Junioři na Zlín nestačili

16.10.2006, Vladimír Vronka

Junioři Sarezy přivítali na svém ledě tým z opačné strany tabulky. Začátek utkání domácím mnoho radosti nepřinesl. Obrana udělala několik chyb a Zlín je dokázal potrestat. Snížení z hole Mária Kaliny dávalo Sareze naději na dobrý výsledek, ten však vzal za své a Sareza nakonec prohrála se Zlínem vysoko 1:5 také zásluhou hattricku zlínského forvarda Jana Buly.

- 14.kolo po 16.10.18:00
HC Sareza Ostrava
PSG Berani Zlín
1:5(1:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Kalina (Šofer, Smeták) - 5. Bula (Mikšovský), 7. Bula (Mikšovský, Ondráček), 30. Bula (Mikšovský, Ondráček), 53. Vaněk (Bořuta, Jurík), 59. Jordán (Jurík). Rozhodčí: Šír - Tuzial, Račák. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:2. Diváci: 90. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.
HC Sareza Ostrava: Gleich - Tinka, Parma, Tomis, Pokora, Lyčka, Lopukhov, Vajda, Mikulík – Šofer, Kasalík, Tejkl, Dušek, Adámek, Mikula, Ferenc, Smeták, Kopáč, Kalina, Jelšík, Sluštík
PSG Berani Zlín: Sedlář D.– Matula, Jordán, Záhorovský, Karlíček, Černý, Beňa, Magušin – Vaněk, Sedlář V., Bula, Jurík, Touš, Mikšovský, Okénka, Ondráček, Vlach, Čech, Suk, Brunec

Zápas začal hrubkami v obranném pásmu Sarezy. Nejprve Šofer namazal Juríkovi, ale ten netrefil pravý horní roh Gleichovy brány. O minutu později se Šofer pokoušel napravit svou chybu, ale jeho střela v síti nekončí. V páté minutě Lopukhov nahrál na hůl Mikšovskému, jeho střelu dokázal Gleich skvěle vyrazit, ale na dorážku Jana Buly již neměl. O několik minut později přihrává opět Mikšovký volnému Janu Bulovi, ten si pokládá ostravského gólmana a zvyšuje na 0:2. Hosté se mohli dostat do tříbrankového vedení, ale branka nemohla být uznána pro postaveni útočícího hráče v brankovišti. Ve dvanácté minutě napřáhl z mezikruží Dušek, ale jeho ránu hostující Sedlář chytá. V čase 13:35 se radovali také domácí, střelu Smetáka tečoval Šofer, první dorážka ještě gólem neskončila, ale druhá v podání Mária Kaliny ano. Třetina se pak dohrávala bez větších šancí. Jediný vzruch přinesli časoměřiči, kteří šestnáct sekund před koncem zapomněli zapnout čas, a třetina tak trvala minimálně dvacet minut a deset sekund.

Na začátku druhé části měla obě mužstva náznaky šancí, ale do zakončení se nedostala. Mikulík zkoušel pozornost Sedláře z velkého úhlu, jenže puk do brány neputoval. V obrovské šanci se zjevil Mikula, ale místo kličky volil střelu, gólman v té chvíli stál mezi kruhy a střelecký úhel si pohlídal. Sareze se naskytla možnost přesilovky 5 na 3, ale šance nedokázali domácí proměnit. Nedáš–li gól, tak jej dostaneš. To platilo i dnes. Skvělou přihrávku Mikšovského dokázal trefit přesně mezi betony Jan Bula a završil tak svůj hattrick. O chvíli později nedokázal Jurík trefit puk přesně a ten minul prázdnou bránu. Sareza zahrozila Sluštíkem, který tečoval Kasalíkovo nahození před bránu jen těsně mimo. Ve 34. minutě si trojice Bula, Ondráček a Mikšovský pohrála s obranou, ale nejprve byl proti Gleich a o okamžik později Vajda, který dostal pukem, hra musela být přerušena, ostravský obránce se po chvíli z ledu zvedl a s bolestivou grimasou odjel na střídačku. V poslední šanci druhé části se Šofer dostal před Sedláře, ale jeho střela končí jen pod zlínským gólmanem. Do kabin se odcházelo za stavu 1:3.

Sareza začala třetí třetinu s přesilou jednoho muže v poli, ale využít ji nedokázala. Po návratu potrestaného medvěda se museli bránit Ostravští, ale také oni své oslabení přežili. Ostrava mohla snížit Duškem, jeho střelu dokázal Sedlář vyrazit a posléze přikrýt. Sotva dohrál Zlín jednu přesilovku, naskytla se mu druhá, jenže bez střel se góly nedávají. Již po návratu hráče Sarezy na led zahrozil Vaněk, ale Gleich vyráží a dorážku nedovoluje obrana. V další přesilovce najel Beňa na kruh pro vhazování, ale tvrdou ránu dokázal Gleich ztlumit výstrojí. Zlín sehrál pásmo přesilovek, z nichž ta čtvrtá byla nejpovedenější. Ondráček nechal vyniknout Gleicha, ale v čase 52:52 se již skóre měnilo. Bořuta přihrává Danielu Vaňkovi a ten se do prázdné brány nemýlil. Zlín měl ze hry i poté více - Jurík vyjel zpoza brány, prokličkoval před Gleicha, jenž dokázal v leže šanci zneškodnit. Sareza mohla alespoň snížit, ale půlminutovou přesilovku 5 na 3 využít nedokázala a o přesilovku 5 na 4 se ostravští připravili špatným střídáním, jehož důsledkem byla hra v šesti hráčích. Při hře 4 proti 4 se do šance dostal opět Jurík, jeho střelu dokázal Gleich ztlumit betonem, ale puk zůstal ležet před vystrojí ostravského gólmana a Michal Jordán se zorientoval nejrychleji a v poklidu zvýšil na konečných 5:1.