Dorostenci zakončili letošní sezónu remízou s Novým Jičínem

22.02.2009, Adam Bagar

V nedělním odpoledni bylo na programu poslední kolo ligy dorostu. VOKD Poruba přivítala na své půdě Nový Jičín. Oběma celkům již o nic nešlo, a tak se utkání hrálo prakticky jen z povinnosti. Jenže na samotné hře to žádný vliv nemělo. Do vedení se dostali hosté brankou ze čtvrté minuty. Domácí nic neponechali náhodě a rychle dokázali srovnat zásluhou Vojtěcha Palkoviče. Rozmezí třinácté a patnácté minuty si příliš domácí za rámeček nedají, nechali totiž hosty uniknout na rozdíl dvou branek. Do druhé třetiny nastoupil v domácí kleci Sanitrák místo nejistě chytajícího Chybíka. Hosté se značně zatáhli a soustředili se téměř výhradně na bránění. Z tlaku dokázala Poruba ve druhé části vytěžit pouze jeden gól, o který se postaral Petr Chaloupka. Třetí třetina přinesla stejný obrázek, souboj domácích hokejistů s gólmanem Kohnem. Nakonec až přesilová hra a branka Jana Puškára rozhodli o konečné remíze 3:3. Sezónu tedy zakončuje dorost na čtvrté příčce tabulky ligy dorostu C.

- 40.kolo ne 22.2.14:15
HC RT TORAX Poruba 2011
Ďáblové Nový Jičín
3:3(1:3, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Palkovič, 27. Chaloupka, 56. Puškár (Král) - 4. Havlík (Pargáč), 13. Voznička (Hradil P.), 15. Satrán (Hradil J.). Rozhodčí: Smeták. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Chybík (od 21. Sanitrák) - Kupčík, Pelech, Chaloupka, Odsedek, Vícha, Lelkeš, Puškár, Král, Ryška, Baca, Palkovič, Sochorek, Hurník, Dominec, Němec, Blahuta.
Ďáblové Nový Jičín: Kohn - Lapaček, Bajer, Mucala, Satrán, Hruška, Hradil P., Cruz, Havlík, Voznička, Pargáč, Eichner, Ohera, Bachor, Gajdoš, Hradil J., Dressler, Hermann, Kotas.

Poslední utkání ligy dorostu v sezóně 2008/2009 začaly oba týmy velice opatrně a ani jeden z gólmanů příliš práce neměl. Ve třetí minutě hry našel Pelech před brankou soupeře zcela volného Krále, jehož pokus se zastavil pouze několik milimetrů od brankové čáry. V čase 3:31 to byl ovšem soupeř, který se dostal do vedení. Nenápadná střela Ondřeje Havlíka od modré zapadla až za záda Chybíka – 0:1. Vedení Nového Jičína mohl navýšit Dressler, ale z mezikruží netrefil branku. V čase 5:42 bylo vyrovnáno. Vojtěch Palkovič se nenechal obrat o puk a lehce projel obranným pásmem soupeře, nakonec se uvolnil a z mezikruží střelou mezi betony gólmana skóroval – 1:1. Hned vzápětí mířil sám na hostujícího gólmana Sochorek, ale nezakončil optimálně a Nový Jičín si mohl oddechnout. V sedmé minutě hrálo VOKD přesilovou hru. V té se do největší příležitosti dostal Chaloupka, ale přestřelil branku. Na druhé straně zase nadvakrát nepřekonal Chybíka Pargáč, a tak skóre zůstávalo stále nezměněno. Skóre se neměnilo ani po velkém závaru před novojičínským gólmanem, kde se hosté nakonec se štěstím ubránili a vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Poruba zvyšovala obrátky, naopak hosté hrozili z rychlých protiútoků. V čase 12:10 vedl opět Nový Jičín. Nejistě chytajícího Chybíka překonal lehkou střelou Jakub Voznička – 1:2. Čtrnáctá minuta přinesla početní výhodu také pro hosty. V té se dostal do gólové šance porubský Kupčík, který z výhodné pozice minul svatyni, ale v čase 14:20 již byla přesilová hra využita, když Jiří Satrán se z levého kruhu napřáhl a propálil Chybíka po třetí – 1:3. Na konci šestnácté minuty měla Poruba šanci na snížení, když ji byla nabídnuta druhá přesilovka v utkání. V té si na dobře chytajícím Kohnovi postupně vylámali zuby Puškár, Ryška, Němec i Hurník. Domácí byli nadále lepším týmem, ale buď ztroskotávali na skvělém Kohnovi nebo na nepřesných přihrávkách. V závěru se již nic neudálo, a tak VOKD Poruba hrála s Novým Jičínem 1:3.

