče. U třetí branky obránce nastřelil, při přesilovce pět na tři, prvního hráče, bohužel zrovna naskakoval z trestné lavice vsetínský hráč, který ujel a dal branku. Poté jsme dokázali skóre výborně otočit na 4:3. Vsetín byl z vývoje hry zaskočený, ale kvalitu svých hráčů ukázal hned vzápětí, kdy jsme je svou zbytečnou nedisciplinovaností dostali dvakrát do přesilovky. To soupeře nakoplo. Při čtvrté trefě rozhodla další velká individuální chyba, pátý gól byl v podstatě po individuální chybě dalšího zkušeného obránce a šestý gól jsme dostali poté, co si jeden z našich nejlepších obránců neobsadil v předbrankovém prostoru hráče. Soupeř prostě potrestal naše individuální chyby. Jinak si myslím, že jsme dokázali s kvalitním mančaftem držet krok, místy jsme je dokonce přehrávali, ale rozhodly naše individuální chyby a umění hostujících hráčů, kteří je dokázali ztrestat.

Pavel Augusta (VHK Vsetín): Myslím si, že jsme začali solidně, vypracovali jsme si nějaké šance a dali góly. V polovině utkání jsme polevili a Poruba toho využila, stáhla náskok a šla dokonce do vedení. Závěr byl už takový buď a nebo, padesát na padesát. My jsme to asi zvládli lépe, a to jak fyzicky, tak hlavně zakončením.