Junioři Poruby si z Opavy odváží další jedenáctigólovou nadílku

23.10.2009, Adam Bagar

Sedmnácté kolo Noen extraligy juniorů svedlo mezi sebe tabulkové sousedy ze samotného dna. Opavský Slezan přivítal Porubu. Favorit byl přesto jednoznačný. A domácí to potvrzovali od úvodních minut, hosté naopak působili velice bezradným dojmem, a tak není divu, že ve 24. minutě svítilo na světelné tabuli hrozivé skóre 8:0 pro Opavu. Slezan značně ubral z tempa, čehož dokázalo VOKD využít třemi góly. Přesto si domácí bez problémů své vítězství uhájili a dokonce se dočkali i dvojciferného výsledku, když v exhibičním utkání porazili Porubu vysoko 11:4. V dresu poražených se dařilo druhé lajně, Rostislav Vaněk s Janem Barčákem nastřádali v utkání tři kanadské body. Druhý jmenovaný však na zápas nebude vzpomínat v dobrém - pět vteřin před závěrečnou sirénou totiž dostal do obličeje velice nepříjemnou ránu pukem a odnesl to několika stehy a návštěvou nemocnice. Věřme, že bude porubský centr v pořádku. Další mač sehraje juniorka již v sobotu proti Znojmu.

- 18.kolo pá 23.10.17:30
Hokejový klub Opava
HC RT TORAX Poruba 2011
11:4(5:0, 4:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Džemla (Mlýnek), 4. Plánovský (Herman, Vitásek), 11. Novák (Vitek), 15. Mlýnek (Vitek, Vitásek), 18. Mlýnek (Herman), 21. Mlýnek (Vitásek, Plánovský), 23. Slanina (Kukla), 24. Džemla (Herman), 9. Koschatzký (Vitek), 44. Džemla (Vitásek, Plánovský), 53. Baďura (Verlič, Kukla) - 30. Voznica (Motyka), 34. Vaněk (Barčák), 36. Barčák (Vaněk), 45. Vaněk (Barčák, Zuber). Rozhodčí: Alka - Novotný, Šimčík. Vyloučení: 5:8, navíc Poláček (POR) 10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 8:0, 8:3, 10:3, 10:4, 11:4.
Hokejový klub Opava: Machovský - Rýpar, Plánovský, Vitásek, Mosler, Žídek, Kukla, Dohnal, Herman, Novák, Vítek, Koschatzký, Baďura, Verlič, Džemla, Slanina, Wittek, Mlýnek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Hanuska (od 15. do 24. Čížek) - Špok, Lužný, Poláček, Mládenka, Peslar - Procházka, Ružbašan, Zuber, Vaněk, Barčák Jakub, Barčák Jan, Voznica, Motyka, Bystroň.

Slezan zahájil první třetinu drtivým tlakem, který si udržel po celou dobu jejího trvání, první branku vstřelil hned po sedmatřiceti sekundách Džemla, opavský tlak však pokračoval i nadále, když se v krátkém časovém sledu prosadili Plánovský s Novákem, poté se tempo hry na chvilku zpomalilo, ale v 15. minutě se v oslabení trefil kapitán domácích juniorů Mlýnek. O tři minuty později tentýž hráč vstřelil svou druhou branku v dnešním utkání a upravil tak stav na 5:0 pro domácí Slezan.

Ve druhé třetině začala Opava hrát opět velmi aktivně, a hned po čtyřech minutách zvýšila své vedení na 8:0, když se postupně prosadili Mlýnek, který si tímto gólem zkompletoval hattrick, Slanina a Džemla. Slezan poté polevil v koncentraci a dovolil Porubě třikrát za sebou skórovat. Stav utkání po druhé fázi tak byl 9:3.

V poslední třetině se Slezan prosadil ve 44. minutě zásluhou Džemly, který tak po vzoru kapitána Mlýnka, zaokrouhlil svůj gólový účet také na tři branky. Poruba potom snížila, když do branky domácích dorážel volný Vaněk. Chvíli poté upravil na konečných 11:4 opavský Baďura. Hra se pak začala kouskovat častým vylučováním na obou stranách, nic důležitého se už nestalo, a tak si junioři Slezanu připisují hladké, ale důležité vítězství.