Dorost v Brně nebodoval

28.02.2008, Michal Pokorný

B r n o - Ostravští dorostenci nezahájili play out úspěšně. V Brně je zradila především obrana, skrz kterou procházeli hráči Komety až příliš snadno. Domácí se sice dostali těsně před polovinou utkání do dvoubrankového vedení, ale ve třicáté minutě dokázal snížit Martin Vidlák. Jednobrankové vedení Komety však nevydrželo příliš dlouho, protože hned po této brance udeřila Kometa potřetí. Těsně před koncem druhé části však dokázal Voznica vsítit branku, která znamenala opět vedení domácích o pouhou jednu branku. Do poslední dvacetimitnuovky se tak vstupovalo s velmi otevřeným skórem 3:2. Ve třetí třetině ale přišla pětimintuovka, ve které ostravští dorostenci třikrát inkasovali, a tak definitivně ztratili šanci na to, aby si do Ostravy odvezli z jihu Moravy nějaké body. Na konečných 6:2 už jen kosmeticky upravoval svou druhou brankou v zápase Vidlák. Další zápas čeká dorostence v sobotu 1.3., kdy doma přivítají od 13:00 hod. Šumperk.

- POUT čt 28.2.
HC Kometa Brno
HC Sareza Ostrava
6:3(1:0, 2:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 19. Jarůšek (Ješko), 28. Maša (Krejčiřík, Tesař), 32. Jarůšek (Crhák), 43. Tesař (Touška , Novotný), 45. Jarůšek, 48. Jarůšek - 30. Vidlák (Blažej), 39. Voznica (Richter), 52. Vidlák (Blažej, Richter). Rozhodčí: Dědek - Mlčoch, Musil. Vyloučení: 11:10, navíc Horák (KOM) 10 minut 0T. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3.
HC Kometa Brno: Galanský - Nedvěd, Bilčík, Ješko, Horák, Pospíšil, Krejčiřík, Heža, Juráň, Sedláček, Süsser, Hnilička, Komínek, Zemánek, Tesař, Touška, Maša, Procházka, Novotný.
HC Sareza Ostrava: Kubáň (45. Konvička) - Večeřa, Lužný, Gančarčík, Černín, Parma, Kupčík, Klimíček, Spusta, Šimkovič, Kameníček, Řehulka, Voznica, Kofroň, Blažej, Šaitar, Vidlák, Bystroň, Včíslák, Richter, Vicherek.

V netradiční den se hrál úvodní zápas play out mezi dorostenci Komety Brno a Sarezy Ostrava. Domácí začali aktivněji, ale poté se na chvíli usadili v pásmu hosté. Obě mužstva se víceméně přetahovala o pásma, ale více ze hry měla Kometa, která několikrát propásla šanci 2 na 1. Útočně laděný hokej potvrdila především šance Igora Novotného, který ve vyložené pozici přestřelil a z následujícího protiútoku netrefil roh Galanského branky ostravský Šimkovič. Stejně tak Touškovu ideální přihrávku nevyužil Maša. Oba týmy si zahrály několikero přesilovek, ale ani jedna nebyla úspěšná. Až minutu před koncem našlápl k samostatnému úniku Richard Jarůšek, požil si brankáře a pěknou kličkou do forhendu stanovil skóre první třetiny na 1:0 pro Kometu.

Druhá třetina byla co do gólů mnohem zajímavější. Jako první se prosadil z dorážky Libor Maša, který byl ve správnou dobu na správném místě. Netrvalo ale dlouho a Ostrava se také dočkala. To v těsné blízkosti brněnské branky přihrál Blažej na Martina Vidláka, který pohotovou střelou snížil na 2:1. Za další tři minuty se ovšem znovu radovali domácí. Ivo Crhák vyslal do samostatného úniku Richarda Jarůška a ten podobně jako při své první dnešní trefě překonal ležícího Kubáně pohlednou kličkou. Sareza se ovšem ani po tomto gólu nevzdala. Důraz se vyplatil Jakubovi Voznicovi, který asi na třikrát překonal klečícího Galanského. Do konce druhé části se již nic podstatného nestalo.

Ve třetí třetině se hra vystupňovala. Hned ve 43. minutě zvýšil střelou od modré na 4:2 Ondřej Tesař. Za tři minuty vstřelil svůj třetí gól zápasu Richard Jarůšek, který blafákem proměnil trestné střílení. To už nevydržel v brance Kubáň a nechal se vystřídat Dominikem Konvičkou. Od této chvíle se utkání začalo hodně vyostřovat, přibylo hodně osobních soubojů a pěstních výměn názorů. Trestná lavice tak byla ve třetí části téměř neustále plná. Kometa byla ovšem v herní pohodě a především Richard Jarůšek táhl domácí ofenzívu. Kličkou, tentokrát do bekhendu, překonal nastoupivšího Konvičku a stav zvýšil už na 6:2. Ostravě se podařilo jenom snížit, když v přesilovce Blažej s Jakubem Voznicou vyšachovali domácí obranu. Krom mnoha potyček se více nestalo, Kometa si doma ponechává zasloužené tři body a Ostrava může zpytovat svědomí, protože prohrála především díky velice průchozí obraně.