Nepovedená druhá polovina utkání stála juniory výprask

22.01.2010, Miroslav Janíček, Lukáš Bajgar

Hokejisté porubské juniorky zamířili v pátečních časných hodinách na sever Čech, kde je v pátek čekal souboj s domácími Lvy z Ústí nad Labem a o den později duel s KLH Chomutov. V úvodním dějství držela parta kolem trenéra Leksovského nadějný výsledek (prohrávala 0:1) a ve druhé určitě chtěla co nejdříve skórovat. Tyto plány se juniorům ne zcela dařily, po 27. minutách hry prohrávali rozdílem tří branek a snížení z hole Jakuba Voznici z trestného střílení ke konci druhé části bylo jen slabou náplastí za následující události. Domácí Ústí tři minuty před druhou sirénou vsítilo čtvrtou branku a v posledním dějství přidalo další čtyři. HC VOKD Poruba tak podlehla HC Ústeckým Lvům vysoko 1:8.

- 41.kolo pá 22.1.18:00
HC Slovan Ústí nad Labem
HC RT TORAX Poruba 2011
8:1(1:0, 3:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 17. Brož (Vernek), 25. Vernek (Chládek), 27. Vávra (Bříza, Brož), 37. Bříza (Brož), 44. Baránek (Holomek, Vernek), 45. Havlíček (Místecký, Hošek), 56. Bříza (Kentoš, Hříbal), 60. Pořický (Holomek) - 35. Voznica (TS). Rozhodčí: Orlický - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 14:15, navíc Brož (UNL) TS. Využití: 4:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 137. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1.
HC Slovan Ústí nad Labem: Wegert - Humpolíček, Holomek, Brož, Zákoutský, Janíček, Drahorád, Hříbal - Drnec, Baránek, Pořický - Vernek, Chládek, Žák - Hošek, Havlíček, Místecký - Kentoš, Bříza, Vávra
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich (37. Hanuska) - Špok, Tomis, Spusta, Lužný, Poláček, Mládenka, Burzala - Procházka, Zuber, Vidlák, Vaněk, Barčák Jakub, Barčák Jan, Voznica, Motyka, Blažej, Mach

Do zápasu nevstoupili domácí hokejisté zrovna moc dobře. Na konci 2. minuty totiž hráli 100 vteřin ve dvojnásobném oslabení, ale i díky výborným zákrokům Wegerta v brance se ubránili. Poté se hrálo v nepříliš vysokém tempu a na ledě toho mnoho k vidění nebylo. V 11. minutě, při přesilovce, trefili hosté tyčku, ale to bylo z jejich strany vše. Vzápětí se síly na ledě vyrovnaly. S přibývajícím časem se častěji k ohrožení branky dostávali hosté, navíc ve 14. minutě hráli opět 100 vteřin ve dvojnásobné výhodě. V 16. minutě se hosté hned dvakrát radovali z branky, ale ani jednou nepřešel kotouč celým objemem brankovou čáru. Nakonec se radovali domácí. O necelou minutu později vystřelil z otočky Brož a brankáři propadl kotouč do branky - 1:0.

Druhou třetinu začali domácí dvěma za sebou jdoucími přesilovkami, ale vymyslet nic nedokázali. Ve 25. minutě hráli hosté přesilovku, jejich chybu však využil Chládek, posunul na Verneka a ten z úniku navýšil vedení Slovanu na 2:0. Vzápětí mohli domácí ještě při témže oslabení skórovat podruhé, ale kotouč se odrazil do branky od Místeckého brusle. Nakonec přece jen druhá branka v tomtéž oslabení padla. Přečíslení využil Vávra - 3:0. Ve 35. minutě bylo za faul nařízeno trestné střílení proti domácímu týmu. K jeho exekuci se postavil Voznica a snížil. Za 2 minuty byl ale rozdíl ve skóre opět tříbrankový. Brož vyslal na zteč Břízu a ten prostřelil Gleicha počtvrté. Po této brance se nechal vystřídat a místo něho do zápasu nastoupil Hanuska.

Třetí třetina začala s plnou trestnou lavicí. Po necelých třech minutách hry seděli na trestné lavici hned tři hráči Poruby a jedn domácí. Ve 44. minutě využil dvojnásobnou přesilu Baránek - 5:1. Minutu nato využili domácí i následnou přesilovku 5 proti 4. Úspěšným střelcem byl Havlíček - 6:1. V 53. minutě ujel po velké chybě domácích Voznica, ale Wegert se podruhé překvapit nenechal. V 56. minutě byla trestná lavice na obou stranách opět pěkně zaplněná a domácí hráli přesilovku. Vyraženou střelu od modré vrátil bekhendem za záda Hanusky Bříza - 7:1. Závěr zápasu odehráli hosté ve dvojnásobném oslabení a domácí zaokrouhlili účet zápasu na 8:1. Posledním střelcem byl Pořický.