Dorostenci potvrdili dobré výkony z posledních zápasů, rozdrtili Třebíč 7:3

11.01.2008, Adam Bagar

Dorostence Sarezy Ostrava čekal v páteční podvečer velmi důležitý zápas, ve kterém šlo prakticky o šest bodů. Přivítali totiž Třebíč, která byla před zápasem jen o pouhé dvě pozice a o pět bodů před domácí Sarezou. Domácí ale v posledních zápasech hrají velmi dobrý hokej, a tak byli v tomto zápasem favoritem. Tuto úlohu potvrzovali již od úvodních minut a soupeře prakticky k ničemu nepouštěli. První třetina ještě nebyla tak brankově bohatá, ale i přesto byly k vidění dvě branky, o které se postarali Miczek s Richterem. Zato ve druhé třetině bylo k vidění branek šest. Nejprve domácí odskočili již na pro hosty hrozících 5:0, když se postupně trefili Šimkovič, Richter a Jakub Voznica. Poté Třebíč snížila na rozdíl tří branek, ale v závěru třetiny upravil na stav 6:2 po dvou třetinách Kameníček. Závěrečná třetina se již dohrávala z povinnosti, ale i přesto museli oba gólmani lovit kotouč ze svých sítí. Sedmou branku domácích vsítila vítkovická posila Včíslák a v závěru ještě zkorigovali hosté stav na 7:3. Sareza Ostrava si tak připsala zasloužené vítězství a přiblížila se tak opět blíže k vytoužené záchraně. Největší zásluhu na vítězství měli Karel Richter s čtyřmi body a Jakub Voznica s body třemi.

- 35.kolo pá 11.1.17:00
HC Sareza Ostrava
SK Horácká Slavia Třebíč
7:3(2:0, 4:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Miczek (Včíslák, Gančařík), 19. Richter (Voznica), 23. Šimkovič (Klimíček), 29. Richter (Kameníček, Voznica), 34. Voznica (Richter), 40. Kameníček (Richter), 48. Včíslák (Miczek, Paleček) - 35. Vysloužil (Kotrba), 37. Němec (Honza, Zdražil), 59. Honza (Zdražil, Deveri). Rozhodčí: Klapetek - Rychlý, Jureček. Vyloučení: 9:10, navíc Vicherek (SAR) 5+OK. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 7:2, 7:3.
HC Sareza Ostrava: Kubáň (od 53. Rudl) - Večeřa, Gančařík, Paleček, Lužný, Vojtek, Parma, Kupčík, Klimíček - Šimkovič, Řehulka, Voznica, Kameníček, Miczek, Krupa, Blažej, Šaitar, Vidlák, Včíslák, Richter, Vicherek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Ilašenko (od 29. Wolf) - Belatka, Kolda, Koukal, Kotrba, Latner, Hlaveš, Bartejs - Honza, Pavlík, Zdražil, Vysloužil, Fusek, Tůma, Beránek, Němec, Vondráček, Kazatel, Večeřa, Deveri.

Již ve druhé minutě měli obrovskou příležitost vsítit úvodní branku domácí, ale Richter, Voznica ani Kameníček nedokázali protlačit kotouč za gólmana Ilašenka. I přesto, že byli domácí mnohem aktivnější a hosty nepouštěli ani do svého obranného pásma, tak šancí bylo velmi poskromnu. Až v čase 7:00 se hezky probil Včíslák až do prostor mezi kruhy, kde vypálil. Ilašenko však jeho kotouč vyrazil přímo k volnému Janu Miczkovi, který skóroval již do téměř odkryté třebíčské klece. V jedenácté minutě našel Šaitar před brankou ideálně Včísláka, který však trefil pouze hostujícího gólmana. O minutu později zahrozili poprvé v zápase i hosté, ale střely Němce i Vysloužila skončily jen v náručí Kubáně. Z tohoto menšího tlaku, který si Třebíč vytvořila pramenila také úvodní přesilová hra pro hosty. Tu však Třebíčští totálně nezvládli a byli rádi, že neinkasovali podruhé. Nejprve totiž ujížděli Šimkovič s Blažejem úplně osamoceni na Ilašenka, ale střelu Blažeje hostující ochránce svatyně vyrazil a následně se prokličkoval mezi hostujícími hráči Voznica, ale byl zahákován. V 18. minutě našel Vidlák na druhé straně Klimíčka, který však nezakončil ve výhodné pozici optimálně. O chvíli později, v čase 18:36, se už domácí radovali z druhé branky, když Karel Richter vypálil střelu z levého kruhu, která propadla až do branky. Po první dvacetiminutovce vedli domácí zaslouženě nad svým soupeřem 2:0.

