Dorostenci Sarezy zdolali Třebíč

24.01.2007, Jan Škarpa, Matěj Hráček

V sobotu 13. ledna nastoupili dorostenci Sarezy k dalšímu extraligovému zápasu, tentokrát na ledě Třebíče, kde se hrál rychlý hokej, ve kterém nebyla nouze o šance. Sareza v utkání několikrát vedla, ve 48. minutě zápasu se Horácké Slavii podařilo naposledy vyrovnat. Do konce zápasu již gól nepadl, ani v prodloužení střelci na gólmany nevyzráli a tak duel dospěl k samostatným nájezdům, ve kterých druhý bod pro Sarezu vystřelil Ivo Jelšík.

- 35.kolo so 13.1.
SK Horácká Slavia Třebíč
HC Sareza Ostrava
3:4sn(1:1, 1:2, 1:0 - 0:0 - 0:1.)
Branky a nahrávky: 3. Kesner (Vítek), 38. Kesner (Vítek), 48. Krutiš (Vítek)- 1. Vajda (Uherek), 28. Špok (Jelšík, Šiška), 38. Zuber (Voznica, Jach), rozhodující nájezd Jelšík. Rozhodčí: Vampola - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 7:9.. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 38:39.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mikulka - Rajský, Sudený, Švaříček, Sobotka, Čtveráček - Stahorský, Vítek, Dočekal, Vyhnálek, Kesner, Giz, Němec, Krutiš, Klíma, Molák, Křenek
HC Sareza Ostrava: Kubáň - Parma, Rusek, Špok, Poláček, Mládenka, Kičmer, Šiška - Vajda, Zuber, Uherek, Rychter, Motyka, Jelšík, Barčák, Voznica, Jach
Od začátku zápasu se hrál rychlý hokej, ani na první branku jsme nemuseli dlouho čekat. Již ve dvacáté vteřině otevřel skóre zápasu po chybě domácí obrany před brankou volný Radovan Vajda - 0:1. Ale netrvalo dlouho a domácí na rychlou branku odpověděli. Ve 3. minutě se mezi betony hostujícího brankáře Kubáně trefil střelou mezi betony Karel Kelner - 1:1. Další zajímavou část třetiny přinesla 10. minuta, kdy obě mužstva hrála tři na tři. O minutu později nepřekonal domácího brankáře hostující Šiška střelou z mezikruží. V 16. minutě hrála Horácká Slavia přesilovou hru, ale početní výhoda nebyla pro domácí příliš velkou výhodou. Domácí se v přesilovce dostávali do útočného pásma s obtížemi a jakmile se domácím podařilo dostat se k blízkosti brankáře, zapracovala hostující obrana, která kotouč okamžitě vyhodila. Po úvodní třetině byl tak stav nerozhodný 1:1.

Úvodní minuty prostřední části patřily oběma brankářům, kteří předvedli několik dobrých zákroků. Ve 26. minutě byl vyloučen po zbytečném útočném faulu kolenem na Filipa Ruska na pět minut a dokonce utkání domácí Jakub Klíma. Hostující Rusek musel být z ledové plochy odnesený na nosítkách. Ostravané tak měli k dispozici dlouhou přesilovou hru. Sareza se okamžitě usadila v útočném pásmu, kde uzamkla domácí a v 28. minutě opět strhla vedení na svoji stranu. Po přihrávce Jelšíka se do odkryté Mikulkovi klece trefil Daniel Špok - 1:2. Neúspěch v přesilových hrách mohli domácí v 32. minutě prolomit, ale ani tentokrát se domácím přesilovka vůbec nepodařila. Nakonec se Slavistům přece jen podařilo vyrovnat. Po akci dva na jednoho si druhý gól v zápasu připsal Karel Kesner - 2:2. Ovšem hned po vhazování se do útoku rozjeli hosté a okamžitě vstřelili branku. Po vydařené a pohledné akci skóroval Vlastimil Zuber - 2:3. V poslední minutě druhé třetiny mohl vyrovnat kapitán domácích Vítek, který sám najížděl na hostujícího brankáře, ale samostatný únik proměnit nedokázal.

Hned v první minutě třetí třetiny hráli hosté přesilovku, kterou Horácká Slavia dokázala ubránit. Hosté jakoby ve třetí třetině začali důsledněji bránit, protože domácí hráči se s obtížemi dostávali do útočného pásma. Ostravané měli na začátku třetiny navrch. Důkazem toho byla i šance hostujícího Zubera, který nadvakrát nepřekonal domácího brankáře Mikulku. Ve 48. minutě se domácím opět podařilo vyrovnat. Ve 48. minutě se sice Třebíčským nepodařilo proměnit přečíslení, ale po akci pohotově dorazil kotouč za záda hostujícího brankáře domácí Petr Krutiš - 3:3. Třebíč se po této vstřelené brance hnala do útoku, ale další nadějně vypadající šanci zastavil hvizd čárového rozhodčího, který odpískal ofsajd. V 59. minutě se domácím naskytla možnost přesilové hry, která jim dávala šanci zvrátit skóre celého utkání. Ale ani tato přesilová hra se třebíčským dorostencům nepodařila a utkání tak dospělo do prodloužení.

Ani pětiminutové prodlužení branku nepřineslo a tak na řadu přišla trestná střílení, která musela určit vítěze celého zápasu. Rozhodující nájezd a tím i dva body pro hostující Ostravu zajistil Ivo Jelšík. Sareza Ostrava si tak po vyrovnaném zápasu připsala do tabulky dorostenecké extraligy skupiny B dva body.