Z Kladna si junioři odvážejí osmigólovou nadílku

11.12.2009, Adam Bagar

Junioři VOKD Poruba zajížděli na úvod konfrontace s týmy z Čech na půdu Kladna. Ostravané drželi se soupeřem krok pouze v první třetině, která přinesla vyrovnaný hokej a také tři góly. Od druhé tercie již byl na ledě pouze jeden celek. Technicky zdatný kladenský tým tvořil pěkné kombinace a především zásluhou svého nejproduktivnějšího hráče Antonína Melky střílel branky. O převaze domácích svědčí také střely na branku v poměru 47:17. O tři branky hostí se postarali postupně Štefan Šimkovič, Rostislav Vaněk a Jakub Voznica. Porubským sice nešla upřít snaha, ale soupeř byl zkrátka lepším týmem. Již v sobotu čeká juniorku souboj na ledě Bílých Tygrů z Liberce.

- 33.kolo pá 11.12.
Rytíři Kladno
HC RT TORAX Poruba 2011
8:3(2:1, 3:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 15. Stach (Kupec), 20. Melka (Čurda, Petráček), 22. Redlich (Butor, Medřický), 24. Kupec (Slaba, Stach), 37. Melka (Petráček, Kužel), 53. Čurda (Melka, Kužel), 54. Petráček (Melka, Kužel), 58. Medřický (Látal) – 18. Šimkovič (Voznica, Mládenka), 29. Vaněk (Lužný, Mach), 40. Voznica (Špok, Blažej). Rozhodčí: Jílek – Marek, Žemlička. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 47:17 (14:6, 15:5, 18:6). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 8:3.
Rytíři Kladno: Lejsek – Pour, Kužel, Petráček, Šmíd, Vrba, Látal, Doudera – Melka, Dalecký, Medřický, Redlich, Butor, Kupec, Stach, Čurda, Slaba.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska – Hanus, Špok, Spusta, Pindur, Lužný, Mládenka, Burzala – Mach, Poláček, Vaněk – Blažej, Voznica, Šimkovič – Barčák Jakub, Barčák Jan, Vidlák – Zuber, Peslar, Lucák.

Poruba byla Kladnu v úvodu utkání, a prakticky v celé první třetině, vyrovnaným soupeřem. Již ve druhé minutě mohl poslat hosty do vedení Šimkovič, měl před Lejskem množství prostoru a času, ale ve finální fázi minul branku. Do první vážnější šance se domácí dostali až v průběhu minuty sedmé, to Medřický nabral rychlost, přelstil obranu soupeře, ale ztroskotal na Hanuskovi. Gólově neskončily ani velké přesilovkové šance Voznici a Blažeje. Na první gól se tak muselo čekat až do času 14:15. Kapitán Kupec prošel porubskou obranou jako nůž máslem a našel u tyče úplně volného Davida Stacha, ten již nemohl minout branku. Čas 17:58 a bylo srovnáno. V oslabení ujelo duo Jakub Voznica - Štefan Šimkovič. Druhý jmenovaný po přesné přihrávce mohl již zasouvat do prázdného místa kladenské klece. Jenže vyrovnané skóre hostům do přestávky nevydrželo. V čase 19:13 si zajel až za porubské beky Antonín Melka a mířil na Hanusku zcela sám. V takových situacích se kladenská osmička nemýlí, a tak se do šaten odcházelo za stavu 2:1.

Druhá třetina začala tlakem Kladenských. Ti mohli své vedení navýšit Melkou, ale ten ve vyložené šanci netrefil prázdnou branku. Domácí to nemuselo příliš mrzet, o pouhých pár vteřin později totiž Butor poslal touš ideálně mezi kruhy, odkud se přesnou střelou pod horní tyč Tomáš Redlich nemýlil. Okenáři hráli v naprosté pohodě a v čase 23:44 přidali již čtvrtou trefu do černého. Před Hanuskou dostal příliš prostoru Jan Kupec, který tak měl k propálení gólmana lehčí práci. Čas 28:44 a Poruba dokázala snížit. Poté, co velkou šanci nedokázal využít Lužný, se k puku dostal Vaněk. Ten dokázal z první překonat Lejska. Zdálo se, že branka byla posunutá, ale hlavní rozhodčí společně s brankovým, byli jiného názoru a gól uznali. V čase 36:48 si udělal z porubské obrany „Dobrý den“ šikovný Antonín Melka. Drze si najel až před Hanusku a elegantně zakončil, hostující strážce svatyně byl zcela bez šancí. V závěru druhé tercie ještě dokázala skórovat v početní výhodě Poruba. Špok našel v předbrankovém prostoru hůl Jakuba Voznici, který dopravil kotouč bez problémů do poloopuštěné svatyně. Po čtyřiceti minutách vedlo Kladno nad Porubou 5:3.

V poslední třetině pokračovala převaha Kladna. Ve 44. minutě předvedl další ze svých pěkných úniků Melka, vybídl ke skórování Čurdu, ale ten tuto tutovku zahodil. Domácí předváděli pěkné kombinace, ale uklidňující šestá trefa nepřicházela. Naopak snížit mohlo VOKD v průběhu přesilové hry. V té domácím nepříjemně zavařila druhá pětka ve složení Šimkovič – Voznica – Blažej, ale nakonec bez gólového efektu. Geusu tak musely pomoci až přesilové hry. V čase 52:24 se v první z nich trefil ideálně do horní části branky Martin Čurda. O další minutu později si zahrálo Kladno další z minima přesilovek. Tomáš Petráček byl autorem velice nečekané trefy, na kterou nemohl Hanuska reagovat. Domácí tým měl zápas nadále ve svých rukou, držel Porubu prakticky až do konce v kleštích a navíc přidal i osmou branku, o kterou se postaral Patrik Medřický Technicky zdatné Kladno tak zdolalo Ostravany vysoko a zaslouženě 8:3.