Nájezdová loterie pro hráče z Havlíčkova Brodu

29.11.2008, Kateřina Juříková

Hokejisté porubského VOKD hostili v rámci 28. kola Rebely z Havlíčkova Brodu. Diváci v hale čekali dlouhé minuty na úvodní branku zápasu, především proto, že ani jeden ze sobotních týmů nevyužil ani jednu ze spousty tutovek. Ve 46. minutě poslal domácí do vedení Robert Najdek, ale radost mu zhatil o jedenáct minut později Jaroslav Borůvka. A bylo zaděláno na prodloužení a posléze na samostatná střílení. V nich se prosadili jen hostující hráči, a tak první zásah do černého z hole Vojtěcha Němce byl i zásah vítězný. VOKD Poruba tak podlehla Havlíčkovu Brodu 1:2.

- 28.kolo so 29.11.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
BK Havlíčkův Brod
1:2sn(0:0, 0:0, 1:1 - 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 46. Najdek (Zdeněk, Hašek) - 58. Borůvka (Němec), 65. Němec (rozhodující nájezd) Rozhodčí: Smeták - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 3:7, navíc Kubeš (HBR) 10 OT. Bez využití. Diváci: 723. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Iláš - Ovšák, Vajda, Rangl, Vnenk, Buček, Tesařík - Hašek, Najdek, Zdeněk - Červenka, Holuša, Mikula - Gelačák, Ivan, Kolařík - Pavelek, Rehuš, Janečka
BK Havlíčkův Brod: Neruda - Martinka, Borůvka, Soldán, Moščic, Pavlík, Jelínek, Špelda - Endál, Kubeš, Křišťan, Němec, Dušátko, Holec, Stromko, Třetina, Varga, Zohorna, Ondráček, Wurm

Úvodní třetina započala dlouhými boji o kotouč, kdy se havlíčkobrodští a porubští hráči snažili získat kotouč pro sebe. Když se to někomu povedlo, nebylo mu dovoleno vystřelit na gólmana a tak nebyla nouze o osobní souboje. Domácí ve svém tlaku nadále pokračovali a málem i vyšla akce Zdeňka a Najdka, kdy Zdeněk nahrával volnému Najdkovi, který byl vzápětí atakován dvěma havlíčkobrodskými hráči. Porubští měli o pár minut později další dvě šance, ale Kolaříkova střela od modré byla Nerudou odražena pryč a Tesaříkova střela, která byla mířena do odkryté klece, byla včas zachycena obráncem hostí. Ani střela Mikuly neskončila v brankovišti a jen se odrazila od brankářových betonů. Hosté se také pokoušeli dostat se do útočného pásma, ale i když se tam dostali, jejich pokusy o střely byly vždy úspěšně zmařeny. Domácí zvyšovali svůj tlak a většinu času trávili v útočném pásmu. Jejich snahy o vstřelení branky jim úspěšně kazil havlíčkobrodský gólman Neruda, který byl ve střehu a jeho lapačka vždy kotouč zachytila a nebo byl kotouč vyražen vyrážečkou či betony. Hostím, kteří ač se snažili jak mohli, nebylo domácími dovoleno vystřelit na Iláše. V této třetině měli více šancí domácí, ale bohužel ani jednu neproměnili a hostím se také nepodařilo vsítit branku. První třetina tedy skončila nerozhodným stavem 0:0.

