Poruba si poradila s Prostějovem. Rozhodovala druhá třetina

před 2 dny, Pavlína Vítková

Ve 4. kole MAXA ligy hostila Poruba na svém ledě rivaly z Prostějova, dal se tedy očekávat emotivní zápas. Úvodní branky se ale ostravské tribuny dočkaly až ve čtyřiadvacáté minutě.

MAXA LIGA - 4.kolo po 23.9.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
LHK Jestřábi Prostějov
3:1(0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Klímek (Vachovec), 27. Klímek (Vachovec, Voráček), 60. Christov (Berisha) – 30. Tomeček. Rozhodčí: Maršálek, Rapák – Zídek, Tvrdý. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1086. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Nilsson, Doudera, Gutwald, Westlund, Bartko, Ježek, Voráček – Hašek, Roman, Šedivý – Střondala, Šoustal, Razgals – Berisha, Krenželok, Christov – Klímek, Vachovec, Gřeš.
LHK Jestřábi Prostějov: Kavan – Klimíček, Šidlík, Zdráhal, Poledna, Babka, Krejčí, Studený – Tomeček, Kindl, Karabáček – Veselý, Kučera, Illéš – Pilař, Ekrt, Jenyš – Slanina, Honejsek, Jiránek – Jenčovský.

Start klání Porubě moc nevyšel. Hned v úvodu si totiž Wilhelm Westlund vysloužil dvě minuty za podrážení a hosté si tedy mohli vyzkoušet přesilovou hru. K ostravskému štěstí ale hosté nic kloudného nepředvedli, ba naopak. Do ofenzivy se ve vlastním oslabení tlačila Poruba, jmenovitě Tomáš Gřeš. Stav ovšem zůstal beze změn. Následně se chtěli ukázat například Střondala s Šoustalem či Šedivý s Bartkem, ani tyto akce ale ke gólu nevedly. V šestnácté minutě se navíc Porubané dočkali přesilovky, a to když se obránce Poledna rovněž dopustil podrážení. Ke kotouči se tak postupně drali třeba Nilsson, Christov či Razgals, i tak se ale do kabin odcházelo bez branek.

V prostřední části už se ale domácí výběr přeci jen vytouženého gólu dočkal. I když na jeho potvrzení od rozhodčích musel chvíli čekat. Autorem první přesné střely byl nakonec uznán Daniel Klímek. Ten očividně našel úspěšný recept na brankáře Jana Kavana. V čase 26:37 totiž čaroval znovu. Využil Vachovcovu nahrávku, zmocnil se puku a navýšil na dvoubrankový rozdíl. Ani toto skóre nicméně neplatilo příliš dlouho. Jestřábi se nechtěli vzdát a vyrazili proto otestovat Bláhovu pozornost. A to jim vyšlo. V čase 29:35 skóroval mladík Michal Tomeček. Kapitán Lukáš Krenželok po chvíli navíc musel putovat na trestnou lavici, dle sudích se dopustil krosčeku. Prostějovští tak měli solidní šanci ke srovnání. Tu však k domácí radosti nevyužili. Na konci periody tedy platil průběžný výsledek 2:1.

Od poslední dvacetiminutovky se tedy dal čekat napínavý souboj. Za RT TORAX se po přestávce snažil prosadit Vojtěch Střondala, Kavan si ale s jeho pokusem poradil. Na opačné straně to zkusili Kindl a Veselý, ani Bláha ale nechtěl dopustit další zaváhání. Jestřábi poté museli přečkat oslabení, Ostravané však tuto situaci nezužitkovali. A tak se po chvilce role obrátily a na trestnou lavici pro změnu putoval Daniel Klímek. Na kostce nad ledem však i nadále svítilo skóre 2:1. Posléze se v dobré šanci objevil Krenželok, Kavan ale držel prostějovské naděje. Změnit to chtěl i Razgals, ani on ovšem hostujícího gólmana nepřekonal. Jestřábi se v závěru opakovaně snažili usadit před Bláhou, to jim ale nevycházelo. A když pak odvolali Kavana z klece, byla z toho třetí porubská branka. Tu pohotově vsítil Vít Christov. Poruba tedy zapsala výhru v poměru 3:1.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Z obou stran velmi dobré utkání. Soupeř byl důrazný, bruslil, ale byli jsme to my, kdo šance využil a to rozhodlo. Střelecky to bylo vyrovnané utkání a každý s každým může letos vyhrát. Samozřejmě se každý soupeř na nás připraví s ohledem na minulou sezónu a bude chtít vyhrát. Z naší strany bylo dnešní utkání opravdu velmi dobré.

Martin Janeček (LHK Jestřábi Prostějov): My jsme udělali dvě obrovské chyby ve středním pásmu, které soupeř využil a vedl 2:0, což zlomilo celý zápas. I když jsme se dostali na rozdíl jedné branky, po zbytek zápasu jsme kvalitní porubskou obranu už neprolomili. Bylo hodně těžké se prosadit. Tyto prohry berou hodně psychických sil a navíc víme, že musíme další zápasy zvládnout. Musíme zvednout hlavy a musíme hledět dopředu.



×
Odehrané v 17:30 | Muži
HC Stadion Litoměřice
HC RT TORAX Poruba 2011