Dorostenci nasázeli Vsetínu rovný půl tucet branek

15.02.2008, Adam Bagar

Dorostenci Sarezy Ostrava přivítali na svém ledě Valachy ze Vsetína, kteří momentálně okupují dvanáctou příčku extraligy dorostu. Proti sobě však měli soupeře, kterému se v posledních zápasech daří a dokáže porážet téměř všechny celky. Po velmi ospalé první části a polovině třetiny druhé to vypadalo tak, že se snad diváci v Ostravě ani branky nedočkají. Poté se však na ledě začaly dít věci a bylo k vidění celkem osm branek! V rozmezí sedmi minut dokázali za domácí skórovat Řehulka, Parma a Šaitar a za hosty Vávra s Trškou. Rázem tak bylo z ničeho nic na světelné kostce skóre 3:2. Hned v úvodu třetiny třetí přidal navíc čtvrtou branku Sarezy Bystroň. Tato branka jakoby domácí uklidnila a až do konce si v klidu hlídali svůj náskok. Naopak v závěru ještě potvrdil domácí vítězství dvěma brankami Jakub Voznica, který si celkem v dnešním utkání připsal tři kanadské body. Sareza Ostrava tak porazila Vsetín 6:2 a rozšířila tak svou sbírku bodů na číslo 44.

- 43.kolo pá 15.2.13:00
HC Sareza Ostrava
VHK ROBE Vsetín
6:2(0:0, 3:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 31. Řehulka (Kofroň), 35. Parma (Voznica), 38. Šaitar, 44. Bystroň (Kofroň), 57. Voznica (Kameníček), 59. Voznica (Kameníček) - 33. Vávra (Mikulaštík, Kentoš), 37. Trška (Mikulaštík). Rozhodčí: Šír, Jeřábek A. - Řezáč, Macoun. Vyloučení: 10:5, navíc Včíslák, Šimkovič, Kubáň (všichni SAR) a Matuštík (VSE) 10 OT. Využití: 3:2. Diváci: 80. Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 6:2.
HC Sareza Ostrava: Kubáň - Večeřa, Paleček, Gančarčík, Vojtek, Parma, Klimíček, Spusta - Palkovič, Šimkovič, Řehulka, Voznica, Kofroň, Pastrňák, Kameníček, Šaitar, Vidlák, Bystroň, Včíslák, Vicherek.
VHK ROBE Vsetín: Dohnálek - Trška, Pelc, Jaškin M., Synek, Hladký, Mikuláštík, Tyralík - Ptáčník J., Pořický, Kozák, Jaškin D., Kubo, Kajaba, Horehleď, Matuštík.

Do zápasu lépe vstoupila domácí Sareza, ovšem žádnou výraznější šanci, která by mohla skončit brankou, si nevytvořila. V páté minutě zahrozili poprvé také Vsetínští, ale střelu Vávry dokázal Kubáň bez problémů zneškodnit. Nadále však byl k vidění velmi špatný hokej s minimem šancí na obou stranách. V šesté minutě měli k dispozici první přesilovou hru zápasu hosté, ale optimálně s ní naložit nedokázali. V 11. minutě sice domácí předvedli velký nápor v obranné třetině hostí, ale opět si nedokázali vytvořit žádný střelecký pokus, který by mohl ohrozit mladého gólmana Dohnálka. O minutu později si zahráli v početní výhodě jednoho hráče v poli také domácí, ale naložili s touto výhodou podobně jako Vsetínští. V 16. minutě měli hosté obrovskou příležitost dostat se do vedení, ale Ptáčník, který měl mezi kruhy mnoho prostoru, trefil pouze tyč Kubáňovy svatyně a navíc byl ještě faulován, a tak hosté zahrávali další přesilovku. Největší šanci si ale vytvořili v oslabení kuriózně domácí, když Kameníček trefil pouze boční konstrukci branky. Po první části, která nepřinesla optimální podívanou, byl stav bezbrankový 0:0.

