V nevídané přestřelce nestačilo juniorům na zisk bodů ani deset vstřelených branek

28.11.2009, Jan Šimek, Adam Bagar

11:10. Mnozí by si řekli, že jde s trochou nadsázky o utkání házené, ale takový výsledek se zrodil v utkání juniorů Opavy a Poruby. Neuvěřitelná přestřelka se zajisté musela líbit přítomným divákům, ovšem trenéři byli doslova zralí na infarkt. Misky vah se neustále přesypávaly ze strany na stranu a nakonec vše naznačovalo, že šťastnějším týmem bude Poruba. Ta vedla ještě čtyřicet vteřin před koncem, ale v úplném závěru dvakrát inkasovala a zklamaně odjížděla z ledu. Vstřelit deset branek na ledě soupeře a nezískat z utkání ani bod je opravdová rarita. Černý den zažili také oba gólmani, jak domácí reprezentant Machovský, tak i hostující Hanuska odchytali utkání, ve kterém by, jak se říká, propustili za svá záda i kopačák. V gólové show vsítili dvě branky Jakub Barčák, Radim Blažej a také Štefan Šimkovič. Na páteční první sezónní výhru tak svěřenci koučů Leksovského a Mrázka nenavázali.

- 29.kolo so 28.11.12:00
Hokejový klub Opava
HC RT TORAX Poruba 2011
11:10(4:3, 3:3, 4:4)
Branky a nahrávky: 8. Herman (Mlýnek, Seidler), 10. Slanina (Vitek, Kukla), 10. Seidler (Herman, Mlýnek), 19. Herman (Mlýnek), 21. Kukla (Seidler), 31. Verlič (Machovský), 36. Slanina z TS, 41. Herman, 53. Kukla (Vitásek, Herman), 60. Vitásek (Mlýnek, Vitek), 60. Vitásek (Vitek, Verlič) - 11. Voznica (Peslar), 11. Šimkovič (Burzala), 16. Vaněk (Capcara), 23. Blažej (Šimkovič), 27. Barčák Jakub, 33. Capcara (Peslar, Spusta), 41. Blažej (Vidlák, Burzala), 44. Barčák Jakub (Zuber, Barčák Jan), 46. Barčák Jan (Spusta), 51. Šimkovič (Vidlák). Rozhodčí: Mrkva - Barteček, Fiala. Vyloučení: 7:4, navíc Faksa (OPA) 5 + OK. Využití: 2:6. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 36:45 (15:17, 7:15, 14:13). Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3, 5:5, 6:5, 6:6, 8:6, 8:10, 11:10.
Hokejový klub Opava: Machovský - Faksa, Rýpar, Vitásek, Mosler, Žídek, Kukla - Vaněk, Trčka, Herman, Vitek, Seidler, Verlič, Slanina, Wittek, Mlýnek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska - Hanus, Špok, Peslar, Spusta, Lužný, Burzala - Zuber, Vidlák, Vaněk, Šimkovič, Barčák Jakub, Barčák Jan, Voznica, Capcara, Blažej.

První třetinu začala lépe domácí Opava, která byla aktivní a vyprodukovala velké množství šancí. Odměnou jim byla 8. minuta, kdy Herman dostal ideální přihrávku od Mlýnka a tudíž neměl problém zakončit do odkryté klece hostů. V 10. minutě potom dvěma slepenými góly Slezan zvýšil své vedení na 3:0. Nejprve se blafákem prosadil Slanina a poté tvrdou ranou k tyči Seidler. Potom převzala iniciativu do svých rukou Poruba a hned minutu na to dvěma zásahy zmírnila náskok domácích. Prvním skórujícím byl Voznica a druhým Šimkovič. Hra se pak na chvíli zklidnila, avšak první přesilovku si zahráli také hosté a zhostili se jí bravurně. Vaněk se po vyhraném buly dostal do mezikruží a dobře umístěnou střelou vyrovnal na 3:3. Domácí se nenechali zahanbit, když početní výhodu 5 na 3 přetavil v gól podruhé skórující Herman.

Do druhé části zápasu tak vstupovali domácí naděje za stavu 4:3 a hned po třiačtyřiceti vteřinách se radovali z branky, Kukla totiž doklepl kotouč do sítě hostující branky. Poté na ledě zavládly emoce, hosté se totiž domnívali, že vstřelili gól. Rozhodčí však byl jiného názoru a chvíli se tak místo hokeje diskutovalo, verdikt se ale nezměnil. Poruba však přece jenom snížila, Blažej dokázal trefit mezeru mezi betonem Machovského a tyčkou domácí klece. O několik momentů později pak přišla studená sprcha pro opavské mladíky, Jakub Barčák využil svého samostatného úniku k dosažení branky a opět vyrovnal na 5:5. Opavští kontrovali Verličem, zakončujícím pod horní tyčku hostující branky. Porubě se opět povedlo srovnat a to zásluhou Capcary, který se prosadil po pěkné kombinaci. Domácí bek Faksa následně dostal za zásah do oblasti hlavy a krku pětiminutový trest do konce utkání, ale domácí se přesto dokázali prosadit. První možnost trestného střílení faulovaný Mlýnek nevyužil, o dvě minuty na to však stejnou příležitost chytil za pačesy Slanina a povedeným blafákem dostal Opavu do vedení. Machovský potom předvedl řadu dobrých zákroků, když vychytal veliké šance Poruby v přesilových hrách, druhá třetina tak skončila stavem 7:6.

Poslední fázi střetnutí začal aktivněji opět domácí tým, Herman totiž navýšil vedení domácích a sám si zkompletoval hattrick, hosté ale nezůstali pozadu a Blažejem bleskově odpověděli. Další tři minuty poté Poruba opět srovnala stav utkání, puk mezi betony opavského brankáře propasíroval Jakub Barčák. A o chvíli později pak jeho bratr Jan Barčák dostal Porubu poprvé do vedení! To pak ještě navýšil dorážející Šimkovič, a s Opavou to v tuto chvíli nevypadalo zrovna růžově. Hráči ale zabojovali a díky Kuklovi snížili na rozdíl jediné branky. Poté si trenér domácího mužstva vzal oddechový čas a stáhl Machovského ze hry. To se ukázalo jako správný tah, protože od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě obránce Vitásek a domácí tak v závěru srovnali na 10:10. I nadále zůstali svěřenci Suchánka u puku a pět sekund před koncem základní hrací doby rozhodl o vítězství svého celku hrdina poslední minuty Ondřej Vitásek. V hektickém utkání tak diváci viděli 21 branek a šťastnějším týmem tak byl nakonec domácí Slezan.