Sparta byla nad síly juniorů

28.10.2007, Michal Potyš

Po výhře nad Slavií čekal Sarezu další celek z Prahy - Sparta. Hostující tým nepřipustil žádné překvapení a porazil domácí Ostravu 6:0. Hrdiny utkání byli bezesporu Pavel Mrňa, který sám 4 branky vsítil a dále Lukáš Rybecký, jenž dva góly dal a na další 3 přihrál. Pražský celek si tak odváží vysoké vítězství a zároveň tři body do ligové tabulky.

- 18.kolo so 27.10.13:00
HC Sareza Ostrava
HC Sparta Praha
0:6(0:2, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Rybecký (Kafka), 8. Mrňa (Rybecký), 33. Mrňa (Rybecký), 40. Rybecký (Morkes, Čížek), 41. Mrňa (Rybecký, Kafka), 58. Mrňa (Hanzl, Čížek). Rozhodčí: Kočí - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 9:11, navíc Mocek 10, Měkýš do konce utkání (oba Sareza). Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 100. Střely na branku: 25:38. Průběh utkání: 0:0, 0:6.
HC Sareza Ostrava: Gleich - Lyčka, Mikulík, Měkýš, Parma, Pindur, Poláček, Vajda D., Řezač - Belanec, Ciupa, Hanke, Jelšík, Kalina, Kopáč, Mocek, Suchý, Vajda R., Široký.
HC Sparta Praha: Novotný - Čížek, Hanzl, Kořínek, Sem, Topič, Vrána, Vošmik - Forman, Hájek, Kafka, Morkes, Mrňa, Osladil, Pacovský, Rybecký, Slaba, Sladký, Škaloud.

Sparta si přijela do Ostravy pro povinné tři body a tomu také nasvědčoval i průběh zápasu. Ostravští ze začátku protivníka zaskočili svou agresivitou, ale už ve 3. minutě se po chybě v útočném pásmu řítili do brejku hosté a Lukáš Rybecký chladnokrevně proměnil nahrávku od Petra Kafky. Pražané dobře bruslili což vedlo k další chybě domácích. V 8. minutě zvyšoval na 0:2 svým prvním gólem Pavel Mrňa. V 17. minutě nedokázal sudí posoudit zda se puk po střele ostravského hráče odrazil od vnitřní konstrukce branky nebo trefil břevno, branka měla s největší pravděpodobností platit.

Domácí byli i v průběhu 2. třetiny pod tlakem, nadále však hrozili nebezpečnými brejky. V 33. minutě dostali domácí další ledovou sprchu, když Pavel Mrňa svým druhým gólem v zápase pojistil třígólové vedení. O minutu později byl vyloučen Měkýš do konce utkání a hosté pokračovali v náporu. Vynikající Gleich se však i přes nepříznivý stav blýskl několika skvělými zákroky. To mu vydrželo až do 40. minuty, kdy ho překonal nad vyrážečku svým druhým gólem v utkání Lukáš Rybecký.

Třetí třetina pokračovala ve stejné režii, už ve 41. minutě Gleich lovil ze své sítě po páté, když Rybecký ujel po levé straně a předložil ideální přihrávku Mrňovi a ten svým hattrickem navýšil skóre na 0:5. Tečku za celým zápasem udělal v 58.minutě opět hostující útočník Pavel Mrňa, který svým čtvrtým gólem potvrdil suverenitu hostujícího celku v sobotním utkání.