Dorostenci přehráli jednoznačně Šumperk 5:0 a připsali si tak první vítězství v zápasech play out

01.03.2008, Adam Bagar

Po nevydařeném představení na ledě Komety Brna se představil dorost ve svém druhém zápase play out na domácím ledě proti Šumperku. Sareza od úvodních minut byla lepší celkem a po zásluze vedla po dvaceti minutách již 2:0, když se trefil dvakrát Jakub Voznica. Druhá třetina měla podobný průběh jako třetina první a Sareza po brankách Lužného a následně Vidláka odskočila na čtyři branky a vedla tak zaslouženě 4:0. Třetí třetina byla pravděpodobně z obou straně nejslabší, ale Sareze to na pohodovém udržení náskoku stačilo. I přesto dokázali domácí ještě jednou skórovat, a to ve vlastním oslabení po trefě Šimkoviče. Sareza Ostrava tak porazila Šumperk suverénním způsobem 5:0. Další zápas čeká ostravské mládežníky již toto pondělí, kdy se představí na ledě Hradce Králové.

- POUT so 1.3.
HC Sareza Ostrava
DRACI PARS ŠUMPERK
5:0(2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Voznica (Kameníček, Richter), 13. Voznica (Kameníček, Richter), 27. Řehulka (Včíslák), 34. Vidlák (Blažej), 48. Šimkovič (Klimíček). Rozhodčí: Kočí - Bojda, Fiala Vyloučení: 7:10, navíc Šimkovič (SAR), Fabrici, Skoumal (oba ŠUM) všichni 10 OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 5:0.
HC Sareza Ostrava: Kubáň - Večeřa, Lužný, Gančarčík, Černín, Parma, Kupčík, Klimíček, Spusta - Šimkovič, Řehulka, Voznica, Kameníček, Blažej, Šaitar, Vidlák, Včíslák, Richter.
DRACI PARS ŠUMPERK: Fabrici - Hrdlička, Zacpálek, Geweise, Kašpar, Fryč - Prokopec, Holinka, Svoboda, Fořt, Skoumal, Stejskal, Šrámek, Cink, Tomiga S., Tomaník, Trtík, Tomiga J.

Jako první zahrozili hosté, když ve druhé minutě utkání ujížděli Tomiga s Trtíkem, ale první jmenovaný volil místo přihrávky na spoluhráče střelu, kterou Kubáň bez problémů lapil. Ve 4. minutě se ocitl před brankou Šumperku Vidlák, ale jeho první pokus skončil pouze na gólmanovi a při následném pokusu o dorážku byl sražen k zemi, a tak následovala dvouminutová početní výhoda Ostravy. Tu sehráli Ostravští velmi dobře a v čase 4:50 přihrál před branku parádně Kameníček na volného Jakuba Voznicu, který střelou z první nedal gólmanovi šanci střelou mezi betony. V sedmé minutě se ocitl před domácí brankou zcela osamocený Skoumal, ale ani ten nedokázal na Kubáně vyzrát. O několik minut později zahrozili opět hosté, ale střela Stejskala z mezikruží opět skončila pouze v náručí připraveného Kubáně. V 11. minutě dával parádně Včíslák na úplně volného Řehulku před branku, který však trefil pouze tyč. Sareza se dostávala v těchto momentech do velkého tlaku, který následně vyvrcholil druhou brankou v kleci hostí. V čase 12:24 přihrál opět Kameníček po skvělém uvolnění se na úplně volného Jakuba Voznicu, který střelou do poloprázdné branky zvýšil na 2:0. Ve 14. minutě ujížděl v oslabení Šimkovič, ale byl podražen, a tak se hrálo ve čtyřech hráčích na obou stranách. Na ledě to však vypadalo, jakoby hráli domácí v početní výhodě. Nejprve pálil od modré Klimíček, jehož střelu dokázal tečovat těsně před gólmanem Blažej a poté si vyzkoušel tvrdou střelu od modré opět Klimíček. V 17. minutě předvedla Sareza opět velmi zdařilou kombinaci, když dával Blažej na úplně volného Vidláka, který opět nedal a navíc přišel opět faul hostí, a tak závěr třetiny se dohrával opět v tlaku Ostravy. Branka však již žádná nepadla, a tak po dvaceti minutách vedla Sareza nad Šumperkem 2:0.

Hned v úvodu druhé třetiny vyplašil gólmana hostí svou velmi tvrdou ranou z pravého kruhu Šimkovič. Dvě minuty nato se probíjel až před Kubáně Fořt, ale domácí gólman držel stále čisté konto. Ve druhé části již nebyl k vidění tak dobrý hokej jako ve třetině první. V čase 26:35 střílel zpoza kruhů Včíslák, jehož střelu, která propadla velmi zvláštním způsobem až do branky překvapeného Fabriciho, ještě stačil tečovat svým tělem Josef Řehulka. O chvíli později dostal před branku ideální přihrávku Šimkovič, ale opět svou šanci využít nedokázal. Ve 30. minutě předvedli hosté velký tlak v obranném pásmu Sarezy, a tak po šanci Prokopce následovalo o chvíli později vyloučení jednoho z domácích hráčů. Ve 32. minutě se probil až před Kubáně Stejskal, ale jeho zakončení minulo těsně branku domácích. V čase 33:27 přidala Sareza další branku, a to takovou, že by mohla klidně být nominována na zlatou helmu v kategorii souhra. Radim Blažej totiž předvedl se zakončujícím Martinem Vidlákem skvělou kombinaci, když si parádně vyšachovali hostující obranu a zakončovali téměř do prázdné klece. Ve 36. minutě mířili na hostující branku v oslabení Blažej s Šimkovičem, ale nakonec jejich velkou šanci zhatil jeden z vracejících se obránců vypíchnutím puku. Ve 38. minutě se předvedli oba gólmani ve skvělém světle. Nejprve předvedl parádní zákrok Kubáň po střele Tomaníka a následně se na druhé straně předvedl také Fabrici ještě lepším zákrokem po skvělé střele Šimkoviče. V závěru byl ještě vyloučen jeden z hostujících hráčů, a tak Sareza začala třetí část v početní výhodě. Po čtyřiceti minutách tak vedla Sareza již 4:0.

Přesilová hra se však Sareze vůbec nevydařila. Ve 43. minutě vypálil tvrdě zpoza kruhů Voznica po parádním pase Kubáně na modrou. O minutu později zase nedokázal nadvakrát překonat Kubáně, který tak stále držel čisté konto, Stejskal. Ve 47. minutě zahrávali Draci přesilovou hru, ale na ledě to vypadalo spíše tak, že v přesile hraje domácí Sareza. Nejprve našel Blažej před brankou volného Šimkoviče, který ve vyložené šanci opět přestřelil, akce však pokračovala dále a v čase 47:18 se domácí dočkali páté branky – Klimíček vypálil od modré čáry a před brankou dorážel do poloodkryté klece Štefan Šimkovič, který si již branku za svůj dnešní výkon zasloužil. V 51. minutě ujížděl na dračí klec Richter, ale Fabrici mu tentokrát dokázal své betony zaklapnout. Domácí si již utkání užívali a pořádali jeden útočný výpad za druhým. V 56. minutě předvedli další útočný výpad do třetiny Sarezy také Šumperští, ale ani střely Tomaníka a Zacpálka si cestu do branky nenašly. Závěr utkání se již za častého vylučování na obou stranách jen dohrával, a tak Sareza Ostrava porazila Šumperk jednoznačně 5:0.