Junioři porazili v prodloužení Vsetín

16.12.2007, Vladimír Vronka, Michal Potyš

Junioři Sarezy Ostrava přivítali v sobotu na svém ledě juniory Vsetína. Sareza potřebuje body jako sůl, ale začátek se domácím nepovedl. Ve druhé minutě prohrávali 0:1, ale o dvě minuty později dokázal vyrovnat Ivo Jelšík. Hosté dokázali přidat do konce první části ještě jeden gól a do kabiny šli s jednobrankovým vedením. Vstup do druhé třetiny se Vsetínu povedl na výbornou, po 36 sekundách vedli hosté o dvě branky. Ostravští se nevzdali a do konce třetiny vyrovnali, na všech třech ostravských brankách se podílel Martin Bartoš. Poslední část gól nepřinesla a tak se muselo prodlužovat. Bod navíc zajistil Sareze Jakub Ciupa. Sareza Ostrava porazila Vsetín 4:3 v prodloužení.

- 30.kolo so 15.12.13:00
HC Sareza Ostrava
VHK ROBE Vsetín
4:3p(1:2, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Jelšík (Bartoš), 23. Mocek (Bartoš, Vajda D.), 31. Bartošek (Bartoš), 63. Ciupa (Falter, Vajda D.) - 2. Červenka (Varga), 13. Kadlčík (Haschka, Ševčík), 21. Ševčík (Kadlčík, Rachůnek). Rozhodčí: Mikula - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 5:10 , navíc Měkýš (Sar) 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 35:53. Průběh utkání: 0:1, 1:2, 2:3, 4:3.
HC Sareza Ostrava: Gleich - Falter, Měkýš, Vrána, Tomis, Parma, Vajda D., Černák - Ciupa, Batoš, Řezáč, Mocek I., Bartošek, Kopáč, Jelšík, Vajda R., Široký
VHK ROBE Vsetín: Kudela - Holomek, Fabián, Kapr, Farda, Kocur, Haschka, Lukeš - Kadlčík, Varga, Plachtovič, Sýs, Ševčík, Rachůnek, Surovčík, Červenka, Pospíšil

V úvodu utkání šli hosté rychle do vedení ve vlastním oslabení ujel domácí obraně Martin Červenka a Vsetín vedl 0:1. V Čase 2:49 usedl na trestné lavici vsetínský Haschka a domácí chtěli své zaváhání z úvodu utkání smazat a to se jim také povedlo. Bartoš vypálil od modré čáry, Kudela betonem dokázal puk zastavit, ale následné dorážce Ivo Jelšíka už zabránit nedokázal 1:1. Hrál se velice ofenzivní hokej. Sareza hosty dokázala uzavřít v obranné třetině, ale nic z toho nedokázali domácí vytěžit. V 11. minutě to zkoušel na Kudelu Jelšík, ale hostující kasař byl na místě. Ve 12. minutě oslabil svůj tým Ciupa. Po vybojovaném kotouči za brankou se k puku dostal Libor Kadlčík a vymetl pavučinku Gleichovy svatyně. V 16. minutě neudržel své nervy na uzdě Měkýš a vyinkasoval od hlavního sudího osobní desetiminutový trest. Domácí ani hosté nedokázali do konce třetiny přidat branku, proto šli do šaten s jednogólovým vedením hosté.

Druhá třetina začala ve stylu té první. Už 36 sekund po úvodním buly propálil Gleicha mezi betony Robin Ševčík a Vsetín vedl 1:3. Sareza dostala o chvíli později možnost sehrát přesilovou hru. V ní po levé straně ujel Bartoš, který křižnou přihrávkou poslal puk na hůl Ivo Mocka, jehož ránu dokázal Kudela lapačkou zastavit, ale poté neudržel hostující gólman rovnováhu a lapačka i s kotoučem skončila za brankovou čárou. Ve 23. minutě se vylučovalo na obou stranách, domácí Bartošek se Širokým dostali dvouminutové tresty za šarvátku s Plachtovičem a Kaprem, kteří také putovali na trestnou lavici. Ve 25. minutě zkoušel štěstí David Vajda, ale Kudelu rána od modré čáry nepřekvapila. Poté se hosté usadili v obranném pásmu domácích, ale Gleicha překonat nedokázali. Ve 30. minutě ujížděli dva ostravští na osamoceného obránce, který však pokus o přihrávku překazil, čímž založil rychlý protiútok hostů, ale Ševčík nechal vyniknout beton domácího gólmana. Domácí se snažili o vyrovnání, které přišlo ve 31. minutě. Gleich rozehrál na Bartoše, který předal kotouč Michalu Bartoškovi, pěkná akce se dá popsat slovy nahrávka, střela a gól – 3:3. Ve 34. minutě prožívali domácí horké chvilky, a to díky nepozornosti obrany. Nejdříve se v situaci 3 na 1 ocitl Gleich, ale skóre se neměnilo a to ani o několik sekund později, kdy Varga svojí stoprocentní šanci laxně napálil do Gleichovy lapačky. Gleich ke konci druhé třetiny držel Sarezu nad vodou, ale byli to domácí, kteří mohli jít do kabin spokojenější, když vteřinu před závěrečnou sirénou zastavila Mockovu dorážku tyč opuštěné vsetínské klece.

Začátek třetí třetiny nebyl brankově štědrý jako začátky předchozích dvou třetin. Ve 43. minutě po chybě domácí obrany ale Gleich, s přispěním postavené útočícího hráče v brankovišti, situaci vyřešil. Třetí třetina měla trochu pomalejší průběh než ty předešlé a šancí mnoho k vidění nebylo. Až ve 49. minutě se dostal vsetínský Rachůnek do samostatného úniku, ale i samostatný únik dokázal Gleich lapit. V 53. minutě Vsetín zatlačil domácí do jejich pásma. Gleich vyjel za bránu, kde jej atakoval útočník Vsetína a nebýt domácích obránců, mohli se vsetínští radovat z vedení. Do konce třetiny se nic zajímavého nestalo, a tak přišlo na řadu prodloužení.

V prodloužení byl za podražení vyloučen vsetínský Holomek a domácí dokázali nabízenou šanci využít. Jakub Ciupa se po uplynutí dvaadvaceti sekund postaral o vítězství domácího celku, když si obešel vsetínského obránce a nad Kudelovu vyrážečku rozhodl zápas. Sareza Ostrava porazila juniorku Vsetína 4:3 v prodloužení a připsala si na své konto dva cenné body.