Junioři v Edenu na domácí Slavii nestačili

14.09.2007, Ondřej Huml, David Schlegel

Junioři Sarezy Ostrava podlehli v Praze pražské Slavii v 5. kole juniorské extraligy 2:7. O výsledku rozhodlo sedm minut v polovině utkání, během nichž hosté z Ostravy inkasovali čtyři branky. Stínem utkání byl ošklivý faul domácího Česneka, který nekompromisně srazil Měkýše, jenž byl převezen do nemocnice a zřejmě utrpěl otřes mozku.

- 5.kolo pá 14.9.
HC Slavia Praha
HC Sareza Ostrava
7:2(2:0, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Hafenrichter (Křišťan, Nestrašil), 15. Česnek (Kachlík), 26. Uleščenko (Doležal, Krejčí), 29. Hafenrichter (Nestrašil, Mazanec), 33. Česnek (Kachlík), 33. Česnek (Kachlík), 53. Vokál (Freisler) - 21. Tomis (Mocek), 56. Vajda (Mocek). Rozhodčí: Nečas - Arazimová, Svoboda. Vyloučení: 9:5, navíc 5 min + do konce utkání Česnek (Slavia) a Tomis 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 49. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:2.
HC Slavia Praha: Furch - Beránek, Mazanec, Veselý, Horváth, Drbohlav, Soldán, Moščic, Doležal, Uleščenko, Křišťan, Nestrašil, Doležal, Petrán, Malárik, Krejčí, Freisler, Hafenrichter, Kachlík, Vokál, Česnek
HC Sareza Ostrava: Gleich - Vajda, Pindur, Parma, Tomis, Mikulík, Lyčka, Kičmer, Měkýš, Hanke, Šofer, Kasalík, Belanec, Mocek, Adámek, Široký, Kopáč, Kalina, Jelšík, Vajda, Uherek
Do zápasu vkročily oba celky aktivně, jiskřilo se na obou stranách. První větší šanci si vypracovali domácí, když se po necelých třech minutách dostali do přečíslení Doležal s Uleščenkem, ten se ale ještě zastřeloval. O dvě minuty později zahrozili hráči Serezy, zpoza branky si nebezpečně vyjel Jelšík, gólman Furch však byl pozorný. V čase 8:18 měl gól na hokejce slávistický útočník Kachlík, položil si brankáře Gleicha, ale nepodařilo se mu dostatečně zvednout puk. Radost tak na domácí lavičce vypukla až ve 14. minutě, když krásnou přesilovkovou akci zakončil do odkryté branky Hafenrichter - 1:0. Minutu poté přidal další branku dravý Česnek, jenž opět v početní výhodě prostřelil hostujícího gólmana podruhé - 2:0. Slavia pak za tohoto stavu třetinu v pohodě dohrála.

Prostřední dějství začali lépe hosté, v čase 20:55 překonal Furcha aktivní Tomis, který využil nepřehledné situace před domácím gólmanem a proměnil další přesilovou hru zápasu - 2:1. Ostrava ale dlouho na úspěch pomýšlet nemohla, kanonádu domácích začal ve 26. minutě Edgars Uleščenko, jenž mířil z úhlu do odkryté klece - 3:1. Podobná akce se stejným výsledkem přišla i tři minuty poté, Hafenrichter přidal svůj druhý gól v přesilové hře - 4:1. Nejkrásnější moment zápasu ale přišel v čase 32:07, Jakub Kachlík poslal do sólového nájezdu Česneka, který elegantní zadovkou nedal nebohému Gleichovi žádnou šanci - 5:1. Domácí pak mohli svůj náskok ještě zvýraznit, ale šance Horvátha i Petrána zůstaly nevyužity.

S poslední třetinou mírně opadlo nasazení z prvních dvou třetin, pohledný hokej plný osobních soubojů však pokračoval. V čase 41:42 domácí zvýšili své vedení, když Uleščenko využil výborné nahrávky Krejčího a skóroval - 6:1. Ve 49. minutě dostali hosté výhodu dvou hráčů v poli, ale až na dobrou střelu Šofera se k ničemu nedostali. A tak přišel sedmý gól Slavie, v 53. minutě si puk skvostně vyměnili Freisler s Jakubem Vokálem, který mířil do odkryté branky - 7:1. Gólový účet zápasu pak uzavřeli hráči Ostravy, v přesilovce propálil brankáře Furcha ranou od modré Vajda - 7:2. Zápas se měl v klidu dohrát, místo toho však minutu před koncem domácí Česnek ostře srazil hostujícího kapitána Měkýše, který byl po tvrdém nárazu na hrazení okamžitě převezen do nemocnice, zřejmě utrpěl otřes mozku.