První vážnější příležitost si ve druhé třetině vytvořila Sareza, a to zásluhou Řehulky, jehož pokus z blízkosti branky Dohnálek zneškodnil. V úvodu 24. minuty si domácí opět vypomohli faulem, a tak Vsetín hrál již třetí přesilovku v zápase. O chvíli později domácí opět faulovali, a tak před hosty byla více než minutová výhoda přesilové hry. V té sice hosté soupeře uzamkli, ale výsledkem byla pouze střela Mikuláštíka od modré čáry. Ve 27. minutě střílel z mezikruží Vidlák, jehož pokus Dohnálek vyrazil koncem lapačky jen těsně mimo branku. Ve 28. minutě získali konečně možnost přesilovky také domácí, ale oba celky dnes nakládaly s těmito výhodami velmi špatně a nedokázali si vytvořit téměř žádné šance. V čase 30:12 byla k vidění konečně první branka, když domácí dokázali využít totálního rozpadu obrany hostí – Kofroň s Josefem Řehulkou mířili sami na Dohnálka, když první jmenovaný vypálil a druhý jmenovaný již jednoduše zakončoval do poloodkryté branky. V čase 32:21 dokázali hosté využít další nabídnuté přesilové hry, když Tomáš Vávra vypálil krásnou střelu k tyči z pravého kruhu a nedal tak Kubáňovi žádnou šanci. S vyloučenými se ve druhé části jakoby roztrhnul pytel, a tak domácí zahrávali další přesilovku, kterou dokázali velmi rychle využít. V čase 34:10 zakončoval parádní kombinaci do poloodkryté branky Ondřej Parma. O chvíli později byl ve velké šanci před Kubáněm Ptáčník, ale byl opět faulován. V následné přesilové hře Vsetína ujel Vidlák, ale své velké možnosti využít nedokázal. Přesilová hra pokračovala a v čase 36:16 ji dokázali Vsetínští využít, když Peter Trška měl před Kubáněm mnoho prostoru a rychlou střelou po zemi nedal domácímu ochránci svatyně sebemenší šanci. Utkání nabralo neskutečné obrátky a v čase 37:28 se měnil opět stav, když Robin Šaitar prostřelil Dohnálka parádní střelou z prostoru mezi kruhy. Druhá třetina přinesla ve své druhé polovině neskutečnou změnu obrazu hry, když padlo v tomto časovém úseku celkem pět branek.

Ve 41. minutě propadla málem Kubáňovi za svá záda lehká střela Kuba, takže k vyrovnání chyběly pouze centimetry. Na druhé straně zase nadělal problémy domácímu gólmanovi Voznica střelou z mezikruží. V čase 43:33 vypálil lehce zpoza kruhů Tomáš Bystroň, jehož střela v překvapení všech přítomných propadla Dohnálkovi mezi betony až za jeho záda. Ve 46. minutě zahříval jeden z domácích hráčů trestnou lavici domácích již poosmé v zápase, a tak hostům se naskytla příležitost ke snížení. O chvíli později měli domácí dalšího vyloučeného, a tak hosté zahrávali dokonce dvojnásobnou početní výhodu. Jednalo se pravděpodobně o zlomový okamžik zápasu, a tak není se čemu divit, že si Vsetín vzal oddechový čas. Domácí borci se však tlaku hostí velmi dobře ubránili. V 54. minutě se ocitl před Dohnálkem úplně osamocený Šaitar. O chvíli později byl ve stejně výhodné pozici také Kofroň, ale stav zůstával stále nezměněn. Na konci 55. minuty získali domácí možnost zahrát si dvojnásobnou přesilovou hru. V té však Dohnálka ohrozil pouze Voznica střelou z mezikruží. V čase 56:47 se domácí přece jen dočkali, když Jakub Voznica pouze dotlačil u levé tyče touš za Dohnálka. O chvíli později, v čase 58:39, skórovali domácí již pošesté, když Pastrňák střílel a Jakub Voznica opět v klidu dorážel do poloodkryté branky. V úplném závěru ještě ujel hostující obraně Šimkovič, ale branku přestřelil. Na poměrně vysoké výhře Sarezy 6:2 to již však nic nezměnilo.