Dorostenci podlehli Pardubicím

29.09.2007, Vladimír Vronka

Dorostenci Sarezy Ostrava hostili na svém ledě Pardubice. V první třetině byla Sareza lepším týmem, ale nedokázala své šance proměnit, naopak hosté proměnili hned svou první šanci. Od druhé třetiny převzali hosté iniciativu a dokázali také přidat góly. Sareza Ostrava podlehla Pardubicím 1:3.

- 10.kolo so 29.9.13:00
HC Sareza Ostrava
HC Dynamo Pardubice
1:3(1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Miczek (Voznica, Vidlák) - 3. Nosek, 26. Kapec (Šafář), 51 Světlík (Kindl) Rozhodčí: Janda - Tuzial, Vengřín. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 21:40.
HC Sareza Ostrava: Kubáň - Večeřa, Paleček, Parma, Kupčík, Spusta, Čahoj - Šimkovič, Řehulka, Voznica, Kofroň, Miczek, Pastrňák, Krupa, Vidlák, Richter.
HC Dynamo Pardubice: Štrof - Semrád, Zdráhal, Vondráček, Rejda, Havlík, Lenoch, Beneš - Kindl, Zavoral, Šafář, Světlík, Kubelka, Tomín, Fuks, Hemský, Kapec, Nosek
Hned v úvodní minutě tečoval Blažej střelu Richtera, ale puk minul bránu. Hosté se prosadili hned z první šance. Po chybě Sarezy na útočné modré čáře ujel Tomáš Nosek a prostřeli Kubáně. Sareza se tlačila dopředu, do zakončení se dostali Richter, ale jeho střela v síti nekončí, podobně jako dorážky Šimkoviče a Blažeje. V šesté minutě se před Kubáněm zjevil Kapec, ale jeho lehká teč nabrala směr vzhůru. O minutu později jel sám na Kubáně Nosek, ale další branku přidat nedokázal. Sareza zahrozila v přesilové hře, kdy se do šancí dostali opět Richter, Šimkovič a Blažej, ale ani tentokrát na Štrofa v pardubické bráně nevyzráli. V 11. minutě již Sareza vyrovnala. V obrovském závaru, kdy se před brankovištěm hostů přetahovala spousta hráčů, se nejlépe zorientoval Jan Miczek a poslal puk za záda hostujícího gólmana. O minutu později se zjevil sám před Štrofem Richter, ale nedokázal zakončit přesně. Ve třinácté minutě s vyznamenal Kubáň, když holí zneškodnil průnik Zavorala. Na druhé straně objel Richter všechny protihráče, vypálil, Štrof zasáhl betonem, puk se dostal k Blažejovi, ale ten trefuje pouze hostujícího gólmana. Minutu před koncem mohl vsítit gól Vidlák, který jel ve dvojici s Voznicou, ale jeho ránu Štrof chytá. Do kabin však mohli jít s náskokem hosté. Tomínova rána končí na tyči. Do kabin šly oba týmy za stavu 1:1.

Druhá třetina už nenabídla tak zajímavou podívanou jako třetina první. V šesté minutě přihrál zpoza brány Šafář před bránu, kde číhal Lukáš Kapec a bez větších problémů poslal hosty do vedení. Na druhé straně mohl vyrovnat Richter, ale jeho pokus míří mimo bránu. V polovině utkání vypálil Šimkovič, jeho pokus vyráží Štrof, k dorážce se dostal Blažej, ale puk míří vedle brány. Poté Voznica v tísni netrefuje prázdnou bránu. Na druhé straně přihrál Světlík Tomínovi, ale jeho pokus skvěle vyráží Kubán. Pakliže první třetina nabídla řadu brankových příležitostí a zajímavých momentů, potom třetina druhá zůstala hodně pozadu.

Ve třetí třetině bylo k vidění ještě méně než v třetině druhé. Blažej vyjel zpoza brány, Štrof si hlídal opačnou tyč, ale puk nakonec v síti nekončí. Na druhé straně nedokázal puk do brány Beneš. Běžela 51. minuta, když vleže plácl do puku Jiří Světlík a puk si to namířil podél betonu do Kubáňovy brány.Zvýšit vedení hostů mohl Šafář, ale Kubáň byl proti. V 57. minutě mohla Sareza snížit, ale střelu Blažeje vyráží hostující gólman přilbou nad. A když se neujal ani pokus hostujícího prohráli dorostenci Sarezy Ostrava s Pardubicemi 1:3.