V úvodu druhé třetiny začali zářit hosté, kteří se drželi v útočném pásmu a zásobovali Iláše nesčetnými střelami. Vypálil si na něj i Holec, jehož prudká střela byla bohužel domácím strážcem svatyně odražena. Dalším střelcem byl Martinka, který vypálil rychlou střelu od modré, ale i s touto střelou si Iláš věděl rady. Porubští se také dostali do útoku a střela Rangla málem skončila v bráně. Neruda nastavil včas své betony a kotouč do nich zachytil. Oba týmy značně přitvrdily a soubojů o kotouč nebylo málo. Za domácí se opět pokusili o gól Zdeněk a Najdek. Zdeňkova střela se odrazila od Nerudových betonů a Najdek se snažil o dorážku, což se mu podařilo, ale kotouč byl opět pohotovým brankářem zachycen do lapačky. Porubským se ve 35. minutě naskytla neuvěřitelná možnost dát gól, když hráli 5 na 3. Vpálit gól se málem podařilo Tesaříkovi, bohužel havlíčkobrodský gólman opět kotouč zachytil do své lapačky. Domácím se v této početní výhodě nepodařilo vstřelit branku a stav 0:0 se tedy nezměnil. Ondráčkovi, který pálil na porubského brankáře, ani Najdkovi, jehož střela skončila v lapačce havlíčkobrodského gólmana, se nepodařilo bezbrankový stav změnit. I tato třetina byla bezbranková a tak diváci doufali, že alespoň v té poslední třetině padne nějaká branka.

Poslední třetina se nesla v duchu velkého rozhodnutí, jestli vyhrají domácí či hosté a pokud by ani tentokrát nepadla žádná banka, bylo by prodloužení, popřípadě by se jely nájezdy. Oba týmy hrály velmi vyrovnaně, tak jako v předchozích třetinách, a tlaku z obou stran přibývalo. V čase 45:37 se diváci dočkali prvního gólu. Robert Najdek dostal na hůl přihrávku od Zdeňka a vypálil od modré prudkou střelu. Kotouč krásně prolétl mezi hráči stojícími před Nerudou a projel mezi jeho betony až za jeho záda, kde čekal, než si ho rozhodčí vyzvedne. Porubští tak smazali jednu nulu a místo ní zářil na světelné tabuli stav 1:0. Hostím se to samozřejmě nelíbilo a začali přitvrzovat. Další šanci porubských měl, po nahrávce Zdeňka, Hašek, ale kotouč mu z hole vypíchl havlíčkobrodský hráč, kterým byl pronásledován. Hostí také dostali možnost dát branku. Střelu Němce Iláš naštěstí zachytil. Další z hostí byl Holec, jehož střela byla vyražena vyrážečkou. Ani Kubešovi se nepodařilo zkazit Ilášovi jeho čisté konto. Na domácího gólmana si vystřelil i Endál. Jeho střelu opět pohotový brankář vyrazil, ale objevil se Dušátko, který se pokusil o dorážku a nebýt toho, že Iláš kotouč zalehl, málem by se mu to i povedlo. V čase 57:07 dali hosté. Za Ilášova záda dostrčil kotouč Jaroslav Borůvka a vyrovnal tak na 1:1, což opět naskytlo možnost prodloužení. Ovšák, který vypálil od modré dělovku, se snažil skóre zvýšit, bohužel Neruda byl ve střehu a puk chytil do lapačky. Minutu před koncem třetiny si vzali hosté oddechový čas, aby probrali novou taktiku, ale brankáře nechali v bráně. Obrovskou šanci měl Mikula, jenže jeho střela nedokázala přelstít gólmana a tak třetina skončila stavem 1:1.

Prodloužení bylo velmi napínavé. Oba týmy hrály na plno a tvrdě. Jednu z obrovských možností dát branku měl Ondráček, jehož střela letěla těsně nad horní tyčí a málem z toho byla branka. Během 5. nastavených minut se nikomu nepodařilo dát gól a tak museli oba trenéři vybrat hráče, kteří pojedou nájezdy. Za Havlíčkův Brod jel jako první Vojtěch Němec, který udělal před Ilášem kličku, tím ho zmátl, gólman si lehl a hráči hostí se odkryla klec, do které kotouč zavěsil. Za domácí jel Najdek, ale tomu se branku dát nepovedlo. Zato dalšímu havlíčkobrodskému hráči Ondráčkovi ano. Bohužel ani Ranglovi se vsítit branku nepovedlo a tak si Porubští připsali alespoň jeden bod za remízu.