Špatná koncovka byla hlavním důvodem prohry dorostu v Třebíči

01.02.2009, Lukáš Sekerka, Adam Bagar

Po devíti dnech nastoupili dorostenci VOKD Poruby k dalšímu soutěžnímu zápasu. Soupeřem jim byla vedoucí Třebíč, která si prozatím počíná v lize dorostu velice suverénně. Porubští ovšem do utkání nevstoupili vůbec zle a v osmé minutě se dostali do vedení zásluhou Domince. Domácí dokázali srovnat z rychlého brejku a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. Vstup do druhé třetiny měli hosté výborný, ale své stoprocentní šance nedokázali využít, a tak udeřili domácí, a to hned třikrát. Do poslední části se tedy vstupovalo s výsledkem 4:1 a utkání se dalo označit za rozhodnuté. Třebíč nadále sázela na rychlé brejky. Jeden z nich skončil již pátým gólem v Sanitrákově síti. Konečnou podobu výsledku dal Vícha, který dokázal snížit na rozdíl tří branek. Největším problémem Porubských byla opět koncovka. Horácká Slavia tak porazila Porubu 5:2 a nad svým soupeřem má již náskok dvanácti bodů.

- 36.kolo ne 1.2.10:30
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011
5:2(1:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Paták (Šulc), 27. Fusek (Stromecký, Vlašín), 32. Kazatel (Paták), 37. Stromecký (Fusek, Vlašín), 42. Vlašín (Stromecký, Fusek) - 8. Dominec (Němec), 44. Vícha. Rozhodčí: Vampola - Svoboda, Zídek. Vyloučení: 5:5, navíc Kupčík (POR) 10 OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík - Vyhnalík, Kučera, Peroutka, Donutil, Krejčí, Dobrovolný, Jakič, Pálka - Paták, Vondráček, Kazatel, Šulc, Stromecký, Vlašín, Fusek, Horký, Marek, Salák, Roupec.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sanitrák - Lužný, Odsedek, Kupčík, Maček, Puškár, Peslar, Blahuta, Král, Lelkeš, Kofroň, Palkovič, Sochorek, Chaloupka, Dominec, Němec, Vícha.

Domácí hráči vstoupili do utkání lépe. Hned v úvodu měli výhodu jednoho muže v poli, ale Krejčí se svou střelou a následnou dorážkou neuspěl. Poté se vyfauloval i druhý hráč z Poruby a domácí hráli půl minuty 5 na 3. V početní výhodě uzamkli hráče z Poruby, ale chyběla střelba. Výjimkou byla střela Patáka a teč Fuska, ale branka z toho nebyla. První větší šanci Poruby měl Král, když dostal mezi kruhy ideální přihrávku, kterou ovšem nevyužil, když pálil vysoko nad domácí svatyni. V čase 7:37 se po chybě domácí obrany dostal do šance Dominec a střelou mezi betony prostřelil Dusíka – 0:1.
Po vstřelené brance hosté ožili a tlačili se před domácího gólmana a pro domácí se naskytla několikrát možnost rychlého brejku. Jeden z brejků v čase 12:36 využil domácí Paták, když dostal od Šulce ideální pas za obranu a uháněl na Sanitráka, kterého střelou mezi betony prostřelil –1:1.
O několik minut později měl druhý gól domácích na hokejce opět Paták, ale ostravský brankář předvedl vynikající zákrok. Na druhé straně nebezpečně pálil Král, ale Dusík předvedl rovněž výborný zákrok. Do konce první třetiny se již nic zásadního nestalo a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.


Do druhé třetiny lépe vstoupili hostující hráči, kteří se usadili před Dusíkem. Velkou šanci měl hostující Chaloupka, který se po individuální akci dostal až před gólmana, ale nadvakrát jej nepřekonal. O malý moment později předvedlo duo Král - Kofroň krásnou akci, když Král nahrával na hranici brankoviště a Kofroň střílel, ale pouze do dobře postaveného brankáře domácích. Ve slibné šanci se zjevil také hostující Palkovič, ale ani jeho pokus brankou neskončil. Poté se ke slovu dostali také domácí hráči. Paták našel krásně před brankou Jakiče, ale ten netrefil zcela odkrytou branku hostí. V čase 26:35 se po nepřehledné situaci před hostující brankou prosadil Jakub Fusek, který dorážel z hranice brankoviště střelu Stromeckého – 2:1.
Po této brance měli možnost přesilové hry hosté, ale obrovské šance po neuvěřitelném závaru před Dusíkem brankou neskončily. V čase 31:44 se dostal na dostřel hostující svatyně Milan Kazatel a ukázkovým „vinglem“ navýšil domácí vedení – 3:1.
O chvíli později se postaral o vzruch hostující Kupčík, který napadl jednoho z domácích hráčů a po právu dostal osobní desetiminutový trest. Po faulu na unikajícího útočníka Třebíče bylo nařízeno trestné střílení, to ovšem Michal Vlašín neproměnil, když nechal vyniknout hostujícího brankáře. V další obrovské šanci se nemýlil domácí Stromecký, který v čase 37:00 prostřelil bekhendem hostujícího brankáře a zvýšil stav na 4:1.
Před koncem druhého dějství se z dobré šance neprosadil Sochorek, který orazítkoval spojnici domácí branky. Touto šancí také druhá třetina skončila. Hrál se pohledný hokej se šancemi na obou stranách, které však dokázali využít pouze domácí hráči.


Třetí třetina začala v pomalejším tempu, než ta druhá. Bylo jasně vidět, že se domácí hráči nikam nepohrnou, naopak hostující hokejisté se snažili s výsledkem něco udělat. Nebylo jim to ale nic platné, protože se z brejku prosadil v čase 41:04 Michal Vlašín, který využil výbornou přihrávku od Stromeckého – 5:1.
O dvě minuty později se dočkali i hostující hráči, kteří šťastnou brankou, o kterou se postaral Vícha, snížili na 5:2.
Po této brance se tváří v tvář hostujícímu brankáři objevil Stromecký, ale branku smolař zápasu opět nedal. V pokračujícím průběhu třetí třetiny měli výhodu jednoho muže v poli hráči Poruby, kteří si vytvořili několik slibných šancí, které nevyužili. Byli to paradoxně domácí, kteří měli největší šanci, když v oslabení pálil Krejčí, ale branku přestřelil. Hned z protiútoku se řítil sám na Dusíka Kofroň, ale domácího brankáře nepřekonal. Další šanci měli domácí v podání Fuska, ale nevyužili. Do konce třetí třetiny se již nic nestalo a domácí si pohodlně pohlídali vedení 5:2 a připsali si veledůležité dva body v boji o první místo.