Junioři naděje na výhru nad Mladou Boleslaví pohřbili ve třetí třetině

23.11.2007, Jitka Čechová

Ostravští vstoupili do zápasu aktivně a zaslouženě za to sklízeli ovoce. Po první třetině šli do kabiny sice jen s jednobrankovým náskokem, o který se postaral Martin Bartoš, zato ale určitě o dost spokojenější než domácí tým, kterému se příliš nedařilo. A když na konce druhé dvacetiminutovky přidal druhou branku Michal Belanec, málokdo už přestával věřit, že by se mohlo stát ještě něco zásadního. Nicméně Středočeši se dokázali zvednout a ve třetí třetině vsítit rovnou čtyři góly, které rozhodly.

- 23.kolo pá 23.11.18:00
BK Mladá Boleslav
HC Sareza Ostrava
4:2(0:1, 0:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 51. Loskot (Bílek F., Chochola), 57. Loskot (Bílek F.), 60. Janček (Hrdlička, Tondr) - 12. Bartoš (Jelšík), 40. Belanec (Mocek). Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Kalina. Vyloučení: 7:9, navíc Bartoš OK, Gleich 5 + OK (oba SAR). Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80.
BK Mladá Boleslav: Hrubý – Bílek F., Bílek O., Maršík, Jaroměřský, Martínek, Malý, Soukup – Krejčík, Chochola, Hrdlička, Janček, Mišner, Protasenja, Milotinský, Bříška, Loskot, Chamrád, Antončík, Tondr
HC Sareza Ostrava: Gleich (52. Konvička) – Měkýš, Vrána, Bartoš, Tomis, Pindur, Parma, Vajda D., Černák, Falter - Mocek I., Bartošek, Belanec, Kotala, Hanke, Kopáč, Jelšík, Vajda R., Široký, Ciupa, Řezáč

Hosté vkročili do utkání o maličko lépe, a taky bylo logické, že první vážnější zásah si připsal gólman Středočechů. To když ho sice z úctyhodné ale přesto nebezpečné vzdálenosti otestoval Bartoš. Netrvalo ale dlouho a Mladoboleslavští začali svému soupeři zdárně sekundovat. Zlepší domácích se projevilo hned v první přesilové hře Moravanů, během níž se prakticky vůbec nedokázali usadit v útoku. Boleslavští se stali aktivnějším celkem, stejně tak se jim začala lepit na ostří bruslí smůla. Vzdor opravdu povedeným akcím nedokázal domácí tým zužitkovat dvouminutovou přesilovku. Nicméně pokud úvodní třetina něco ukázala, byla to vyrovnanost sil a tudíž velký vliv přesilovek. Jednu z mnoha využil tiše a nenápadně Martin Bartoš, když objel bránu a prošťouchl puk brankáři Hrubému pod lapačkou. Boleslavští zabrali ještě víc, v téměř jisté šanci se ocitl obránce Jaroměřský, na poslední chvíli ale obětavým pádem vše vyřešil jeden z ostravských obránců. Středočeši tak měli rozhodně v kabině o čem přemýšlet.

Vývoj zápasu pokračoval podobným způsobem, jako tomu bylo v úvodní dvacetiminutovce. Hosté opět do hry dravě vlétli, Mladoboleslavským ale trvalo řádově vteřiny je znovu dohnat, ne-li ještě překonat. Puk začal cestovat z jedné strany hřiště na druhou, pravidelné šance obou mužstev likvidovali soupeřovi obránci, v krajních případech brankáři. Boleslavští Ostravu několikrát v mnoha směrech předčili, v porci smůly pravděpodobně nejvíc. Před koncem třetiny byli totiž vyloučeni dva jejich hráči, kteří spolu měli nedobrovolně posedět na trestné lavici pouhých deset sekund. I to ale Sareze stačilo ke vstřelení jejich druhého gólu. Branku umístěnou do sítě jen pár sekund přes zazněním sirény si do statistik připsal Michal Belanec.

Závěrečná část utkání přinesla již málokým očekávaný vývoj situace. Zpočátku nemasná neslaná dvacetiminutovka nabrala nečekaný směr ve 49. minutě kdy Středočechům značně zvedl náladu a do žil vlil ztracené sebevědomí Jakub Chochola, který využil nedostatečné pohotovosti Gleicha a doslova jej prostřelil. Ostravskými tato situace zamávala víc, než se snažili dát najevo, když ale do kabin na popud rozhodčího předčasně odešel jeden ze stavebních kamenů jejich útoku Martin Bartoš, bylo dokonáno. Ukázkovou tečí na 2:2 vyrovnal Marek Loskot. Boleslavští zabrali a soupeři začaly doslova téct nervy. Devět minut udělal dost možná rozhodující chybu hostující gólman, když hokejkou píchl jednoho z dorážejících Středočechů, za což si vykoledoval trest do konce utkání a musel z brankoviště pryč. Na jeho místo nastoupil o dost mladší Dominik Konvička. Mladoboleslavští jakoby ho chtěli uchlácholit a na několik minut jejich tlak trochu ustal a své tak ještě chtěli říct Ostravští. Bartošek ale nebyl dostatečně důrazný. O tom se ale nedá mluvit v případě Marka Loskota, který se v 57. minutě postaral o dokonání obratu. Sareze se tato situace pochopitelně nelíbila, nepomohl ale ani time-out, ani následná hra bez brankáře. O tečku za dnešním zápasem se naopak trefou do prázdné klece postaral Richard Janček.