Junioři v zápase bohatém na góly těsně podlehli Kladnu

21.09.2007, Vladimír Vronka, Adam Bagar

Na led ostravské Sarezy zavítal tým Kladna. Od začátku utkání byl k vidění docela pohledný zápas, ve kterém nebyla nouze o góly a brankové příležitosti. Na začátku první třetiny se za domácí trefil Mikulík, ale přesto odcházeli do šatny spokojenější hosté, kteří dvěma brankami otočili. Druhá třetina přinesla dvě branky na obou stranách. Za Sarezu se trefili Ivo Mocek a Belanec. Do třetí třetiny tak ostravané přicházeli s jednogólovou ztrátou, kterou však smazat nedokázali. Poslední část hry nám přinesla celkem sedm branek. Za domácí se trefil dvakrát Jiří Šofer a jeden gól vstřelil také Ondřej Lyčka. Sareza tak podlehla Kladnu divokým výsledkem 6:8.

- 7.kolo pá 21.9.17:00
HC Sareza Ostrava
Rytíři Kladno
6:8(1:2, 2:2, 3:4)
Branky a nahrávky: 2. Mikulík (Belanec), 26. Mocek (Kasalík), 30. Belanec (Mocek, Kasalík), 44. Šofer (Belanec), 51. Šofer (Kopáč, D. Vajda), 58. Lyčka (Kopáč) - 10. Procházka (Hlusička, Valský), 19. Hlusička (Valský), 34. Trončinský (Hlusička), 37.Mužík (Plichta, Veselý), 43. Procházka (Valský), 51. Veselý (Mužík), 57. Plichta (Bláha, Melka), 59. Hlusička (Valský). Rozhodčí: J. Jeřábek - Koliba, Barteček. Vyloučení: 10:12. Využití: 1:2. V oslabení: 1:2. Diváci: 120. Střely na branku: 30:42.
HC Sareza Ostrava: Gleich - Tomis, Pindur, Parma, Vajda D., Poláček, Mikulík, Lyčka - Šofer, Mocek, Uherek, Kasalík, Belanec, Adámek, Kotala, Kopáč, Jelšík, Vajda R., Široký.
Rytíři Kladno: Cikánek - Čermák, Petráček, Trončinský, Vyskočil, Stehlík, Látal, Šmíd - Melka, Křepelka, Bečvář, Mužík, Procházka, Valský, Hoffmann, Plichta, Bláha, Veselý, Hrdlička, Hauer, Hlusička.

Od začátku utkání byl k vidění na obou stranách rychlý hokej s mnoha šancemi. Ve 2. minutě si Čermák nabruslil před branku Gleicha, kde se ocitl úplně sám, ale nezakončil tak dobře, jak by si představoval. V čase 1:57 se z ničeho nic dočkala Sareza úvodní branky – v oslabení ujel Belanec, který však branku ještě nedal, ale do prázdné branky kotouč dorazil Martin Mikulík. Ve 4. minutě měla další příležitost domácí Sareza, když Radovan Vajda stál osamocen před hostujícím gólmanem Cikánkem a poté se ještě k dorážce natahoval Parma. V minutě 9. střílel z mezikruží Adámek, ale Cikánek byl opět připraven. V desáté minutě nahrál na druhou stranu krásným způsobem Kopáč na Mikulíka, ale ten těsně netrefil hostující branku. Z protiakce, v čase 9:52 nahrál Hlusička z rohu na nekrytého Petra Procházku, který se nemýlil a vyrovnal tak na 1:1. V minutě 11. stál zcela sám před Gleichem Plichta, ale vypálil těsně nad branku. V 16. minutě měli obrovskou příležitost opět hosté, když ujel obraně domácích při vlastním oslabení Bláha, ale nezakončil úspěšně. Ale o dvě minutky později se přece jen hosté druhé branky dočkali – předvedli krásnou přesilovkovou akci na jejíž konci stál před odkrytou brankou Jakub Hlusička. Po první třetině hokeje plného šancí byl stav 1:2.

Začátek druhé třetiny patřil opět hostujícímu Kladnu. Ve 22. minutě střílel od modré čáry tvrdě Látal a poté se ještě ocitl před gólmanem Gleichem Valský, ale ani jeden třetí branku nepřidal. V čase 25:24 využil zmatků v obraně hostů Ivo Mocek, který se trefil opět do prázdné branky po asistenci Kasalíka. Ve 28. minutě se ocitl opět zcela sám před domácím gólmanem Hoffman, ale Gleich skvěle chytil jeho pokus. V čase 29:36 se domácí dokonce dostali do vedení - Mocek vystřelil z mezikruží, Cikánek jeho pokus vyrazil a k dorážce se dostal Michal Belanec, který se k tyči nemýlil. O pár vteřin později netrefil v jasné šanci poloprázdnou branku domácí Uherek. V čase 33:04 ujeli v oslabení Kopáč a zakončující Marek Trončinský, kteří situaci dva na jednoho skvěle zvládli. Kladno nadále v tomto oslabení domácím zatápělo. Ve 36. minutě se dostali do obrovské příležitosti opět domácí, když Adámkova střela se zastavila několik milimetrů před brankou hostí a poměrně dlouhou dobu tam puk ležel než ho jeden z obránců stačil vyhodit z pásma. V čase 36:42 se však trefili opět hosté, když se odrazil puk po velkých zmatcích v obranné hře domácích k Jakubu Mužíkovi, který se nemýlil. Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil, obě mužstva přidala po dvou brankách, a tak stav byl po druhé třetině 3:4.

Na začátku poslední části přidali hosté gól, který je dostal už do dvougólového vedení – v čase 42:25 ujeli v oslabení opět dva hráči Kladna proti jednomu obránci Sarezy, který opět neměl proti zakončujícímu Petru Procházkovi šanci. Odpověď však přišla velmi rychle, když v čase 43:16 vstřelil branku po nepřehledné situaci před brankou hostí Jiří Šofer. Ve 44. minutě využili málem hosté vyjetí Gleicha až k modré čáře, ale střela jednoho z obránců šla těsně nad domácí branku. Tento pěkný zápas byl zbytečně kouskován rozhodčím, který snad ani sám někdy nevěděl za co vůbec vylučuje. V čase 50:10 vystřelil z pravého kruhu střelu z kategorie lehčích Tomáš Veselý, ale Gleich ji propustil za svá záda. Sareza opět rychle snížila, když Jiří Šofer ujel obraně hostů, udělal kličku a do proti pohybu gólmana zamířil mezi betony. V 53. minutě vystřelil z pravého kruhu jedovku Bláha, ale naštěstí šla těsně vedle branky domácích. V čase 56:20 jsme viděli již dvanáctý gól, když Bláhovu střelu Gleich vyrazil přesně na hůl Micahla Plichty. Sareza ale opět ihned snížila, když v čase 57:53 vystřelil Kopáč, jehož střelu Cikánek opět vyrazil před sebe. Na vyražený kotouč si najel Ondřej Lyčka, který se již do odkryté branky nemýlil. Nakonec se počet branek zastavil na čísle 14, když v čase 58:55 pečetil výhru Kladna do prázdné klece Jakub Hlusička, který vystřelil z půlky hřiště. Kladno si tak odváží z Ostravy v zápase bohatém na góly vítězství 6:8, a nutno říci, že byli hosté přece jen lepším týmem.