Porubští junioři odjíždí z Mladé Boleslavi bez bodů, navíc s devítigólovou nadílkou

11.10.2008, Štěpán Tomš, Adam Bagar

Juniorka Poruby získala z posledních tří zápasů sedm bodů a tabulkově stoupala. Jenže dnešním soupeřem ji byl silný protivník z Mladé Boleslavi. Ostravští junioři inkasovali poprvé již v šesté minutě hry. Když pak Boleslavští přidali těsně před koncem první části druhou branku, odcházelo se do kabin za stavu 2:0 pro domácí. Ve druhé dvacetiminutovce se v Mladé Boleslavi děly věci. Domácí načali svůj brankostroj v této části již ve 22. minutě. Skóre následně postupně hrozivě narůstalo, když se hra hostující Poruby totálně sesypala. 37. minuta již ukazovala na světelné tabuli stav 9:0 pro domácí. V té chvíli to vypadalo s porubskými juniory velmi špatně a hostující tým si tak zajisté přál rychlý konec utkání. V poslední třetině Porubští uhlídali domácí střelce a nenechali si tak vstřelit ostudných deset branek. Naopak po trefách Roberta Capcary a Votěcha Bartoše došlo ke korekci skóre. Mladá Boleslav tak rozdrtila VOKD Porubu 9:2. I přesto ale mohou odjíždět junioři domů spokojeni, když si odváží z dvoudenní cesty do Čech tři body za vítězství v Pardubicích. Další dvojutkání čeká juniory ve dnech 17. a 18. října na ledě Chomutova a Litvínova.

- 12.kolo so 11.10.12:30
BK Mladá Boleslav
HC RT TORAX Poruba 2011
9:2(2:0, 7:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Čížek (Janček), 19. Loskot (Kotrba), 22. Loskot (Hanousek, Šimon), 23. Vild (Pucholt), 25. Kotrba (Belay, Soukup), 31. Milotinský (Hanousek, Belay), 33. Kotrba (Soukup, Vild), 34. Velechovský (Janček), 37. Loskot (Janček, Krejčík) – 47. Capcara (Špok, Skočovský), 59. Bartoš (Tomis, Vajda). Rozhodčí: Jílek – Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 46:29. Diváci: 40. Průběh utkání: 9:0, 9:2.
BK Mladá Boleslav: Pucholt – Arazím, Lacika, Čížek, Hanousek, Šimon, Mikuláštík, Vrba, Soukup – Krejčík, Lenc, Kotrba, Janček, Velechovský, Belay, Vernek, Loskot, Milotinský, Vild, Jiránek, Kadlčík.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň (od 31. Hanuska) – Špok, Tomis, Spusta, Pindur, Mlynář, Skočovský – Galajda, Vidlák, Bartošek, Kalina, Šimkovič, Bartoš, Kopáč, Capcara, Vajda, Blažej, Richter, Řezáč.

Hned v první minutě dvakrát domácí pod tlakem vyhazovali na zakázané uvolnění a nic nenasvědčovalo tomu, co se bude dít v dalším průběhu utkání. Ve 2. minutě trefil Hanousek pouze dobře postaveného Kubáně. Na druhé straně Šimkovič tísněn boleslavskými beky nezamířil přesně. Po šesti minutách napřáhl od modré okamžitě po vhazování Čížek a otevřel skóre trefou přesně mezi betony. V 10. minutě tentýž hráč zkoušel po buly štěstí znovu, ale tentokrát neuspěl.

Domácí odebírali soupeři čistě kotouče ve vlastním pásmu a do šancí ho nepouštěli. Při hře 4 na 4 vypálil tvrdě ostravský Špok, jehož střelu brankář Pucholt vyrazil a do brejku ujížděl osamocený Loskot, Kubáň ho ale také vychytal. V 15. minutě hrála Boleslav téměř minutu 5 na 3, nicméně šanci si nevytvořila. Skočovský pořádně provětral vyrážečku Pucholtovi, následně se s ním srazil. Pokračovalo se ve středním pásmu. Minutu před první sirénou odskočili domácí na rozdíl dvou branek po krásné kombinaci, na jejíž konci stál Loskot.

Hned po přestávce našel Hanousek přesnou přihrávkou z obranného pásma na modré čáře Loskota, který zakončil povedený blafák pod horní tyčku. Ve 22. minutě dostal na modrou čáru přihrávku od brankáře Pucholta Vild, který překonal také kličkou bezmocného Kubáně v brance Poruby. Hosté si po čtvrté inkasované brance vzali oddechový čas.

Jenže popáté rozvlnil síť hostů kapitán Boleslavských Kotrba, kterému asistovali Belay se Soukupem. Vysvobozením pro hosty byla přesilová hra, vyloučen byl Vrba. Bezradní Ostravané si v přesilovce žádnou příležitost nevytvořili. Naopak. Přes Belaye a Kotrbu se dostal puk až k Hanouskovi a ten poslal střelou do sítě Kubáně na střídačku.

Ve 32. minutě vyloučil sudí Jílek dvojici ostravských hráčů za sekání a domácí hráli celé dvě minuty 5 na 3. Dvojitou početní výhodu využil Kotrba a upravil již na 7:0. O minutu později přidal další branku Velechovský, hosté se nestačili ani divit. Prakticky celou třetinu se hrálo jen na branku Poruby, kterou hájil vystřídavší Hanuska. Hostující statickou obranu svěřenci trenéra Bukače mladšího znovu rozložili ve 37. minutě, přihrávku Jančeka přetavil v devátou branku Loskot a završil svůj hattrick ještě před druhou přestávkou.

Poslední dějství šla obě mužstva dohrát už pouze z povinnosti. Se stavem 0:9 se toho moc nadělat nedá. Střelu Belaye srazili beci do ochranné sítě. Ve 46. minutě si šel na trestnou lavici sednout domácí Lenc a hosté početní výhodu využili ke vstřelení čestné branky. Capcarova střela zápěstím Pucholtovi proklouzla. Hosté se přeci jenom na poslední minuty vzchopili. Kapitán Poruby orazítkoval prudkou ranou levou tyč. V 59. minutě stihli Ostravané vsítit ještě jeden gól, za ležícího boleslavského gólmana dorazil puk Bartoš. Junioři tak napravili předešlou porážku a potvrdili své kvality.