Úvod druhé části byl ve znamení tlaku domácích, ze kterého nakonec Král našel před klecí Nového Jičína Palkoviče, který lehkou tečí netrefil brankový prostor. Domácí nadále tlačili, ale proti Kohnovi neuspěl ani Chaloupka, když si ochránce jičínské branky pohlídal prostor u levé tyče. Na druhé straně unikali Satrán s Oherou na jediného obránce domácích, ale v konečné fázi nedokázal druhý jmenovaný usměrnit přihrávku. V čase 26:20 domácí dorostenci zaslouženě snížili. Petr Chaloupka se dokázal obtočit okolo branky a z poměrně těžkého úhlu překonal gólmana, který si touš prakticky srazil do své klece sám svými zády - 2:3. Po brance znamenající snížení přinesla hra řadu nepřesností z obou stran a gólmani tedy byli chvíli bez práce. Ve 31. minutě předvedl drzý průnik až před gólmana Odsedek, ale dostal se do velice těžkého úhlu, přesto branku dokázal ohrozit. Na druhé straně Voznička nepřekonal Sanitráka, který do druhé části nastoupil místo Chybíka, střelou z mezikruží. Domácí měli stále více ze hry, ale vyrovnání ne a ne přijít. Přes minutu dlouhý nápor rovněž gól nepřinesl. Ve 35. minutě po chybě Petra Hradila unikal Palkovič, ale gólman soupeře jej opět vychytal. V následné přesilovce Poruby trefil Palkovič masku gólmana, branky se domácí nedočkali ani po Chaloupkově teči. Domácí vyprodukovali v následující minutě dva zbytečné fauly a hosté zahrávali 55 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Tu sehráli Novojičíňané velice vlažně, v jejich největší šanci skočil obětavě do střely Ryška, a tak Sanitrák byl zcela bez práce. Až v klasické početní výhodě zahrozil dvakrát v krátkém časovém sledu Bachor. Po čtyřiceti minutách svítilo na světelné kostce skóre 2:3.

Hned v první minutě třetí části mohl srovnat Král, který však opět na Kohna ve velké příležitosti nevyzrál. Z následného dlouhého tlaku Poruby se hosté vymanili opět jen za cenu vyhození touše přes všechny čáry. Tlak sílil, ale Palkovič ani o několik momentů u tyče stojící Král, opět nerozvlnili síť novojičínské klece. Hra na jednu branku neustále nebrala konců, ale problémem porubských borců byla dnes produktivita. Hosté se usadili před Sanitrákem až v přesilové hře po dalším zbytečném faulu Porubských. Jan Hradil ovšem z mezikruží skóre nenavýšil. V další šanci na snížení našel svou přihrávkou před branku Chaloupka Krále, tomu však touš přeskočil hůl. V úvodu 52. minuty unikal po straně Němec, ale v závěrečné fázi upadl, a tak branka hostujícího týmu zůstávala v této části nadále nedobytná. Hosté začali skvěle bránit svou obrannou modrou a domácí měli náhle problémy dostat se do útočného pásma. Nakonec tam dokázali proniknout a dokonce vybojovali přesilovou hru. V čase 55:06 domácí přece jen zaslouženě srovnali stav. Jan Puškár využil přesilovku, když se napřáhl od modré a jeho pokus skončil až za zády gólmana hostí - 3:3. Domácím vyrovnaný stav evidentně nestačil a tlačili se za vyrovnáním. Jenže na druhé straně unikl zcela sám na Sanitráka Petr Hradil, ale domácí gólman na něj vyzrál. O chvíli později vyslal lehkou střelu Palkovič, ale Kohn s ní měl problémy, když mu vypadla z lapačky na horní síť branky. Hra v závěru nabrala spád. Před brankou Sanitráka neuspěli Pargáč ani Mucala, a tak skóre 3:3 nakonec vydrželo až do poslední vteřiny utkání.