Juniorka přehrála Karlovy Vary

22.09.2007, Martin Hrubý, Vladimír Vronka

Junioři Karlových Varů přijeli do Ostravy se čtyřmi výhrami a hrozivě vyhlížejícím skóre 29:8, jenže již v pátek podlehli karlovarští junioři Vítkovicím. Sobotní zápas se vyvíjel lépe pro Sarezu, která vedla po druhé třetině 3:1, hosté zbraně nesložili a vyrovnali na 3:3, ale to bylo z jejich strany vše. Naopak Sareza ještě dvě branky přidala. Vítěznou trefu si připsal Jan Široký. Na konečných 5:3 zakončil do prázdné brány Michal Belanec. Junioři Sarezy Ostrava porazili juniorku Karlových Varů 5:3

- 8.kolo so 22.9.13:00
HC Sareza Ostrava
HC Energie Karlovy Vary
5:3(1:0,2:1,2:2)
Branky a nahrávky: 12. Mikulík (Belanec), 31. Mikulík, 34. Kasalík (Adámek), 51. Široký (Jelšík), 60. Belanec (Jelšík) - 29. Přindiš (Zmeškal, Budínský), 42. Budínský (Dej, Mareček), 47. Dej (Přindiš). Rozhodčí: Kočí (od 20. Kubičík) - Tošenovjan, Lederer. Vyloučení: 11:7, navíc Gleich (SAR) 10 min. OT - Sláma (KVA) 10 min. OT + OK. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 220. Střely na branku: 26:43.
HC Sareza Ostrava: Gleich - Rusek, Tomis, Pindur, Parma, Vajda D., Mikulík, Lyčka - Šofer, Ružbašan, Mocek, Uherek, Kasalík, Belanec, Adámek, Kotala, Kopáč, Jelšík, Vajda R., Široký.
HC Energie Karlovy Vary: Hruška - Schmidt, Přindiš, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan M. - Šnajdr, Topinka, Záhora, Kellner, Chaljavin, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Budínský, Rohan T, Kroupa.

Zápase začal opatrně, ale ve třetí minutě to změnily Karlovy Vary, které uzamkly Sarezu v jejím obranném pásmu, ale bez střel se gól dát nedá. Na druhé straně ujel Uherek, ale v poslední fázi mu kotouč přeskakuje hůl. V sedmé minutě se mohli ujmout vedení hosté, ale proti spršce střel stál připravený Gleich. O dvě minuty později ukázal Budínský co dovede, ale ostravský gólman jeho individuální akci překazil. Sareza dostala možnost sehrát přesilovku 5 na 3, ale gólově se prosadit nedokázala. Když naskočil na led první vyloučený hráč, poslal puk do sítě Martin Mikulík, na tabuli svítil čas 11:29. Hosté mohli vyrovnat při přesilovce v 15. minutě, ale hostující obraně ujel Mocek, ale Hruška v bráně Karlových Varů byl proti změně skóre. Po první třetině byl stav 1:0.

Druhou třetinu začala Ostrava s přesilou jednoho muže v poli, ale k ohrožení hostující brány se nedostala. Skvělou příležitost k vyrovnání dostali hosté v rozmezí 26. a 31. minuty. Kdy na trestnou lavici postupně usedal jeden hráč Sarezy za druhým. Jejich počet se zastavil na čísle čtyři. Hosté nedokázali první přesilovku 5 na 3 využít, druhou po zdržování hry Tomise, který zůstal zraněný ležet na kotouči, již ano. Petr Přinďiš vypálil z kruhu pro vhazování na tečovanou ránu nedokázal Gleich zareagovat. V pokračujícím oslabení se do pásma prodral Martin Mikulík a střelou zpoza kruhu nachytal hostujícího gólmana na hruškách. Sareza chtěla přidat další gól, ale Radovan Vajda motal hlavy obránců bez gólového efektu. Běžela 34. minuta, když vyslal Adámek křížný pas na Michala Kasalíka, který ranou nad vyrážečku překonal hostujícího gólmana. Karlovy Vary mohly snížit stav utkání při oslabení. Sám na Gleicha jel Sláma, ale svou šanci za pačesy nechytil. Po druhé třetině vedla Sareza 3:1.

Poslední třetinu začali přesilovkou hosté, po minutě a čtyřech sekundách ji dokázali využít, když Vít Budínský dokázal využít skvělou přihrávku Deje. Poté uzamkli hosté domácí v obranném pásmu, ale při stejném počtu hráčů na ledě nedokázali vsítit branku. Ve 46. minutě dostali hosté další příležitost ukázat jak se hraje přesilovka 5 na 3. Na tabuli svítil čas 46:30, když dostal Rostislav Dej puk po vybídnutí Přindiše. Domácí mohli strhnout vedení na svou stranu v přesilové hře za faul Slámy, kterému se však verdikt nelíbil a návdavkem dostal desetiminutový trest, ale ani ten hostujícího hráče neuklidnil a následovat trest do konce utkání, ale Šofer nedokázal dostat puk do brány. Sareza strhla vedení na svou stranu v čase 50:06, kdy Jelšíkovu přihrávku dokázal dostat za Hruškovy záda Jan Široký. Saraza mohla doplatit na nedisciplinovanost. Hosté dostali možnost sehrát další přesilovku za Tomisovo podražení. O chvíli později dostal domácí gólman desetiminutový trest za odpálení soupeřovy hole , ale hosté čtvrtou přesilovkovou trefu v utkání nepřidali. Sareza nechtěla pustit hosty aktivní hrou do tlaku, který by mohl znamenat ztrátu bodů. Hosté se na druhou stranu snažili body získat. Po oddechovém čase následovala hra bez gólmana, ale gólový efekt nepřišel. Dvanáct sekund před koncem rozhodl o vítězství Sarezy Ostrava nad Karlovými Vary Michal Belanec, když do prázdné brány upravil stav utkání na konečných 5:3.