Ve 23. minutě zahrávali hosté další přesilovou hru, ale ta dopadla stejně tragicky jako ta předchozí. V čase 22:38 totiž předvedl opravdovou parádu Štefan Šimkovič, který předvedl famózní blafák, kterým nedal gólmanovi žádnou šanci. Po této brance byla k vidění taková menší série vyloučení, která ani jednomu celku příliš nesvědčila a na ledě se téměř nic nedělo. Až ve 28. minutě poslal kotouč před Ilašenka zpoza branky nebezpečně Šimkovič, kde tím způsobil velký zmatek v brankovišti. O chvíli později, v čase 28:05, zvýšil již na rozdíl čtyř branek svou tradiční silnou střelou Karel Richter. Ilašenko byl po čtvrté brance již natolik naštván na své obránce, že se nechal radši vystřídat svým kolegou Wolfem. Po této brance měli domácí neskutečný nápor, ale Voznica stojící u tyče třebíčské branky zaváhal a ani šikovná Včíslákova střela zpoza obránce v brance neskončila. Domácí nadále tlačili a hosté museli často hasit až fauly. To se stalo také při velké šanci Vicherka, který se probil do velké šance a již zakončoval do prázdné branky, ale byl v poslední chvíli podražen. O několik okamžiků později předvedli domácí výbornou přesilovkovou kombinaci na jejímž konci stál Vidlák, kterého hostující gólman vychytal neskutečným způsobem, když před domácím útočníkem již stála jen poloprázdná branka. V čase 33:54 nahrál Richter na úplně volného Jakuba Voznicu, který skvělou střelou pod šibenici branky vstřelil již pátou branku Sarezy. O necelou minutu později se ocitl zcela sám před Kubáněm Vondráček, ale ten trefil pouze domácího gólmana. V čase 34:41 se hosté dočkali své první branky v zápase, když se trefil Radek Vysloužil. Neuběhly ani dvě minuty a bylo to již 5:2, když v čase 36:28 vystřelil Zdražil, jehož střelu Kubáň vyrazil k volnému Ondřeji Němcovi, který měl již velmi jednoduchou pozici. Hosté po těchto dvou brankách jakoby ožili, ale byli to domácí, kteří ještě do závěru druhé části stihli přidat svou osmou branku zápasu. V čase 39:37 jel sám na gólmana Dalibor Kameníček, který ačkoliv byl tísněn, tak dokázal zakončit střelou mezi betony gólmana Wolfa. Po brankových hodech ve druhé části tak vedli domácí nad Třebíčí 6:2.

Třetí třetina byla na rozdíl od té druhé velmi chudá na brankové příležitosti, protože o vývoji zápasu bylo již téměř rozhodnuto, a tak se ani jeden z celků příliš netlačil do útoku. Výjimkou byly jen pokusy Včísláka, který se trefil pouze nad branku a také Šaitara, který nedokázal překonat ležícího Wolfa. Až v čase 47:09 skórovala Sareza již posedmé a opět to byl velmi pěkná branka. Miczek našel ideálně Jana Včísláka, který střelou z první prostřelil Wolfa. O chvíli později předvedl Vicherek velmi tvrdý zákrok u mantinelu za což mu po právu náležel trest na pět minut plus do konce utkání za naražení zezadu. Domácí ale toto pětiminutové oslabení sehráli famózně a soupeře nepustili do žádných šancí. Přesně šest minut před koncem došlo také ke střídání gólmanů na domácí straně, a tak do dnešního zápasu zasáhli všichni čtyři gólmani. V 56. minutě mohl snížit třebíčský Beránek, ale Rudla u levé tyče překonat nedokázal. Na druhé straně střílel zpoza obránce Blažej z prostoru mezi kruhy, ale Wolf vyrazil velmi povedeným zákrokem. V 58. minutě ujel na hostujícího gólmana Šimkovič, který však chtěl vymyslet opět další z jeho technických fint, ale tentokrát neúspěšně, protože se mu kotouč zapletl ve finální fázi pod nohy. V čase 58:51 protlačil Marek Honza na několikrát kotouč až za beton Rudla, který ho u tyče neudržel a byl hostujícím útočníkem přetlačen. Závěr utkání ještě poznamenalo několik zbytečných vyloučení na obou stranách. Na výsledku to již však nic nezměnilo, a tak Sareza Ostrava porazila Třebíč vysoko 7:3.