Od dorostu se v závěru odklonilo štěstí a prohrál s Olomoucí 2:4

25.01.2008, Vladimír Vronka

Dorostenci Sarezy Ostrava přivítali na svém ledě Olomouc, které před zápasem patřilo poslední postupové místo do play – off. Soupeře dělilo 11 bodů. V první třetině mnoho hokejových situací k vidění nebylo, zato vyloučených bylo více než dost. Oba týmy udělali za zápas mnoho chyb, ale ani jeden ze soupeřů nedokázal tyto chyby potrestat. Když už to vypadalo, že by mohl padnout gól našli gólmani obou týmu způsob jak brance zabránit. Ostravský gólman Andreas Kubáň předvedl několik parádních zákroků, ale ani jeho výkon na body nestačil. Dorost Sarezy Ostrava podlehl Olomouci 2:4.

- 39.kolo pá 25.1.17:00
HC Sareza Ostrava
HC Olomouc
2:4(2:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Richter (Kameníček), 16. Voznica (Richter) - 15. Málek (Mareček), 25. Pláněk (Havlík, Kroseska), 59. Mareček (Kryl, Pláněk), 59. Axman (Málek). Rozhodčí: Fiedler - Schmejkal, Jeřábek. Vyloučení: 11:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 33:47. Průběh utkání: 1:0, 2:1, 2:4.
HC Sareza Ostrava: Kubáň - Spusta, Gančarčík, Ryška, Lužný, Vojtek, Parma, Černín, Klimíček - Voznica, Kofroň, Miczek, Pastrňák, Kameníček, Blažej, Šaitar, Bystroň, Včíslák, Richter, Vicherek.
HC Olomouc: Vrzala - Pláněk, Kreisel, Kvasnička, Brandýs, Jergl, Axman, Kvapil - Dopita, Málek, Študent, Konečný, Havlík, Kryl, Králík, Kroseska, Vaněk, Mareček, Skoček, Nečesal.

Sareza do utkání vstoupila lépe než soupeř, zpoza brány přihrával Šimkovič na zcela volného Včísláka, který z prostoru mezi kruhy minul levý horní roh olomoucké brány. O Dvě minuty později střílel z kruhu pro vhazování Blažej jeho pokus také minul bránu. Sareza se mohla ujmout vedení v 5. minutě, ale po pěkné kombinační akci končí puk mimo tři tyče. V dalším oslabení hostí vybojoval Havlík puk , objel s ním na holi bránu, ale Kubáň jeho úmysl vystihl a včas přesunul beton k druhé tyči. V následující sérii vyloučených vypálil od modré Pláněk, ale Kubáň dostává puk do ochranné sítě. Probíhala desátá minuta, když Klimíček vyzval k dorážce Blažeje, ale ani jeho blafák ke gólu nevedl.. Na druhé straně vytáhl perfektní zákrok Kubáň proti Havlíkově střele. V další z mnoha kouskovaných přesilových her kombinovalo trio Vojtek, Blažej, Šimkovič, ale puk se po mnoha odrazech dostal mimo brankový prostor. Sareza dokázala využít jednu ze zkrácených přesilových her. Karel Richter jel sám na Vrzalu a dokázal jej prostřelit. Olomouci odpověď netrvala dlouho, Mareček vypálil, orazítkoval tyč, puk se dostal k Matěji Málkovi, který neměl problém dostat puk do prázdné brány. Po závaru v ostravském brankovišti byl vyloučen domácí Blažej, čímž se síly na ledě vyrovnaly. Richter při hře 4 na 4 vyzval k úniku Jakuba Voznicu, který dokázal propasírovat puk do brány. Chyby kupily obě mužstva, ale útočníci toho nedokázali využít. Po první třetině vedla Sareza nad Olomoucí 2:1. Výkon obou mužstev byl poznamenán častým vylučováním, více než 20 trestných minut ve slušném utkání je doopravdy mnoho.

Druhou třetinu začínala Sareza v doznívající přesile, ale krom střely Klimíčka nedokázal Vrzalu ohrozit. Sareza hrála o chvíli později další přesilovou hru, ale jediné šance si vytvořil hostující Mareček, poprvé sám proti Kubáňovi minul, podruhé jeho rána minula bránu. Sareza v přesilovce nedokázala vystřelit, možnost hry v početní převaze dostali také hosté. Vaněk vyjel zpoza brány, ale Kubáň skvěle zachránil. Ve 24. minutě vypálil od modré Martin Pláněk a puk zastavila až síť. O chvíli později putoval další ostravský hráč na trestnou. Pláněk vypálil od modré, puk se od mantinelu odrazil ke Králíkovi, ale Kubáň vleže dokázal dostat do dráhy puku lapačku. Hra se uklidnila, ale oba týmy jako by si nedokázali poradit se situací, kdy bylo na ledě všech deset hráčů v poli. Jako první se s neobvyklou situací dokázali vypořádat hosté. Další z řady samostatných úniků převedl Havlík, ale Kubáň skvěle dostal puk za bránu. Olomouc převzala kontrolu nad děním na ledě a gól visel doslova na vlásku. Další šanci hostí promarnil Mareček, jehož v úniku dva na jednoho vysunul Kryl, Kubáň opět Sarezu podržel. Sareza se dokázala dostat do tlaku až v závěru druhé třetiny, ale závar po Parmově střele dokázala obrana hostí zažehnat. V oslabení ujel Málek, ale Kubáň vytasil další ze série zázračných zákroků, při něm přeletěl přes ostravského gólmana Mareček, což rozhodčí trestá menším trestem. Do kabin odcházeli hráči obou týmů za stavu 2:2.

Na začátku třetí třetiny převzal puk na modré čáře Blažej, obelstil obránce, ale jeho střela minula bránu. Na druhé straně zakročila lapačka ostravského gólmana v další gólové šanci. Po chybě hostující obrany vyjel zpoza brány Richter, ale jeho pokus Vrzala betonem zastavuje. Běžela 45.minuta, když se do pásma probil Šimkovič, s jeho ranou si dokázal hostující gólman poradit. V oslabení ujel ostravské obraně Havlík, mířil na teploměr, ale ostravský gólman puk za svá záda nepropustil, na druhé straně jel sám na Vrzalu Richter, ale nedokázal puk do brány dostat ani z dorážky. Richter projížděl obranou jako nůž máslem, jeho střela mířila nad bránu. V přesilové hře se do samostatného úniku dostal Richter, krásně se zbavil hostujícího obránce, ale jeho akce končí těsně mimo bránu. Také Sareza mohla v oslabení vstřelit branku, ale rána Šimkoviče končí na hrudi olomouckého gólmana. Šimkovič byl v závěru utkání při střelecké chuti, jeho ránu Vrzala vyrazil, dojíždějící Včíslák měl k puku daleko. Hosté dokázali využít jednu ze svých příležitostí v době, kdy byly ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Puku se zmocnil Ondřej Mareček a s hromadou štěstí překonal domácího gólmana nad ramenem. Olomouci v závěru přálo štěstí velkou měrou. Sareza odvolala gólmana, k puku se dostal Michal Axman a jeho vyhození přes celé hřiště po teči končí puk v síti. Sareza chtěla snížit, ale po teči Šimkoviče končí puk těsně mimo brány. Olomouc si z Ostravy odváží díky šťastnému závěru všechny body.