Dorost ve vyrovnaném utkání s Novým Jičínem nedosáhl smolně ani na bod

19.09.2008, Adam Bagar

Dorostenci VOKD Poruby měli před utkáním v Novém Jičíně na svém kontě šest bodů, když prozatím pouze prohráli v utkání s Kometou Úvozem, ve kterém navíc byli lepším týmem. Nový Jičín byl na tom bodově úplně stejně, a tak se setkali dva poměrně vyrovnané týmy z horních částí tabulky. Úvodní třetina přinesla zcela vyrovnaný hokej, ve kterém byli šťastnější domácí borci, když dokázali v jedenácté minutě využít přesilovou hru. Do druhé třetiny Poruba doslova vlétla a svého soupeře přehrávala. Gólový efekt to přineslo až v jednatřicáté minutě zásluhou Petra Štefka. Po vyrovnání byli aktivnější zase domácí dorostenci, k čemuž jim pomohla především dvě vyloučení soupeře. Do šaten se ale odcházelo po čtyřiceti minutách vyrovnané bitvy za stavu 1:1. Před třetí částí bylo víceméně jasné, že druhá branka rozhodne o vítězi dnešního duelu. O druhý zásah svého týmu se nakonec postaral svou druhou přesilovkovou brankou v zápase Svoboda. Hosté se snažili udělat něco s nepříznivým výsledkem, ale domácí obrana jim toho už příliš nedovolila. HC Nový Jičín tak porazil VOKD Porubu ve zcela vyrovnaném utkání, o čemž svědčí i bilance střel na branku v poměru 36:36, velmi těsně 2:1. Další utkání sehrají dorostenci v neděli 21. září, kdy od 14:15 hod. hostí hráče Horácké Slavie Třebíč.

- 5.kolo pá 19.9.19:30
Ďáblové Nový Jičín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Svoboda (Báchor, Žák), 46. Svoboda - 31. Štefek (Chaloupka). Rozhodčí: Škrobák - Dočkal, Štefková. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 50. Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Ďáblové Nový Jičín: Kohn – Žák, Mucala, Hradil, Báchor, Bajer, Jelen, Hruška – Šatrán, Havrlant, Dressler – Havlík, Pargač, Orság – Mikuda, Havlíček, Svoboda.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sanitrák - Lužný, Odsedek, Kupčík, Zuzaník, Peslar, Svoboda - Král, Lelkeš, Kofroň - Palkovič, Dominec, Němec - Franek, Chaloupka, Štefek - Ganger, Kovář, Blahuta.