Dorostenci si snadno poradili s Orlovou

05.10.2008, Kateřina Juříková, Adam Bagar

Dorostence nabuzené venkovním vítězstvím ve Žďáru nad Sázavou čekal tentokrát přijatelnější soupeř - celek Orlové. Hosté od začátku utkání jen potvrzovali důvod, proč se nachází ve spodních patrech tabulky ligy dorostu. Domácí si s nimi mnohdy hráli doslova jako kočka s myší. Úvodní branka padla již v sedmé minutě zásluhou Tomáše Gondy, uběhlo pouhých osmnáct vteřin a gólman hostí vytahoval touš zpoza svých zad podruhé, trefil se Dalibor Kameníček. Další dvě minuty nato vsítila Poruba třetí branku a opět se šťastným střelcem stal Tomáš Gonda. Hosté byli v těchto momentech doslova zralí na ručník. Domácí stále tlačili a tlačili, ale na další branku si museli počkat až do sedmadvacáté minuty, kdy přidal svou dnešní druhou branku Dalibor Kameníček. Domácí byli nadále o třídu lepším týmem, ale i hosté výjimečně ohrozili Konvičkovu branku rychlými protiútoky. Jeden z nich Orlové vyšel v průběhu 44. minuty. V závěru ještě pečetil poměrně jednoduché vítězství Poruby Jakub Dominec, který byl hned u tří branek domácích. VOKD zvítězilo 5:1 a připsalo si za tento víkend plný počet čtyř bodů. Další utkání čeká porubské dorostence v pátek 10. října na ledě nejhoršího týmu ligy dorostu - Kopřivnice.

- 10.kolo ne 5.10.14:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Orlová
5:1(3:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Gonda (Dominec), 7. Kameníček (Král), 9. Gonda (Dominec, Štefek), 27. Kameníček (Král), 59. Dominec (Plášek, Lelkeš) - 44. Celner (Kanaloš). Rozhodčí: Jeřábek A. ml. - Kopřiva, Urbánek. Vyloučení: 5:8, navíc Chaloupka (POR) 10 OT + OK. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Konvička – Lužný, Odsedek, Kupčík, Zuzaník, Svoboda, Peslar, Gonda, Puškár, Král, Lelkeš, Kameníček, Ganger, Palkovič, Sochorek, Plášek, Chaloupka, Štefek, Němec, Dominec, Ryška.
HC Orlová: Noga (od 9. Seifert) - Foukal, Dusík, Pollak, Weisser F., Weisser A., Lacman, Ondrek, Maczurek, Kanaloš, Szajter, Přívara, Horák, Majola, Gorecký, Vrána, Divoký, Mihál, Celner.

Úvod třetiny ovládli domácí, kteří se po většinu času drželi v útočném pásmu. První vážnější šanci domácích měl Ganger, ale do prázdného místa mezi brankářovým betonem a tyčí se, bohužel pro domácí, netrefil. Hostujícím hráčům se ale také povedlo dostat do útočného pásma. O vstřelení branky se pokusil Szajter, který s pukem ujel domácím obráncům a ohrozil Konvičku, který jeho střelu zachytil. Domácí zásobovali Nogu četnými střelami, ale jedna z mnohých akcí Domince a Gondy do brány nezapadla. Tuto spolupráci si zopakovali a v čase 6:23 padla první branka. Po brilantní nahrávce Domince vystřelil dělovku Tomáš Gonda a překonal nic netušícího Nogu. Neuběhla ani minuta a v čase 6:41 dali domácí další branku. Král si chvíli podržel puk na své holi a poté nahrál najíždějícímu Daliboru Kameníčkovi, který parádní střelou vstřelil druhou branku Poruby. Branky létaly jedna za druhou a třetí padla v čase 8:50 opět ze strany domácích. Noga i tentokrát podlehl sehrané dvojici Jakub Dominec-Tomáš Gonda a Porubští zvýšili svůj náskok na 3:0. Po třetím obdrženém gólu Orlová vystřídala gólmana a do brány se místo Nogy postavil Seifert. Do konce třetiny bylo střel jak máku, ale nikomu už se nepovedlo vsítit gól a do šaten tak odcházeli šťastněji domácí. Stav po první třetině byl tedy 3:0.

Druhou třetinu opět ovládli domácí, kteří nenechali Seiferta ani na chvíli odpočinout z náporu střel. O vstřelení branky se pokusil Lužný, ale pohotový Seifert jeho pokus vyrazil. Další šanci měl Peslar. Ten ujel s kotoučem všem hráčům Orlové a dostal se až do útočného pásma, kde si krásně objel branku Seiferta a snažil se zakončit do odkryté klece. Kotouč ale Orlované včas odrazili pryč. Hosté nezaostávali a také se pokoušeli vstřelit alespoň jednu branku. Ve 26. minutě to zkoušeli Horák se Szajterem, ale pohotový Konvička jim vstřelení branky neumožnil. V čase 26:55 padla čtvrtá branka domácích. Opět se ukázalo duo Tomáš Král-Dalibor Kameníček, kterému se povedlo přelstít Seiferta a dát mu gól do nekrytého místa. Hosté se snažili ze všech sil, ale domácí obrana je jen málokdy pustila blíže ke Konvičkovi. Jednu z šancí hostí měl Gorecký, ale jeho střelu Konvička přikryl lapačkou a zmařil tak hostím jejich plány. Ke konci se pokoušel vsítit branku opět Gonda, ale kotouč se odrazil od břevna. Hosté se v posledních minutách drželi v útočném pásmu domácích, ale vstřelit branku se jim nepovedlo a po druhé části tak domácí vedli již 4:0.

Domácí ovládli i úvod poslední třetiny a hosté se bránili seč mohli. Což se jim vyplatilo a v čase 43:23 dali hosté v oslabení první branku. Patriku Celnerovi se dostal na hůl puk, se kterým si vybruslil z obranného až do útočného pásma a vstřelil Konvičkovi gól mezi betony. Tímto gólem snížila Orlová náskok Poruby na 4:1. Další gólovou šanci měli opět hosté, když domácí branku ohrozil Horák, ale jeho střelu Konvička vyrazil. O dorážku se pokoušel Szajter, ale i tomu se nepovedlo zasunout kotouč za brankářova záda. Domácí zásobovali Seiferta četnými střelami, ale bohužel pro ně žádná neskončila za zády orlovského brankáře. Hosté hráli v 54. minutě přesilovku 5 na 3, ale tuto možnost ke vstřelení branky nevyužili. Ovšem v 58. minutě už měli hosté možnost vstřelit druhou branku, bohužel pro ně, ani tentokrát se to Celnerovi nepovedlo. V čase 58:11 se to naopak podařilo hráčům Poruby. Po nahrávce Pláška vsítil pátou branku domácích Jakub Dominec. Ještě v téže minutě mohli skóre navýšit Lelkeš s Kameníčkem, ale Seifert jejich pokusy vychytal. Dorostenci si tak připsali poměrně snadné vítězství 5:1 a tudíž další dva body do ligové tabulky.